Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mégis miért vállal valaki...

Mégis miért vállal valaki több gyereket?

Figyelt kérdés

Egyszerűen fel nem foghatom. Persze jöhettek oltani is, de jobban örülnék egy érv-ellenérv vitának.

14 hónapos a lányom, minden nap egyre hisztisebb és erősebb. Amíg kicsi baba volt, alig vártam, hogy megjöjjön a menstruációm, hogy tudjak gyorsan újra teherbe esni - hát milyen jó, hogy nem jött össze! Még a legjobb napjainkon is úgy vagyok, hogy de jó, hogy csak hárman vagyunk. Most jutott el még csak oda, hogy napi 1x alszik egyben két órát, ilyen sokat egyben sosem aludt, hát valami fenomenális, hogy hirtelen ennyi időm van kertet rendezni, takarítani, vagy lustálkodni... Amikor meg ébren van, örülök neki hogy lassan elindul önállóan, már sokat lépeget de még inkább mászik, de az udvaron végre nem kell a kezemben fogni vagy a böhöm babakocsit tolni, hanem csak lerakom, és kézen fogva sétálunk órákat... Amikor pedig hisztizik, hát az pokol 🙄😆

Nekem még segítségem is van, férjem homeofficeos, csomót tudok mellette takarítani, akkor teregetek amikor kell (ha éppen nincs megbeszélése), mindent meg tudok csinálni... De még így sem akarok többet, én egyszerűen nem bírnék vele.

De hogy pozitívat is mondjak: egyébként imádnivaló, nagyon jól elvagyunk, sokat játszunk, sétálunk, labdázunk, könyvet nézegetünk... De ugye az akaratosság 🙄

És rengeteg anyuka van, aki úgy szüli a második, harmadik, negyedik gyereket, hogy a férjére sem számíthat, nincs segítsége, és ezt akkor is tudta, amikor teherbe esett, akkor mégis miért???? Itt is rengeteg ilyen kérdést olvasok... Miért szül valaki több gyereket egy olyan embernek, aki az elsőnél sem segít? De nem is kell szemétnek lennie, elég ha 12 órázik, tehát akaratán kívül nem tud segíteni... Akkor is miért szül a nő még többet?

Kérem írja meg az, aki ebben benne van, hogy mégis mi a jó ebben?

2021. ápr. 8. 12:45
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte hármat szerettem volna, de most már azokat is meg tudom érteni, akik csak egyet szeretnének :D Amikor négy hónapos volt a fiam, még eléggé vágytam a második gyermekre, most 15 hónapos, és nemrég elemeztem, hogy amíg ovis nem lesz, biztos nem szeretnék másodikat. Pedig eleinte kicsi korkülönbséggel szerettem volna őket, de most úgy érzem, egyelőre csak egy gyerekkel bírok el, meg nem szeretnék még újra terhes lenni, szülni, stb, úgyhogy jelen pillanatban engem megijeszt a második gyerek gondolata. Meglátjuk, akkor is így gondolom-e, amikor nagyobb lesz a fiam, ez sok körülménytől függ.
2021. ápr. 8. 16:30
 32/33 anonim ***** válasza:
93%

Mindenki másra van "kalibrálva", kb ennyi. Van aki egyet sem szeretne, neked egy elég és nem szeretnél többet. Nekem 3 van, igaz nagy korkülönbséggel, első és második közt 4 év van, a második és harmadik közt 5év. Így én bírtam, nem tudom elképzelni milyen lehet kis korkülönbséggel szülni, nem is szerettem volna korábban vállalni őket. Másnak meg az jön be, hogy hamar vállal és a két kicsit látja el egyszerre. Vannak nehezebb napok, de sose szakadtam bele, én a 3 más korosztályos gyerekkel bírom, van aki meg ezt nem tudná, inkább a hasonló korúakat (azt meg én nem bírnám).

Egyik sem rossz vagy jó, csak bekell látni ki mit bír vagy mit szeretne, az is egy jó dolog, hogy te érzed magadról, hogy így jó nektek, nem vállalsz többet (akkor születnek az általad említett kérdések, amikor nem gondolják át alaposan, mit is jelent 1-2-3 gyerekkel 🤷🏼‍♀️)

2021. ápr. 8. 18:33
 33/33 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező, èn megértelek. Az ismerőseim körében azt látom, hogy azoknak lett nagyon hamar második gyerek, akinek az első “páfrány” típus. Úgy bírom, amikor az ilyenek kioktatják az embert, hogy egy gyerek meg se kottyan. Lehet, hogy valakinek egy gyerek többet kitesz, mint másnak 3. Úgyhogy nincs joguk ítélkezni. Vannak gyerekek, akikre igenis állandóan figyelni kell, mert, mert olyan aktívak, vagy pedig annyira igénylik. A másik dolog az alvás. Barátnőm kisfia tizenòrákat képes aludni egyszeri kelèssel pár hetes kora óta. Az enyém lassan 3 éves ès beèri ennèl jóval kevesebbel, arról nem beszélve, hogy hosszú ideig többször fel is kelt éjszaka ès fent volt egy darabig. Nyilván nem egyforma a kipihentsègi szintünk, főleg, hogy már egy ideje dolgozom is.

Ugyanezt látom, hogy sokan csak azèrt vállalnak mèg egyet, mert “testvér az kell”, vagy nem akarnak visszamenni a munkába, akármilyen döglődő, rossz is a kapcsolat. Aztán jön a sírás, hogy egyedül maradtak x számú gyerekkel...

2021. ápr. 8. 20:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!