Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi ez a rossz sztereotípia a...

Mi ez a rossz sztereotípia a francia autókról?

Figyelt kérdés
Lassan 3 éve van egy Renault Scenicem és eddig semmi komoly probléma nem volt vele.
2017. ápr. 27. 15:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
77%

Nemrégiben olvastam, illetve itt is írta valaki, hogy mitől is lehetséges ez. Nagyjából így nézett ki: akkoriban a franciák a többi ország márkáihoz képest hamarabb kezdtek el elektronikai újításokat építeni autóikba. Namármost...tudnivaló hogy akkoriban az elektronika elég kezdeti alapon állt ('90-es évek, 2000-es évek eleje), így sokkal nagyobb volt az esély a meghibásodásra, ezért nagyjából azokból az évekből ered a "franciázás", ami mára elég nagy méreteket ölt. De mondjon bárki egy olyan felfedezést, aminek az első darabjai tökéletesek voltak. Ja és olyan autót, motort, amiben minden tökéletes. Néhány márkánál például tanácsolják, szinte megparancsolják, hogy ezt meg ezt újonnan ne vegyen annak kiadási évében, ill. ebben meg ebben az évben gyártottat. Pont azért, mert azok is kezdetlegesek, nincsenek eléggé tesztelve, és ez bármely típusnál előfordul.

Mellesleg én citroennel járok. 20 éves, igaz nem sok--->200e km, de hogy ennek bármi komolyabb baja lett volna...semmi. Csak ilyen sz.r kis apró dolgok, amit hétköznapi ember megcsinál (elromlott kapcsoló csere, nem érintkező csatlakozó-->széria hiba, egyszerű megoldás...ilyenekre kell gondolni). Ennyi.

Minden márkának megvan a maga nyűgje, baja. Van jobb, van rosszabb, de tökéletes nincs! Semmiből.

Ja és a legjobb az egészben, amikor valaki olyan kezd el ócsárolni egy másik márkát, akinek nem is volt, csak a Jóska mondta...Részemről ennyi.

2017. ápr. 28. 00:19
 12/17 anonim ***** válasza:
25%

Az én német autómban -ami nem egy elromló típus- egyetlen el-elromló francia alkatrész van, amit Magyarországon el sem vállalnak javításra ha folyik, ha szabályozni kellene vagy bármi baja van.

Ez a Lucas adagoló.

2017. ápr. 28. 09:14
 13/17 anonim ***** válasza:
96%
Főleg, hogy a Lucas egy angol eredetű gyártó....
2017. ápr. 28. 13:25
 14/17 anonim ***** válasza:
44%
Renault megane 1,4 1998 mindenki használta családban sok városi használattal 270ekm-nél adtam el mert kezdte csipegetni az olajat.Az olajcseréken kívül szinte semmi nem lett ráköltve.
2017. ápr. 30. 14:53
 15/17 anonim ***** válasza:

"Főleg, hogy a Lucas egy angol eredetű gyártó."

...és francia!

2017. máj. 1. 11:43
 16/17 anonim ***** válasza:
Kicsit fogalomzavarban vagy, van gyáruk ott is de ennyi, vagy akkor ezen a vonalon haladva a Denso meg magyar gyártó....
2017. máj. 1. 12:33
 17/17 anonim ***** válasza:
48%
Bár már elég régi a kérdés azért az én tapasztalatomat is leírom. Nekem is egy Renault Megane 1,4 (1998) van. Nagyobb gond még nem volt vele pedig már 3 éves kora óta a családunkban tengeti mindennapjait és rendszeresen használom. ( 220000 km van a kocsiban). Ha jól emlékszem egy alapjárati motort cseréltem pár ezer forintért, a héten egy termosztátot(2-3 ezer ft-os költség.), és régebben a fékvezeték egy részét mert már ráfért. (3500 ft). Néhány kopóalkatrész volt még ezen felül de semmi más. Azt nem tudom, hogy a többi Renault model milyen, de az enyémet egész jól összerakták a gyárban. Még annyit, hogy könnyen szerelhető, legalábbis a fent említett hibákat magam oldottam meg. Emiatt nem is tervezem eladni, szerintem egy darabig még nálam lesz :)
2017. okt. 20. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!