Mi ez a rossz sztereotípia a francia autókról?
Nekünk egy Renault Thaliánk van ( 2004, 1.4 ). Már túl van a 200.000 km-en. Típushibái, típusbetegségei voltak, de amúgy igazából nem töltött sok időt szervízben. A váltója is pontos. Ami szerintem rossz benne, az a műanyagtenger.
Viszont céges autóként vezettem Citroen Berlingot és Ford Transit Conectet. A Citroen kényelmetlen ülése, a váltó helyén lévő faág, amit típni kell, a gyakori szervizlátogatás össze sem hasonlítható a Ford kényelmével, a váltó is elnyerte a tetszésemet. Az egész műszerfal és kormánykialakítás sokkal szimpatikusabb volt. Bár fontos megjegyeznem, hogy ezek céges autók, nem mindig vigyázó soffőrökkel ..
A családban van pár Opel is, ott a szervízkölcségek magasabbak, mint nállunk a Thalianal, de a Renaultból valami kis plusz hiányzik, tökéletesen tudja a dolgát, de a vezetési élmény nekem hiányzik.
"rossz sztereotípia"
Nem ez sajnos a valóság.
Amúgy időnként igen jól eltalált a megjelenésük, de sajnos ennyi.
A szerelőműhely ahová járok, nem is vállal francia autót. Ők tudják, hogy miért.
Én most épp a 6. Renault-mat pusztítom. Általában 11-13 évesen veszem 150-190 ezer km-rel, és 16-17 évesen adom el őket. Melózom velük, évi 50-60 ezret teszek beléjük. Legtöbbször kétes állapotban kerülnek hozzám, így első körben rájuk kell költeni egy vezérlés cserét, meg némi futómű és fék felújításnyi pénzt. Volt már elektromos hibám, egy féklámpa kapcsolót kellett cserélnem, és kontakt hibás volt az egyik Scenic hátsó lámpája. Az egyik Megane-on pedig szétolvadt a tükör állító kapcsoló. Ja igen, 2 gyújtótrafó is kellett egy alapos motormosás után. Konkrétan a motorokhoz még nem kellett nyúlnom vezérlés cserén kívül.
Speciális szerszámok kellenek az összes 16 szelepes motorhoz, mert vezérlés rögzítő nélkül kissé macerás beállítani cserekor. Elektronikus gázpedál pedig az autók nagy részében van már. Más speckó szerszámról nem tudok, pár torx csavarhúzó azért kelleni szokott a szereléshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!