A francia valóban olyan nehéz nyelv, vagy csak egy sztereotípia?
Most előállok a közhelyekkel: attól függ, hogy szereted-e tanulni vagy nem, hogy tetszik-e vagy nem, illetve hogy 'kötelező', vagy te magad szeretnéd tanulni.
A többi nyelvhez viszonyítva a spanyolnál, olasznál vagy angolnál nehezebb, de egy finnél, japánnál vagy orosznál nem. Szerintem.
Én ezt tanulom 2 éve, nagyon szeretem, de tény, hogy nehéz. Pedig én félvér vagyok, van nyelvérzékem, de mégis. Jó a tanárunk, és egy francia anyanyelvű férfihoz járok különórára, szóval ez rásegít pl. a kiejtés helyes elsajátítására. Nehéz, hogy mindennek van nő és hímneme, hogy a különböző névmások nem ugyanazon a helyen ékelődnek be mindig, hogy néha nincs logika a kifejezésekben stb. Azt gondolom, annak érdemes tanulnia, aki kitartó és jó érzéke van az idegennyelvekhez, mert sok kitartás kell hozzá.
17L
Sztereotípia. Az újlatin nyelvek tipikusan az egyik legkönnyebb nyelvcsalád. Ami azt illeti, nem is tudok könnyebbet. Franciából 4, de maximum 5 év alatt felsőfokút lehet tenni egy kis szorgalommal lazán.
A francia egyetlen nehézsége a kiejtése, amihez kb. fél év hozzászokni. Ennyi. Valamint a hallás utáni értés része nehezebb még. A nyelvtan és a szókincs nevetségesen könnyű, ugyanis a kötőmóddal és az irodalmi múlttal együtt mindössze 7 igeidejük van, és azok is meglehetősen logikusak. A szókincs fele mindenkinek ismerős az angolban tonnaszámra fellelhető latin eredetű szavakból, csupán a kiejtésük szebb:).
Áh. Nem is értem, hogy lehetett ilyesmit elhitetni az emberekkel, hogy a francia nehéz. Na egy dán, koreai, kínai, thai vagy éppen héber vagy arab nyelv az már nehéznek mondható, de a francia??? Ugyan már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!