Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mégis miért vállal valaki...

Mégis miért vállal valaki több gyereket?

Figyelt kérdés

Egyszerűen fel nem foghatom. Persze jöhettek oltani is, de jobban örülnék egy érv-ellenérv vitának.

14 hónapos a lányom, minden nap egyre hisztisebb és erősebb. Amíg kicsi baba volt, alig vártam, hogy megjöjjön a menstruációm, hogy tudjak gyorsan újra teherbe esni - hát milyen jó, hogy nem jött össze! Még a legjobb napjainkon is úgy vagyok, hogy de jó, hogy csak hárman vagyunk. Most jutott el még csak oda, hogy napi 1x alszik egyben két órát, ilyen sokat egyben sosem aludt, hát valami fenomenális, hogy hirtelen ennyi időm van kertet rendezni, takarítani, vagy lustálkodni... Amikor meg ébren van, örülök neki hogy lassan elindul önállóan, már sokat lépeget de még inkább mászik, de az udvaron végre nem kell a kezemben fogni vagy a böhöm babakocsit tolni, hanem csak lerakom, és kézen fogva sétálunk órákat... Amikor pedig hisztizik, hát az pokol 🙄😆

Nekem még segítségem is van, férjem homeofficeos, csomót tudok mellette takarítani, akkor teregetek amikor kell (ha éppen nincs megbeszélése), mindent meg tudok csinálni... De még így sem akarok többet, én egyszerűen nem bírnék vele.

De hogy pozitívat is mondjak: egyébként imádnivaló, nagyon jól elvagyunk, sokat játszunk, sétálunk, labdázunk, könyvet nézegetünk... De ugye az akaratosság 🙄

És rengeteg anyuka van, aki úgy szüli a második, harmadik, negyedik gyereket, hogy a férjére sem számíthat, nincs segítsége, és ezt akkor is tudta, amikor teherbe esett, akkor mégis miért???? Itt is rengeteg ilyen kérdést olvasok... Miért szül valaki több gyereket egy olyan embernek, aki az elsőnél sem segít? De nem is kell szemétnek lennie, elég ha 12 órázik, tehát akaratán kívül nem tud segíteni... Akkor is miért szül a nő még többet?

Kérem írja meg az, aki ebben benne van, hogy mégis mi a jó ebben?

2021. ápr. 8. 12:45
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
65%
Mert több gyereket akar. Amúgy nem mindenki életképtelen ám.
2021. ápr. 8. 13:51
 22/33 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem akárhány gyereked van, mindig lesznek nehezebb és könnyebb időszakok. Nekem még csak egy babám van, 8 hónapos, egész gyors a fejlődése, már feláll, lépeget bútorok mellett, így elég magasra elér, kipakol mindent, mindenhova bemászik-felmászik, esik-kel, hát le a kalappal, aki egy ilyen kicsi és ilyen eleven gyerek mellett bevállalja még a terhességet (nekem az első trimeszter az kb zombiállapot volt, nem is tudom, hogy éltem túl). Este meg elég pocsékul alszik, nincs 2 összefüggő órám már születése óta.

De én még akarok babát. Nem most :D Majd. Mert most ez az időszak nekem minden nehézségével együtt iszonyú jó érzés. Imádom, hogy ilyen kis cuki, ahogy felfedez, ahogy a számomra leghétköznapibb tárgyakat, jelenségeket is egy kutató kíváncsiságával tanulmányozza, ahogy rácsodálkozik a világra. Iszonyatosan cuki ahogy gagyog, amikor mosolyog, hogy egy hülye arckifejezésre elkezd kacagni. Ilyen csak most van, még egy kicsi, és már nem lesz elég szórakoztató neki egy kinyújtott nyelv vagy egy színes hajcsat. Elkezd majd beszélni, és az másképp lesz majd cuki, de nekem ez a jelenlegi állapota ez a legtökéletesebb, ami valaha volt. És ez el fog múlni. Én pedig szeretném újból átélni majd.

Ezt is, meg ami eddig volt. Amikor még csak ott maradt, ahová leraktam (jézusom, volt ilyen is :O ), amikor csak nézelődött, felfedezte a kis kezét, a végtagjait, amikor először rájött, hogyan kell átfordulni a hasára, ésatöbbi. Ezek nekem annyira megmaradtak ezek a pillanatok, úgy sajnálnám, ha tényleg ez lett volna az első és egyben utolsó is.

