Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az ideális hány évet...

Mi az ideális hány évet otthon maradni a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Körülmények figyelembe vételével természetesen. Segítség nincs. Egyik oldalról már nem élnek a nagyszülők, másik oldalról már betegesek, nem tudnak segíteni.

Így ilyen feltételek mellett nagy szerencse kell 8-4 ig állást találni és olyat ahol nem nézik rossz szemmel a sok táppénzt ha a gyerek beteg...

Sokan említik a babyszittert de elég brutális árak vannak, napi 8-9 vagy többre nagyon sokba kerülne.

2021. ápr. 11. 08:22
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
9 Épp ettől tartok én is, és még ahhoz is szerencse kell, hogy úgy vegyenek vissza, hogy időben jó legyen mert műszakozni óvodás mellett nem tudnék.
2021. ápr. 11. 08:40
 12/32 anonim ***** válasza:
86%

Háziápolás?

Ded 2 évesen megy bölcsibe, és olyan hiány van ápolókból, hogy találsz 8-4-ig munkát.

2021. ápr. 11. 08:45
 13/32 anonim ***** válasza:
96%
Ha tolerálják, ha nem, arra készülj fel, hogy ha beindul az influenza, vagy megjelenik a kovid az oviban/ bölcsiben, otthon kell maradni a kicsivel. Békeidőben úgy nézett ki nálunk egy szeptember, hogy elkapta a fiam a menetrend szerinti járványt ovikezdéskor. Ez jó esetben takony, rossz esetben hányós-fosós. Életemben nem voltam olyan rosszul, mint az egyik ilyen h-f fertőzéskor. Utána a novemberi nyákos idővel újabb nátha, és ha megúsztuk a decembert, jött a januári influenza. 5-6 éves koráig ritka volt, ha két hónapig nem volt valamelyikünk táppénzen. Ha hétvégére esett a lázas időszak, akkor egy-két napig valamelyikünk elment állományba, utána Pestről hoztam hajnalban a nagymamát, meló után meg vittem vissza, hogy vigyázzon a lábadozó gyerekre.
2021. ápr. 11. 08:52
 14/32 anonim ***** válasza:
93%
Vagy akár kevesebbet, esetleg egy hat órás munka, vagy csak egy-két órára felugrani idősekhez, szerintem lehet, hogy az működne gyed mellett.
2021. ápr. 11. 08:53
 15/32 anonim ***** válasza:

Háziorvos mellett vagy szakrendelőben nem tudsz dolgozni? Esetleg idősek otthonában?

Nem tudom, nem értek hozzá, de ezeken a területeken mindig keresnek embert.

Az is megoldás lehet, ha egyikőjük vinni tudja a gyereket, a másik elhozni az oviból.

Bébiszitter helyett lehet akár helyben keresni valakit, aki épp gyes-en van, és vállalja, hogy elviszi, és/vagy elhozza, és vigyáz rá, amíg egyikőtök hazaér.

Ha gyakran beteg, akkor legjobb, ha felváltva maradtok vele otthon. Illetve érdemes mérlegelni, hogy kit rúgnak ki könnyebben. Nálunk pont azért volt többször a férjem táppénzen, mert 10+ év után nem rugdossák ki könnyen, sokba kerül a végkielégítés miatt. Nekem új munkahelyem volt, 6 hónap próbaidővel.

2021. ápr. 11. 08:56
 16/32 A kérdező kommentje:

15 Háziorvos mellé lehetetlen szinte bekerülni, próbálkoztam már. Az idősek otthona teljesen más terület, más képzettséget is igényel.

Próbáltam magán Eü intézményben de oda inkább hostesst kerestek mint àpolót, a végzettségeimet nem is nézték helyette egy érettségizett kislányt választottak...

Nekem kell olyan munkát vállalnom ami mellett megoldható, hogy hozzam vigyem, pàrom is műszakban jár plusz sokszor kell készenlétben lennie.Persze próbálok majd még helyben is keresni babyszittert de eszméletlen árakat hallottam, amitől szinte olcsóbb ha én vagyok vele otthon.

2021. ápr. 11. 09:16
 17/32 anonim ***** válasza:
12%
Ezen gyerekvállalás előtt kell gondolkodni, nem utólag pánikolni és megoldást keresni.
2021. ápr. 11. 10:08
 18/32 A kérdező kommentje:

17 Nem pánikolok,csak számba veszem a lehetőségeket. Te látnok vagy jós vagy? Mert akkor értelek, egyébként nem.

Anyukám lett volna a segítségem, de azt senki!!! nem tudhatta, hogy időközben kiderül egy súlyos betegsége és annyira lerobban, hogy ha akar sem tud segíteni.Söt inkább neki is nekem kell segítenem.

2021. ápr. 11. 10:22
 19/32 anonim ***** válasza:
21%
A legkisebb gyerek 4 éves koráig érdemes szerintem az első ovis év betegségei miatt. Nyilván ha az éhenhalás a tét, akkor el kell menni dolgozni sokkal korábban, de egy ideális világban én ezt mondanám.
2021. ápr. 11. 10:41
 20/32 A kérdező kommentje:
19 Nem éhenhalás kérdése, de mindenkinek kell a pénz szerintem.
2021. ápr. 11. 10:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!