Milyen sztereotípiák vannak a pestiekről?
Beképzeltek, lenézik a vidékieket, mindig rohannak, egy tehenet se láttak életükben... és van benne némi igazság.
30F (16 éve pesti vidékről)
Lenézik a vidékieket, szerintük Pesten kívül nincs élet, illetve azt gondolják, hogy aki nem pesti, az paraszt, és földtúrásból él. Mindenki rohan, mindenki ideges, állandóan lökdösődnek, beszólnak, és kevés kivétellel azt hiszik, hogy a Marsról jöttél, ha megkérdezed, hol van ez meg ez az utca. Persze ők maguk meg egy vidéki nagyvárosban nem találnak el sehova.
Négy évig éltem Pesten vidékiként, soha nem akarok visszamenni. Amikor egyszer már újra vidéki lakosként felmentem Pestre, a pestiek kedvesen megkérdezték tőlem, láttam-e már életemben metrót, illetve elmondták, hogy az a nagy sárga dolog egy villamos... Mintha egy fogyatékos óvodás lettem volna, aki még sosem mozdult ki Parasztfalváról. Hihetetlen...
máshogy beszélnek, pl. ők közértbe járnak, mi meg boltba :), vagy pl. tipikus pesti a manus szó is.
egyébként nagyon nem szeretem, ha azt mondják, lemennek ,,vidékre". Nekik minden vidék, ami nem Pest. Lenézik azt aki nem pesti. Sokan panelben laknak és azt se tudják, ki a szomszédjuk (persze ez nem csak a pesti panellakókra igaz), lökdösődnek, rohannak. Ha elájulsz az utcán, felőlük akár ott helyben fel is dobhatod a talpad. Senki nem ismer senkit. Türelmetlenek, szidják és ledudálják egymást a forgalomban.
Kisvárosban laknék, de Pesten nem. Többször voltam ott, egyszer meg is kérdezték, hogy te voltál már Pesten?! Mintha Pest valami olyan hely lenne, ahová a ,,vidékiek" nem juthatnak el, és legfeljebb csak a TV-ből ismerhetik.
Szia!
Beképzeltek és csakis egy pesti csaj lehet "trendi". Valamint ha egy pestitől megkérded, hogy ugyan mondja már meg mennyi híd van a Dunán Bp-en , akkor 10-ből 9 nem tudja... azért ez gáz.
pesti bunkó vagyok, de tudom a hidak neveit, azt, hogy milyen városok vannak az agglomerációban.
aláírom, nyíregyházán egyszer nagyon eltévedtem, de mentségemre legyen mondva, hogy először jártam ott életemben.
ha látom, hogy valaki szerencsétlenkedik egy térképpel, akkor általában odamegyek, és próbálok neki segíteni.
passzióból nem lökdösődök a villamoson vagy a buszon, de aki engem lökdös, azzal nem hiszem, hogy kíméletesnek kéne lennem.
vannak nagyon suttyó emberek, és vannak kedvesek is.
a vidékiek meg ne várják el, hogy mindenkivel tökjófejek legyünk, hiszen nehéz jóban lenni 2millió másik emberrel...
vidéken is vannak elég paréj emberek, akik meg azért néznek le, mert azt gondolják, h bunkó pesti... még ha nem is viselkedek úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!