Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Mit gondoltok a...

Anyukák! Mit gondoltok a cumiról? Jó vagy rossz?

Figyelt kérdés
Ha adtatok cumit, mikor először? Nem befolyásolta a szoptatást? Meddig cumizott?Nehéz volt leszoktatni?

2021. máj. 4. 21:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
66%

Nézd kérdező, én is úgy gondoltam szülés előtt, hogy nem fogok cumit adni a gyereknek, majd megleszünk nélküle.

Aztán megszületett a kisfiunk és ő tényleg olyan baba lett, hogy folyton cicizett volna, egyszerűen nem lehetett letenni, éjjel felkelt enni és utána órákon át ébren volt, hiába lakott jól, ha cicire raktam ott bekapta, nyelt kettőt és már aludt, de ha megpróbáltam letenni, felkelt és ment a sírás.

Na, erre mondta valamelyik kommentelők, hogy nem lehet 0-24-ben cicin egy gyerek, mert akkor mi lesz minden mással? Most akinek magától is elmolyol, elalszik a kisbabája, az könnyen mondja, hogy nem adott neki cumit.

De mi éppen egy házfelújításban vagyunk, a kertet rendezzük, van egy nagy veteményesünk, ott a háztartás és most indul be egy kis vállalkozásunk is és a férjem közben dolgozik, nem tudom megtenni, hogy 24 órából 18-at szoptatásssal töltsek. Pláne, mert hulla vagyok már attól, hogy éjjel kel kétszer a kicsi és alig alszik vissza.

Ettől függetlenül igyekszem kerülni a cumit, tényleg csak akkor adom oda, mikor muszáj, szóval nincs folyton a szájában, de most már nem gondolom, hogy olyan nagy tragédia, ha néha cumizik. Most ha pl. egy lakásban élnék, és annyi dolgom lenne, hogy a háztartást ellássam, az beleférne. De mint írtam, sok a melóm baba mellett is.

2021. máj. 5. 09:16
 22/28 anonim ***** válasza:
49%

8 vagyok

Nekeünk visszamenőleg anyai ágon mindenki szopta az ujját, egyik bátyám volt aki semmit, de uncsitesók gyerekek mindenki. Én huszon plusz évesen a gyerekek mellett feküdtem és akkor jöttem rá, hogy mondom majd hogy ne cumizzanak ha én is azt csinálom akkor hagytam abba.😂

A kicsi hiába volt cumi ha nem volt a közelbe akkor egyből megtalálta az ujját, úgyhogy nálunk olyan nincs hogy nem cumiznak, a nagy lányomról van olyan uh kép hogy bent cumizik😂😂

2021. máj. 5. 09:27
 23/28 anonim ***** válasza:
83%
Ja megint egy olyan kérdés ahol csak szoptatós anyák lehetnek? Tápszeresként mit csináljak? Nyomjam a száraz mellem a szájába 24/7 hogy meglegyen a komfort? Engedtessék már meg, hogy cumit használjak. Mit érdekel téged más mit csinál? Ítelkező majom.
2021. máj. 5. 09:47
 24/28 A kérdező kommentje:

Tápszeres babákhoz nem értek,nyilván mások az igények. Leírtam,hogy gyerekfüggő, nyilván van az a helyzet, amikor másképp nem megy,csak cumival.

Meg azt is írtam,hogy én csak azt nem értem,amikor a szülők úgy adják a gyerek szájába a cumit, hogy annak semmi baja sincs. Tehát magától is elbíbelődik a gyerek, nem akar lógni a cicin se, de azért betolják a cumit, mert már meg van szokva.

2021. máj. 5. 09:55
 25/28 anonim ***** válasza:
60%
Hát én meg pont nagyobb gyereknél nem értem. Mikor elkezd beszélni, káros HA folyamatosan a szájában van. Alváshoz oké. Viszont nappal.... egy csomó betű van amit úgy ejtünk, hogy a nyelv a szájpadhoz ér. Ezt a cumi akadályozza. Aztán lehet 8 millió szót tud, meg folyékonyan beszél, csak épp nem tudja helyesen kiejteni a betűket. Később meg majd mehet logopédushoz
2021. máj. 5. 12:14
 26/28 anonim ***** válasza:
72%
Te azért írtad ki a kérdést, hogy menőzz azzal, hogy neked szoptatott babád van? "Tápszeres babákhoz nem értek"... phhhh..... mintha valami külön faj lennének.
2021. máj. 5. 12:20
 27/28 A kérdező kommentje:
Nem menőzök és nem tartom külön fajnak, de tényleg nem értek a tápszeres babák igényeihez. Nyilván másképp nyugtatják le magukat, nem a cicivel. Sőt másképp is kakilnak és máshogy is kell őket etetni. Nem volt ezekben tapasztalatom.
2021. máj. 5. 14:31
 28/28 anonim ***** válasza:
27%

"A cumit általában a szülők szerintem saját kényelmükre teszik a gyerek szájába. "Könnyebb elaltatni, addig se rajtam lóg, nem nyűgösködik, kocsiba se ordít stb.""

Ez valóban így van, kérdező, legalábbis nálam, de nem tudom, mi ezzel a gond. Az első gyerekemnek és az ikreimnek is adtam cumit, szinte az elején. Csak alváshoz kapták, és igen, azért, hogy könnyebb legyen elaltatni őket. Én örülök ennek a találmánynak, amikor 2-3 óránként szoptatom őket, alig jut idő, hogy én aludjak egy kicsit (ikreknél főleg), akkor legalább ennyi könnyebbség nagyon jól jön, ha cumival hamarabb elalszanak, vagy ha éjjel felsírnak, és beadom a szájukba, attól megnyugszanak. Mindhárom gyerekemnél másfél éves koruk előtt elvettem a cumit, és nem volt gond, csak egy-két éjszaka, amikor nehezebben aludtak el. Azt hallottam, hogy a dackorszak előtt jobb őket leszoktatni, nekem így könnyen ment (napközben amúgy sem használták). Egyébként szoptattam őket, de tápszerrel ki kellett egészíteni,mert nem volt elég tejem. Nem okozott cumizavart sem a cumi, sem a cumisüveg nekik.

2021. máj. 19. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!