Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nők hány évesen akarnak gyereket?

Nők hány évesen akarnak gyereket?

Figyelt kérdés

Ez tudatos vagy ösztönös?

Mit éreztek olyankor?

Én férfi vagyok, szeretnék gyereket, mert szerintem ez a normális, meg nem lenne teljes az életem úgy érzem.

2021. ápr. 30. 23:47
1 2
 1/15 anonim válasza:
84%
Én pl 24 és szeretnék.
2021. ápr. 30. 23:52
 2/15 anonim ***** válasza:
85%
Én tizenhat vagyok, néha látom hogy a közeli iskola udvarán játszanak, na akkor két eset van. Vagy felrobban az agyam, hogy mit visonganak ezek a kis nyamvadt kölkök, vagy hogy úristen kell nekem is egy. Persze, aztán realizálom a dolgokat, hogy két óra is sok lenne belőlük, plusz nem szándékozom elcseszni az életem, de itt az én válaszom a kérdésre. Számomra csak ösztönös, és hát kb olyan érzés, mint amikor meglátsz valami... Mondjuk, egy hatalmas csokifagyit, szorozva 10000000000000000-rel. Hogy neked ez kell, mert kell és pont. Aztán jön a tudatos rész, hogy jah, de akkor dagadt leszek ha megeszem, ez is ugyan az a szorzó. Nyilván ez így nem igazán kiforrott, és rengeteget fog változni, de egyelőre ez számomra, az én fejemben ilyen.
2021. máj. 1. 00:11
 3/15 anonim ***** válasza:
92%
Egyénfüggő. Én 33 évesen még nem érzem, hogy szeretnék, más meg már 18 évesen akar.
2021. máj. 1. 00:26
 4/15 anonim ***** válasza:
70%

Én 23 vagyok, és nem szeretnék. Soha.

De önmagában a gyernekáldási vágy ösztönös, tekintve hogy a fajfenntartas az egyik legősibb ösztön. Nyilván erre lehet tudatosan hatni, hiszen ma már nem 13 évesen lesznek terhesek a nők amilyen korán csak lehet, hanem jobb esetben ha megvan az anyagi és érzelmi biztonság is.

Az pedig teljesen egyéni preferencia kérdése, hogy ki hány évesen érzi erre késznek magát. Valaki soha, vagy épp más okból nem szeretne. (globális felmelegedés, pandémia, nem megfelelő társ, nem megfelelő anyagi háttér stb)

Az, hogy mennyire normális az ha az embernek gyereke van, az relativ. Mert mindig is voltak gyermektelen párok, vagy mert nem akartak vagy mert nem lehetett. Inkább a társadalmi nyomás az ami nagyon nagy sokszor, hogy az az élet rendje ha tanulsz, dolgozol, meghazasodsz, gyereketnevelsz.

Holott valakinek lehet baromira nem ez az életútja, csak a szulok/nagyszülők/partner nyomására belemennek.

2021. máj. 1. 00:31
 5/15 anonim ***** válasza:
88%
Egyénfüggő, mindig azzal beszéld meg nyíltan, akivel vagy/ismerkedsz. De én úgy vettem észre, hogy 30 körül éled fel a vágy. Teljesen átlagos, hogy a 30. szülinapon tudatosul, hogy ketyeg az óra ---> gyors megbeszélés/párkeresés és próbálkozás, így általában 32-34 évesen jön a baba.
2021. máj. 1. 04:54
 6/15 anonim válasza:
80%
Én 20 évesen szeretnék de esélytelen hogy úgy álljak anyagilag addigra.
2021. máj. 1. 05:59
 7/15 anonim válasza:
91%
Én 31 vagyok, de én nem szeretnék soha gyereket. Kb. 23 éves korom óta érzem/tudom, hogy gyermektelen szeretnék lenni.
2021. máj. 1. 06:52
 8/15 anonim ***** válasza:
24%
17-21 évesen még nem akartam. Gondolni sem szerettem volna rá, hogy gyerekem legyen. 23 évesen megszületett a kislányom. Hirtelen elkezdtem vágyni rá. Anyagilag is rendben voltunk így nem állt semmi sem a gyerekvállalás elé.
2021. máj. 1. 08:00
 9/15 anonim ***** válasza:
81%

Én 24 évesen szerettem volna először. Aztán rájöttem, hogy ez inkább csak a terhességre való vágy. Az a romantikus kép, amikor bejelentem a páromnak, az a pár hónap, amíg a tenyerén hordoz, mert terhes vagyok. De rájöttem, hogy én nem vágyom az azt követő 20+ év elköteleződésre és felelősségre.

37 évesen született a lányom, amikor már tényleg gyereket szerettem volna és tudtam is nagyjából hogy mit vállalok. Még így is nagyon nehéz volt az első év.

2021. máj. 1. 08:11
 10/15 anonim ***** válasza:
89%

17 évesen meghaltam a vágytól, szerintem azért, mert szar családom van és hajtott az ösztön az önzetlen szeretet felé.

Most 30 évesen látom, hogy ez a szeretet nem mindenhol jelenik meg és győz az önzés. Gyerekekkel dolgozom, borzasztó szülők vannak. Én se lennék jó, pedig szeretem a gyerekeket, de állandóan szolgálni valakit, logisztikázni, babusgatni..nem menne, mert szeretem a nyugalmat és az egyedüllétet. Férjnél vagyok, de gyereket már nem akarok.

2021. máj. 1. 08:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!