Mi az ideális hány évet otthon maradni a gyerekkel?
Körülmények figyelembe vételével természetesen. Segítség nincs. Egyik oldalról már nem élnek a nagyszülők, másik oldalról már betegesek, nem tudnak segíteni.
Így ilyen feltételek mellett nagy szerencse kell 8-4 ig állást találni és olyat ahol nem nézik rossz szemmel a sok táppénzt ha a gyerek beteg...
Sokan említik a babyszittert de elég brutális árak vannak, napi 8-9 vagy többre nagyon sokba kerülne.
Én két évet voltam otthon a fiammal, a lányom most 10 hónapos, vele is ez a terv. Nekünk ez így jó volt. 2 évesen ment bölcsibe a fiam, 3 évesen oviba. Most 5 éves.
Viszont az a baj, sosem tudhatod, hogy épp mi jön. Én pl. most idegben vagyok, mert a fiam több mint 1 hónapja (!) köhög. Konkrétan az ovi legutolsó napján (március elején a bezárás előtt) jött haza úgy, hogy köhögött meg folyt az orra, és azóta... hozzáteszem, előtte kb. 1 évig még megfázva sem volt. Semmi más baja nincs, már rég nem is náthás, csak hurutosan köhög, de váladék szinte semmi. 3-féle köptetőt írt fel a doki, szép sorban, egyik sem segített. Megnézték már a tüdejét is, semmi baja, van egy kis "hurutos zöreje", de semmi kóros. Covid-teszt negatív. Most ott tartunk, hogy antibiotikumot szed, légúti nyavajákra valót, mert már az orvosunknak sincs ötlete. És csak remélem, hogy elmúlik végre. És hát épp a napokban mondtam a férjemnek, hogy mi lenne most, ha nem lennék gyeden a kicsivel? Hogy oldanánk ezt meg a nagy járványhiszti kellős közepén, mert hiába nincs semmi baja, MOST tuti, hogy nem vihetném oviba köhögéssel... De nincs az a munkahely, ami elnéz több mint 1 hónap táppénzt/szabadságot...
Szóval eltervezhetsz te bármit, sajnos sokszor nem csak ezen múlnak a dolgok. És az enyém csak 1 példa az 1000-ből, hogy mik jöhetnek közbe bármikor.
3ev
Majd megy a ferj is tappenzre a gyerekkel, mondjuk felvaltva.
Utolsó tenyésztést nem csináltak nála a torokváladékából?Csak covidra tesztelték?
Szerintem ha valóban ideális megoldást keresel, akkor nyilván addig maradj amíg te jól érzed magad ebben az otthon vagyok és a családdal foglalkozom helyzetben.Mi alapvetően rákészültünk anyagilag is a gyerekvállalásra, így nem okozott egyáltalán gondot, hogy 3 évig itthon voltam vele, közben lett ötletem, elindítottam a saját vállalkozásom, amiből most már látványosan jön be a + pénz.Egyenlőre járok dolgozni, de ha így marad minden, akkor valószínűleg a vállalkozás hoz annyit, hogy egyáltalán nem kell sehova eljárnom és a magam ura leszek.Segítség nálunk sincs.Párommal ketten osztjuk az időt, a gyerekünk az első ovis évben egyszer volt beteg.Viszont karanténba volt 4x ami elég durva.:)
#23 Allergiavizsgálatot csináltassatok, nem számoltam utána, de kb. egy hónapja virágzik minden.
#26 Ha kapott rá gyógyszert, akkor már nem lehet tenyésztést csinálni sajnos, nagyon rossz minőségű lesz.
"Minél többet tudsz velük lenni kiskorukban annál jobb. Későbbiekben kifizetődik."
Na és hogy fog kifizetődni? 9 évre kiesett a munkából.
29 Amit te írsz álomszerű lenne hiszen minden anyuka, vagy szülni akaró nő családbarát munkahelyet szeretne de ez nem mindenkinek jön össze. Akkor legyen minden anya és szülni akaró nő magánvállalkozó vagy éppen könyvelő mert azt lehet Home Office-ban???!Bár most amennyi kisvállalkozás csődbe ment, màr erre se vennék mérget. A gyerek felnő, pàr év ami ebből a szempontból necces amíg kicsi.
Az élet sokszor felülír dolgokat , nekem pont az volt a szempontom a szakmámmal , hogy az egészségügy alap dolog, bármi is lesz szükség van rá. De ettől a munkaidő nem mindig a legjobb sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!