Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Mit gondoltok a...

Anyukák! Mit gondoltok a cumiról? Jó vagy rossz?

Figyelt kérdés
Ha adtatok cumit, mikor először? Nem befolyásolta a szoptatást? Meddig cumizott?Nehéz volt leszoktatni?

2021. máj. 4. 21:33
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
74%

Nem akartam adni, nem is vettem, csak kaptunk. Kb 1 hónapos volt mikor anyukám egyik éjszaka átjött a szomszédból hogy "add oda azt a rohadt cumit!!" - már egy ideje ordított a lelkem...

2,5 éves elmúlt mikor leszokott, szerencse pofon egyszerű volt! (egyik reggel nem találta, később du. én igen, de eltettem, este felé jutott eszébe, mondtam, hogy nincs meg. A következő napokban párszor eszébe jutott, de nem problémázott azon, hogy nincs többé)

(Vele iszonyatosan megszenvedtünk a szoptatással, felesben kapott tápszert is és 4 hónaposan úgy döntött, hogy nem kell neki több tej. Nem tudom, hogy a cuminak vagy a cumisüvegnek volt-e valami köze hozzá, mivel a cumizavar létezéséről nem is tudtam, de kizárni nem tudom)

A 2. babának készültünk, de abszolút elutasította.

Ha az elsővel a mama nem borul ki akkor szerintem magamtól nek adtam volna. Nem mondom, hogy rossz, csak mégegy plussz cucc amire figyelni kell

2021. máj. 4. 23:08
 12/28 anonim ***** válasza:
11%

Szerintem nem jò a gyereknek, felesleges kacat, plusz egy dolog, smit meg lehet vetetni a szülőkkel.

Sose volt cumija a gyerekemnek, nem is hiànyzott.

2021. máj. 4. 23:23
 13/28 anonim ***** válasza:
83%

Mindharomnal hasznaltuk, egyiknel sem okozott semmit.

Ket nagy 15hosan mar tőmondatokban beszelt, 2eves koruk elott onalloan aludtak, cumi nelkul.

Legkisebbnel meg hasznaljuk alvashoz es nyugtatasra. Ő 6hos. Amikor elkezd melyen aludni, kikopi. Iszsz babak, de van az a hatar amikor mar pihennem/foznom/mast csinalnom kell es nem all rendelkezesre a mellbimbom 0-24ben.

2021. máj. 5. 03:38
 14/28 anonim ***** válasza:
53%

Jajj 12, igen persze. Tápszeres gyereknek nem jár a komfortszopi, el is felejtettem.

Alváshoz, elalváshoz használjuk, igényli a komfortcumit még.

Az ujjszopás sokkal rosszabb. Van olyan 30+ ismerősöm aki álmában szopja az ujját.

2021. máj. 5. 07:29
 15/28 anonim ***** válasza:
38%
Nekem a korhàzban adták a szájába,de én nem vagyok cumi ellenes.17 honapos,most is cumizik,de csak alváshoz.Azért baba,hogy cumizzon.Semmi baja.Nem lett cumizavaros.🤣🤣🤣🤣Azt sem tudom mi az.Valamelyik barom kitalálta!
2021. máj. 5. 08:03
 16/28 A kérdező kommentje:
Ez hülyeség, hogy ha nem a cumit, akkor az ujját fogja szopni. Nekem egyik gyerekem se cumizott, ha véletlenül bevette a kezét a szájába mindig kivettem. Nem szopta még álmában sem az ujját... Sőt én sem, meg a testvéreim se kaptak cumit sose, és mi sem szoptuk az ujjunkat
2021. máj. 5. 08:10
 17/28 A kérdező kommentje:

Amúgy egy nagyobb gyereknél megértem, de egy újszülött babának miért kell rögtön a szájába tolni? Bennük még a szopóreflex azért van, hogy a cicit szopizza és tudjon enni. A cumit általában a szülők szerintem saját kényelmükre teszik a gyerek szájába. "Könnyebb elaltatni, addig se rajtam lóg, nem nyűgösködik, kocsiba se ordít stb."

Valaki hamarabb leszokik, valaki meg 5 évesen se.

2021. máj. 5. 08:14
 18/28 anonim ***** válasza:
68%
Ha ilyen okos vagy,minek kérdezted?Persze,hogy a szájába adják a cumiz,mivel nyugtatja a babát és 0-24 ben nem loghat a cicin.Főzni mosni takarítani ki fog?A bejáronő?Jo fej vagy!
2021. máj. 5. 08:16
 19/28 A kérdező kommentje:

Az enyémek is szopiztak és nem lógtak 0-24 ben a cicin. Amúgy én is mostam, főztem, takarítottam és nekem segítségem se volt,mint egyesnek akiknek a szomszédban lakik a nagyszülő.Nyilván gyereke válogatja... Meg van pár szülő, aki kényszeresen nyomkodja a gyerek szájába a cumit, mikor semmi baja sincs, elvan nyugodtan. Na azt sem értem.

Csak kíváncsi vagyok, ki miért gondolja jónak.

2021. máj. 5. 08:21
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Jah h kotekedesbol tetted fel a kerdest:) bocs:)
2021. máj. 5. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!