Szóval amikor ezek az idők már elmúltak, túl vagyunk a dacoláson is, akkor én tuti akarok még egy babát. És talán még egy harmadikat is :D

2021. ápr. 8. 14:00
 23/33 A kérdező kommentje:

Goldmund, a te válaszod két okból is irreleváns és teljesen felesleges:

- nem te szülted a gyerekeket, egy anyának sokkal több dolga van velük

- leírásod szerint el sem olvastad, amit írtam, így nem lehet értelmesen vitázni

Mint ahogy sokan itt meg se próbálják, csak szidnak, mert nem tudnak normális ember módjára kommunikálni és viselkedni 💁‍♀️

A többieknek köszi

2021. ápr. 8. 14:26
 24/33 anonim ***** válasza:
67%

Én meg azon a véleményen vagyok, hogy sokkal könnyebb 2 gyerekkel, ha kicsi a korkülönbség, és nem értem, mi a jó abban, ha csak egy van.

Az egyke gyerekek folyton a szülőn lógnak és látványosan halálra unják magukat.

Az enyémek tökjól eljatszanak egész nap, nekem meg lehet melletük életem.

2021. ápr. 8. 14:30
 25/33 A kérdező kommentje:
24es,ezzel az a baj, hogy semmi nem garantálja, hogy ellesznek egymással a tesók. Lehet, hogy két ellentétes személyiség lesz, és egész nap nyúzzák egymást, te meg békítheted őket. Örülök, hogy nálad nem így van.
2021. ápr. 8. 14:37
 26/33 anonim ***** válasza:
71%

Hát mert 2 gyereket szeretnének és elfogadjak, hogy kezdetben ezért áldozatot kell hozni.

Enyémek 26 és 4 hónaposak. Nem lett nehezebb, mert én meg rutinosabb lettem. Sőt pár napja elkezdtek együtt játszani.

Amúgy azért a babakocsi emelés sem pokol, ahogy írtad. Te most biztos fáradt vagy. Mindig vannak rosszabb időszakok.

2021. ápr. 8. 14:58
 27/33 anonim ***** válasza:
95%

Tudod ez olyan, hogy lehet te szereted a halászlevet, én meg utálom.

Egy gyerekem van, a szomszédomnak három, de sose merült fel bennem, hogy miért, ő így boldog, nem hátrány az se ha valakinek van testvére.

2021. ápr. 8. 14:59
 28/33 anonim ***** válasza:
81%

Nekem az az érthetetlen, hogy miért akar valaki egyáltalán gyereket? :)) (Igen, tudom, jobb lett volna, ha a szüleim is így gondolkodtak volna... Nos, ők nagyszerű szülők, én nem lennék az.)

De a válasz az, hogy nem vagyunk egyformák. Más motivációk, más életcélok, egyszerűen más személyiségek vagyunk. Miért sportol valaki versenyszerűen? Most komolyan miért jó kimerülésig hajszolnunk magunkat...? Miért van értelme zenét tanulni, hiszen rengeteg gyakorlással jár, ráadásul általában még csak jól sem lehet keresni vele. Mi értelme kutyát tartani? Ugat, büdös, csak eszik és ürít, nem? Ráadásul nyakunkba veszünk 12-15 évnyi felelősséget.

Van, akit minden nehézség ellenére boldoggá tesz a gyerekvállalás, így érzi teljesnek az életét. Másnak meg egy gyerekkel is teljes az élete, megint másnak meg gyerek nélkül.

2021. ápr. 8. 15:13
 29/33 anonim ***** válasza:
94%
Én azért vállaltam még egy gyereket, mert nem akartam, hogy testvér nélkül nőjjön fel a lányom. Persze nem volt rá garancia, hogy jó testvérek lesznek, de egyelőre azok.
2021. ápr. 8. 15:29
 30/33 anonim ***** válasza:
95%
Van aki szereti a gyerekeket. Nem arra célzok, hogy te nem,hanem szeretek köztük lenni. Én kisgyermek nevelő vagyok ott is 1-3 évesek vannak, volt hogy 20 egy csoportban, ez a legszebb kor, oviban már nem dolgoznék.
2021. ápr. 8. 15:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!