Hogyan és mikor mondjam el a kicsinek?
Sajnos az elmúlt héten másodszor is anya lettem. Azért írom, hogy sajnos mert vér szerint nem az én gyermekemről van szó. A nővérem a múlt héten szülte meg a kislányát, de sajnos a kórházból már nem jöhetett haza, komplikáció lépett fel a szüléskor, túl sok vért veszített és meghalt. A férjemmel úgy döntöttünk, hogy örökbefogadjuk a kislányt, hogy mégis csak normális családban nőjön fel. Mivel még nagyon kicsi a baba, így nyilván nem sejti, hogy nem mi vagyunk az igazi szülei. Nem igazán tudom, hogy kellene elmondani mindezt neki és mikor. Sajnos elég hamar rá fog jönni, hogy nem vér szerinti gyermek, hiszen 8 hónapos terhes vagyok, így a két baba között kb. 1 hónap lesz. Nyilvánvaló lesz a gyerekek számára is előbb-utóbb, hogy valamelyikük nem saját gyermek. De szeretném ha tudná majd, hogy ugyanúgy szeretjük, ahogy a saját gyermekeinket.
Aki már volt esetleg hasonló helyzetben - fogadott örökbe gyermeket -, az hogyan mondta el és mikor? Segítsetek!
Nagyon sajnálom...
Kívánok sok erőt és azt, hogy leljétek örömeteket a kisbabában!
Minden jót nektek!
Szia!
A Sógornőm is testvére gyermekét neveli csak annyi különbséggel, hogy azért mert eldobta a kisfiút a testvére(másik sógornőm csak utálom ezt használni rá), amikor a családba helyezés megtörtént megtudta, hogy terhes a kislányával, nem egész 7hónap van a két kicsi közt, ők is elfogják mondani, hogy is történt ez az egész a kisfiúnak, ők viszont tartanak attól mennyire lesz kíváncsi az anyjára a gyerek...
Fogadd őszinte részvétem a Nővéred miatt, biztos vagyok benne nem lesz nálatok semmi gond és minden akadály gördülékeny lesz, én is csak annyit tudok mondani nagyon jó emberek vagytok!!!!
Nagyon sok erőt egészséget kívánok Nektek és a születendő pici babátoknak!!
Üdv.:
3gyerekes anyuka
Szia! Nagyon sokszor eszembe jutottatok az elmult par napban. Csak azt szeretnem megkerdezni, hogy hogy vagytok? Gondolom sok oromod van a ket piciben. Te jobban vagy? Ha van idod, legyszi irj par szot magatokrol!
Jo egeszseget az egesz csaladnak!
Koszi hogy irtal, ha nem baj meg erdeklodnek majd. Pihizz mikor csak tudsz! Kivanok neked egy 7 oras alvos ejszakat es boldog bekes Karacsonyt!
Jo babazast!
ui: Szerintem nagyszeru emberek vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!