Mennyire igazak a következő sztereotípiák a németekről?
Nincs humoruk, a legrosszabb szeretők, büdösek, unalmasak, ridegek, introvertáltak...
Tudom, hogy nem lehet általánosítani, de gondolom vannak bizonyos tulajdonságok, amik a legtöbb németre igazak. Persze ezek függnek a kortól, helyszíntől is... Mik a tapasztalatok manapság?
Tapasztalataim szerint az igaz, hogy eloszor viszonylag tavolsagtartok. Udvariasak ugyan, de kimertek. Viszont idovel feloldodhat, ez leginkabb azon mulik, hogyan kozeledsz felejuk. De meg ha meg is marad a 3 lepes tavolsag, szerintem akkor is az egyik legkorrektebb nepseg, bar sajnos itt is tapasztaltam, hogy a szemedbe jopofiznak, a hatad mogott meg kibeszelnek. De ez kb.mindenhol jelen van, barhova mesz. Az igenytelenseg, budosseg az en kornyezetemre egyaltalan nem volt igaz, sot inkabb tisztasagmaniasok voltak, napi min. 2 x furdes, allando takaritas stb. A ferfiak szerintem kifejezetten udvariasak a magyarokhoz kepest, de zarkozottabbak is. Viszont a korulottem elo csaladok mind nagyon boldognak, kiegyensulyozottnak tuntek, szoval azert remelhetoleg tudnak valamit :)
Unalmassag, humortalansag, hat nem tudom. A magyar vicceket valoban nem igazan vagjak, inkabb sajatos, olyan fahumoruk van.
Ezek az en elmenyeim, tehat nem 100 %-ban mervadoak, ahogy mondtad, ahany haz, annyi szokas. Ismeros mas korokben mozgott, ott sajnos mindennapos volt a lereszegedes es az utana kovetkezo bunko orditozas, hanyas. Korulottem szerencsere ez nem surun fordult elo.
látom szakítottál Fritzcel "rossz szeretők" beszarás
Büdös meg meg az, aki egy nemzetre ilyet mond.
A legjellemzőbb pedig: a világon a legszorgalmasabbak, és a legprecízebbek. Pont ezt fogja kikezdeni ez az örült politika, és népvándorlás.
A kínaiaik és az oroszok sokkal szorgalmasabbak és teljesítőképesebbek, mint a németek. Ráadásul gyakran szerényebb körülmények között is.
Szorgalmas nép a német is, de nem a világ legszorgalmasabbjai.
én meg pont úgy halottam,hogy nem igazán szorgalmasak ,nem szeretnek dolgozni..ezért örülnek ha kimennek oda külföldről és van ki megcsinálja.
de tényleg nem lehet általánosítani
20.46.
A kínaiak csak szorgalmasnak látszanak, mert lassúak, és a legegyszerűbb dolgot is képesek úgy csinálni, mintha bonyolult tevékenység, nagy hozzáértést igénylő, komoly teljesítmény lenne. Persze, lehet, hogy nekik az is, de jól tudják előadni.
Más világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!