Hogyan és mikor mondjam el a kicsinek?
Sajnos az elmúlt héten másodszor is anya lettem. Azért írom, hogy sajnos mert vér szerint nem az én gyermekemről van szó. A nővérem a múlt héten szülte meg a kislányát, de sajnos a kórházból már nem jöhetett haza, komplikáció lépett fel a szüléskor, túl sok vért veszített és meghalt. A férjemmel úgy döntöttünk, hogy örökbefogadjuk a kislányt, hogy mégis csak normális családban nőjön fel. Mivel még nagyon kicsi a baba, így nyilván nem sejti, hogy nem mi vagyunk az igazi szülei. Nem igazán tudom, hogy kellene elmondani mindezt neki és mikor. Sajnos elég hamar rá fog jönni, hogy nem vér szerinti gyermek, hiszen 8 hónapos terhes vagyok, így a két baba között kb. 1 hónap lesz. Nyilvánvaló lesz a gyerekek számára is előbb-utóbb, hogy valamelyikük nem saját gyermek. De szeretném ha tudná majd, hogy ugyanúgy szeretjük, ahogy a saját gyermekeinket.
Aki már volt esetleg hasonló helyzetben - fogadott örökbe gyermeket -, az hogyan mondta el és mikor? Segítsetek!
Bocs az OFFért!
Csak ismételni tudom az előttem szólókat: rendkívüli emberek vagytok!
Kívánom, hogy a sors százszorosan jutalmazzon benneteket ezért a döntésetekért!!!
Sok örömet és boldogságot nektek!
Gyönyörű dolog az,amit tesztek.A nővéred biztos mosolyog rátok a Mennyekből.Részvétem miatta.
A kérdésre felelve,úgy gondolom,hogy a legjobb már most felkészíteni a kicsit arra,hogy bizony vannak olyan testvérek,akik nem az anya hasából születnek,hanem más anyától,aki lemondott a babáról mert szebb jövőt akart neki, vagy mert a mennyekbe ment.Ez a kettő még elég a kicsiknek, azt,hogy ki miért hagy még el gyereket,most ne firtasd.
Azt is hozzá kell tenned,hogy ettől ő még ugyanúgy a testvére, aki szereti őt és akit ti is ugyanúgy szerettek.
Hidd el,sokkal jobb már egészen fiatalon felkészíteni őket,semmint az,hogy esetleg oviban azt hallják,hogy ő nem is igazi gyereketek és ezáltal a nagyobb esetlegesen elforduljon a picitől vagy úgy érezze,hogy ő több,fontosabb nektek,mert a sajátotok.
Minden tiszteletem a tiétek! Csodálatos dolgot tesztek, példa értékű.
Sok erőt, jó egészséget kívánok! A nővéred miatt fogadd részvétem.
Ne aggódj, minden jól alakul majd, mert a jó emberek megkapják a jutalmukat!
En is csak ismetelni tudom az elottem valaszolokat:nagyszeru dolgot tesztek es minden tiszteletem a tietek.
Az en szuleim nevelo szulok igy mikor a fogadott testvereim megkerdeztek,hogy mi a helyzet oszinten elmondtak nekik.
Nalunk is feltuno volt a kor kulonbseg,az egyik testverem es koztem mindossze 8 nap kulonbseg van.
Minden jot nektek es sok erot kivanok nektek!
13 honapos kisfiu anyukaja
Igazából én sem értem túlzottan a dolgot. A szülés normálisan indult, elfolyt a magzatvíz. Bementünk a kórházba, aztán vártunk, hogy kitáguljon teljesen. De mivel ez nem ment túl jól, így oxitocin infúzióra tették. Ez az infúzió lett szerintem elcseszve. Annyira felfokozta a méhösszehúzódásokat, hogy végül szétrepedt a méhe. Elkezdett megállíthatatlanul vérezni és ahogy kivették a babát, azonnal megindult az életmentő műtét. Sajnos addigra már annyi vért veszített, hogy nem tudták megmenteni.
Azért nem értem én sem a dolgot, mert nem otthon szült, végig kórházban volt. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!