Költekező anyukák vagy csak egy rossz sztereotípia?
Figyelt kérdés
Benn vagyok egy két trendi anyukás csoportba a facebookon. Rendszeres téma, hogy jaj csak a férjem meg ne lássa mennyi mindent rendeltem és ezen megy a vicceskedes (szomszéd vegye át stb stb..).
Az én valódi környezetemben szinte alig vannak olyan nők akik felesbe vagy önállóan élnek az adott vagyoni helyzetben. Mindenhol a férfi az anyagi hátország. De olyan szinten hogy az ingatlanba is már a nők mennek bele és gyerekeznek le egy két év után (Sztem férfi fogaskent) majd tartatják el magukat és koltik a férfi pénzét, holott ők hasonló összeg megkeresésének a nyomában sincsenek.
Számomra ez igen visszás, mert hiába keres a férjem 2x annyit mint én, a saját pénzemből a saját értékrendem szerint gazdálkodok. Spórolósan vásárolok és igyekszem bőségesen kivenni a részem. Én a rezsit kaját fizetem gyerekek ruháit. Férjem a hitelt, és nagyobb kiadások mint mosógép. De korántsem mernem elflancolni a férjem pénzét. Magam.miatt és nem ő miatta.
Nektek mi a tapasztalatotok? Szerintetek mi a reális költekezési magatartás a mai világban?
Mindenki úgy él, ahogy akar. Engem ez nem zavar. Téged miért?
2019. nov. 30. 15:50
2/19 anonim válasza:
Hát mi közös kasszán vagyunk. Mivel én járok boltba, nyilván én "osztom be a pénzt", de minden költséget, kiadást megbeszélünk. Nincs enyém tiéd. Nálunk minden közös és szerintem így korrekt
2019. nov. 30. 15:52
3/19 anonim válasza:
Az én értékrendem szerint egy család egy kassza. Így nincs ilyen, hogy a "férjem pénze". A közös élet elköteleződést jelent, bátorságot, hogy megosztom a másikkal azt, amim van. A külön kassza a bizalmatlanság jele nálam.
2019. nov. 30. 15:55
4/19 anonim válasza:
Közös kasszán vagyunk és sokat költekezek. Együtt hoztuk össze az autót és a házat is.
2019. nov. 30. 15:57
5/19 anonim válasza:
Nekem pedig az a visszás, hogy házasság és gyerek után még mindig külön kasszán vagytok. Reális költekezési magatartás pedig nincs, mindenki addig nyújtózzon, amíg a takarója ér.
2019. nov. 30. 16:04
6/19 anonim válasza:
Nem csak anyukás csoportban van így. Én ruhás csoportban vagyok benne, és ott ugyanez megy. Megveszik a rengeteg mindent, aztán címkésen adják is tovább mert "nem lett szerelem darab". De ilyen több 100 ezer forint értékben. Az én értékrendem szerint is közös a kassza a családban, mindegy ki mennyit keres, és a kiadásokat együtt kell megbeszélni. Nem azt mondom, ha kell ez az, mondjuk ruha, a gyereknek meg pláne, de azért túlzásokba nem kell esni. Szerintem.
2019. nov. 30. 16:06
7/19 anonim válasza:
A férjem mimdig is jobban keresett, mint én, mégis támogatja a közös kasszát. Nem szeretne panelben élni kertes ház helyett, csak mert én nem tudok ugyanannyit beletenni. Vagy most vettem új autót, és mondta, hogy inkább ad hozzá, csak megbízható, jó autót vegyek. Vagy nem tudom elképzelni, hogy megveszem neki a pármai sonkát, magamnak meg a parizert, vagy vasárnap elérakom a bélszínt, én meg eszem az akciós csirkecombot. Sokat segítettem neki, támogattam, hogy eljusson ide, és ezt ő is tudja. A többszázezer forintos kiadásokat megbeszéljük, de azalatt nem fillérezgetünk. A legtöbb férfi sikerként éli meg, ha mindent meg tud teremteni a családjának. Egyik barátnőmnél pont azt látom, hogy a férje mennyire kifordult magából, mikor a barátnőm elkezdett jobban keresni nála. Folyton sértegeti, próbálja lehúzni.
2019. nov. 30. 16:16
8/19 anonim válasza:
Mi meg külön kasszán vagyunk, amivel teljes mértékben egyetértek, sőt. Mivel a párom és az én szememben más dolgok fontosak, így csak a veszekedés menne a közös kasszán. Mert pl. míg én a saját autómat elviszem egy átlag autószerelőhöz, addig a párom autójához nem nyúlhat más, mint a négyszer/ötször drágább márkaszervizes, vagy míg én 2-3 évente veszek magamnak egy télikabátot a mindennapokra, addig ő minden évben megvesz magának 3-4 darabot. Én a viszonylag olcsóbb ruhák híve vagyok, ő meg csak márkás holmit hajlandó felvenni. Persze ő többet is keres, mint én. Viszont másban meg nagyon sóher. Szóval nálunk ez nem játszik, hogy én a férjem pénzét költöm, de ettől függetlenül a gyereknek én vásárolok be, mert én tudom, mire van szüksége, felesben fizetjük, és bizony van olyan hónap, amikor fel kell tölteni a ruhatárát, mert nincs olyan cucca, akkor egy hónap húzós, a többiben viszont csak ez-az jön hozzá. És tőlem is lehet ilyet hallani, hogy "jaj, mit fog szólni".
2019. nov. 30. 16:19
9/19 anonim válasza:
Szia. Én egy ilyen sokat vásárlós anyuka vagyok, akiről a kérdés szól. Nem ültem be a férjem vagyonába, mindent együtt hoztunk össze. De szerintem mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Én a gyerekeimnek rendelek ruhákat, könyveket és amire épp szükség van. De nem dohányzom, nem iszom, de még 1 db smink terméket sem veszek magamnak, mert utálom őket. Más nő meg ezekre szór el százezereket. Nem hiszem, hogy szemét lennék ettől, a férjemet sem zavarja. Szép ruhában járatom a gyerekeimet, ez baj? Ki dönti el, hogy mennyi az eszetlen költekezés? Nekem ez így jó. És a "szerelemdarabos" hozzászólásra még annyit írnék, hogy ilyen nálam is volt, megrendeltem és nem tetszett, így eladtam annyiért amennyiért vettem, és? :)
2019. nov. 30. 16:37
10/19 anonim válasza:
Szerintem az a reális, hogy ameddig nem vezet gázhoz a költkezés, az addig rendben van. Tehát nem érzik meg a számlák, a gyerek tandíja, a kosztpénz stb.
Én nem reálisan költekezem, de van hozzá egy szemtelenül jól kereső férjem, szóval mintának nem tartom magam. Ami a kasszánkat illeti: van a miénk meg az enyém.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!