Fősikolások vagyunk és ezentúl a 8. kerületi Teleki László téren fogunk lakni. Mennyire rossz környék, vagy amit mondanak róla inkább csak sztereotípia? Melyik a legbiztonságosabb út a Keleti pályaudvarhoz, gyalog és tömegközlekedéssel?
Tényleg zűrös környék. A tömegközlekedési járműveken sok a zsebtolvaj, a táskádat mindig tartsd a kezedben és vedd előre, a zsebeidben ne nagyon tarts értéket. Ne állj szóba gyanús idegenekkel, főleg kisebbségiekkel ne, mert van egy olyan szokás is a környéken, hogy amíg a páros egyik tagja az áldozattal cseveg, addig a másik kizsebeli. (Főleg járművön, megállóban.)
Az utcák nappal is veszélyesek, paprikaspray-t szerezz be szerintem, sötétedés után meg pláne. A Keletihez úgy a legbiztonságosabb kijutni, ha a lehető legrövidebb úton kigyalogolsz a Fiumei útra, és ott felszállsz a villamosra. Ez sem biztonságos, de a kis utcáknál még mindig jobb, mert itt legalább sok az ember.
Nem akarlak megijeszteni, de az az egész Budapest legrosszabb része, nappal is életveszélyes, a nyílt utcán megtámadnak és kirabolnak, a járókelők segítségére meg ne is számíts, mert ez ott szinte mindennapos.
Ha gyalog szeretnél eljutni a Keletibe, akkor is a Fiumei úton menj, mert ott legalább jó a közvilágítás és sok az ember.
Nekem a nagybátyám lakik arrafelé, de még nem panaszkodott. Én is többször jártam ott, velem se történt semmi atrocitás, de a környék rossz híre nem megalapozatlan.
Szerencsére a Teleki téri piacot lebontották, a helyére új piac épül.
Megszépül a környék is, ilyenkor meg szoktak emelkedni az ingatlanárak, ami a cigányok távozására várhatóan jó hatással van.
Mindenesetre sötétedés után ne mászkáljatok az utcán egyedül.
Ja, még annyit, hogy ne legyen rajtad semmi hivalkodó cucc, aranyékszer stb.
Az utcán a mobilodat ne vedd elő, mert kikapják a kezedből. (Néha meg szokták kérdezni, hogy hány óra van, ilyenkor a legtöbb ember a telefonján nézi meg.)
Szerintem használt valamennyire. Azóta már több rendezvényt is tartottunk ott a kollégákkal (közvetlenül egy hajléktalanszálló mellett!)
Esténként még mindig barátságtalan egy kicsit, és az eddigiek ellenére is, ha megyek valami ismeretlen helyre, azt nézem meg először, hogy nem-e a 8.ker. közepén van-e, de jobb, számomra határozottan jobb a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!