Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az ideális hány évet...

Mi az ideális hány évet otthon maradni a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Körülmények figyelembe vételével természetesen. Segítség nincs. Egyik oldalról már nem élnek a nagyszülők, másik oldalról már betegesek, nem tudnak segíteni.

Így ilyen feltételek mellett nagy szerencse kell 8-4 ig állást találni és olyat ahol nem nézik rossz szemmel a sok táppénzt ha a gyerek beteg...

Sokan említik a babyszittert de elég brutális árak vannak, napi 8-9 vagy többre nagyon sokba kerülne.

2021. ápr. 11. 08:22
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
51%
14 hónapos volt a fiam mikor visszamentem. Most apa van vele itthon. 2 évesen megy bolcsibe. Szerintem ez így elég ideális. Mind a ketten babazunk. Az viszonylag ritka, hogy egy csaladnak elég legyen a GYES, uh két év után ritkán maradnak otthon. Egy éves gyereket amúgy en meg nem adtam volna be a bolcsibe, csak ha nincs más megoldás. Ahhoz en picinek erzem ot.
2021. ápr. 11. 11:06
 22/32 anonim ***** válasza:
13%
13 nem is ertem. Létezik ám influenza oltas gyerekeknek és felnőtteknek is. Komolyan nem ertem, miért nem élnek vele sokkal többen. Főleg akik el is szoktak kapni. Mert nővérem azzal érvel, hogy soha nem volt influenzás. Ok akkor tényleg minek? De aki el is kapja?
2021. ápr. 11. 11:08
 23/32 anonim ***** válasza:
95%

Én két évet voltam otthon a fiammal, a lányom most 10 hónapos, vele is ez a terv. Nekünk ez így jó volt. 2 évesen ment bölcsibe a fiam, 3 évesen oviba. Most 5 éves.

Viszont az a baj, sosem tudhatod, hogy épp mi jön. Én pl. most idegben vagyok, mert a fiam több mint 1 hónapja (!) köhög. Konkrétan az ovi legutolsó napján (március elején a bezárás előtt) jött haza úgy, hogy köhögött meg folyt az orra, és azóta... hozzáteszem, előtte kb. 1 évig még megfázva sem volt. Semmi más baja nincs, már rég nem is náthás, csak hurutosan köhög, de váladék szinte semmi. 3-féle köptetőt írt fel a doki, szép sorban, egyik sem segített. Megnézték már a tüdejét is, semmi baja, van egy kis "hurutos zöreje", de semmi kóros. Covid-teszt negatív. Most ott tartunk, hogy antibiotikumot szed, légúti nyavajákra valót, mert már az orvosunknak sincs ötlete. És csak remélem, hogy elmúlik végre. És hát épp a napokban mondtam a férjemnek, hogy mi lenne most, ha nem lennék gyeden a kicsivel? Hogy oldanánk ezt meg a nagy járványhiszti kellős közepén, mert hiába nincs semmi baja, MOST tuti, hogy nem vihetném oviba köhögéssel... De nincs az a munkahely, ami elnéz több mint 1 hónap táppénzt/szabadságot...

Szóval eltervezhetsz te bármit, sajnos sokszor nem csak ezen múlnak a dolgok. És az enyém csak 1 példa az 1000-ből, hogy mik jöhetnek közbe bármikor.

2021. ápr. 11. 12:04
 24/32 anonim ***** válasza:
68%

3ev

Majd megy a ferj is tappenzre a gyerekkel, mondjuk felvaltva.

2021. ápr. 11. 12:06
 25/32 A kérdező kommentje:
23 igen ez ismerős, most főleg a járvány idején az ovi zárás előtt már sokan panaszkodtak köhög kettőt a gyerek már ne vigye... és tudok konkrétan olyat aki emiatt vesztette el az állását. Én sem sejtettem, hogy az erős sosem beteg anyukám ilyen beteg lesz fél év leforgása alatt.
2021. ápr. 11. 12:07
 26/32 anonim ***** válasza:
76%

Utolsó tenyésztést nem csináltak nála a torokváladékából?Csak covidra tesztelték?

Szerintem ha valóban ideális megoldást keresel, akkor nyilván addig maradj amíg te jól érzed magad ebben az otthon vagyok és a családdal foglalkozom helyzetben.Mi alapvetően rákészültünk anyagilag is a gyerekvállalásra, így nem okozott egyáltalán gondot, hogy 3 évig itthon voltam vele, közben lett ötletem, elindítottam a saját vállalkozásom, amiből most már látványosan jön be a + pénz.Egyenlőre járok dolgozni, de ha így marad minden, akkor valószínűleg a vállalkozás hoz annyit, hogy egyáltalán nem kell sehova eljárnom és a magam ura leszek.Segítség nálunk sincs.Párommal ketten osztjuk az időt, a gyerekünk az első ovis évben egyszer volt beteg.Viszont karanténba volt 4x ami elég durva.:)

2021. ápr. 11. 12:12
 27/32 anonim ***** válasza:
93%

#23 Allergiavizsgálatot csináltassatok, nem számoltam utána, de kb. egy hónapja virágzik minden.

#26 Ha kapott rá gyógyszert, akkor már nem lehet tenyésztést csinálni sajnos, nagyon rossz minőségű lesz.

2021. ápr. 11. 12:29
 28/32 anonim ***** válasza:
35%

"Minél többet tudsz velük lenni kiskorukban annál jobb. Későbbiekben kifizetődik."

Na és hogy fog kifizetődni? 9 évre kiesett a munkából.

2021. ápr. 11. 13:33
 29/32 anonim ***** válasza:
Hát nem arra kell szülni, hogy majd valaki úgyis segít. Mindig benne van a pakliban, hogy nem lesz segítség, sőt, talán apuka sem. Erre az opcióra is gondolni kell, és nem akkor amikor már baj van, hanem gyerekvállalás előtt. Úgy alakítani az anyagi dolgokat, munkahelyet, hogy az amennyire lehet biztos legyen. Nem kell látnoknak lenni. Ha eleve egy olyan munkahelyről mész szülni ami családbarát, akkor nyilván nem fog gondot okozni nekik egy kisgyerek. Vagy ha olyan szakmád van amiben tudod hogy utána is el tudsz helyezkedni, mert rugalmas vagy kötetlen, szintén nem érhet meglepetés. Egyszerűen nem értem azokat, akik mondjuk 3 műszakból elmennek gyesre, aztán 2-3 év múlva jut eszükbe, hogy hoppá, nem tudunk visszamenni, gyorsan kéne valami, de hát gyerekkel úgysem vesznek fel...
2021. ápr. 11. 14:28
 30/32 A kérdező kommentje:

29 Amit te írsz álomszerű lenne hiszen minden anyuka, vagy szülni akaró nő családbarát munkahelyet szeretne de ez nem mindenkinek jön össze. Akkor legyen minden anya és szülni akaró nő magánvállalkozó vagy éppen könyvelő mert azt lehet Home Office-ban???!Bár most amennyi kisvállalkozás csődbe ment, màr erre se vennék mérget. A gyerek felnő, pàr év ami ebből a szempontból necces amíg kicsi.

Az élet sokszor felülír dolgokat , nekem pont az volt a szempontom a szakmámmal , hogy az egészségügy alap dolog, bármi is lesz szükség van rá. De ettől a munkaidő nem mindig a legjobb sajnos.

2021. ápr. 11. 14:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!