Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mégis miért vállal valaki...

Mégis miért vállal valaki több gyereket?

Figyelt kérdés

Egyszerűen fel nem foghatom. Persze jöhettek oltani is, de jobban örülnék egy érv-ellenérv vitának.

14 hónapos a lányom, minden nap egyre hisztisebb és erősebb. Amíg kicsi baba volt, alig vártam, hogy megjöjjön a menstruációm, hogy tudjak gyorsan újra teherbe esni - hát milyen jó, hogy nem jött össze! Még a legjobb napjainkon is úgy vagyok, hogy de jó, hogy csak hárman vagyunk. Most jutott el még csak oda, hogy napi 1x alszik egyben két órát, ilyen sokat egyben sosem aludt, hát valami fenomenális, hogy hirtelen ennyi időm van kertet rendezni, takarítani, vagy lustálkodni... Amikor meg ébren van, örülök neki hogy lassan elindul önállóan, már sokat lépeget de még inkább mászik, de az udvaron végre nem kell a kezemben fogni vagy a böhöm babakocsit tolni, hanem csak lerakom, és kézen fogva sétálunk órákat... Amikor pedig hisztizik, hát az pokol 🙄😆

Nekem még segítségem is van, férjem homeofficeos, csomót tudok mellette takarítani, akkor teregetek amikor kell (ha éppen nincs megbeszélése), mindent meg tudok csinálni... De még így sem akarok többet, én egyszerűen nem bírnék vele.

De hogy pozitívat is mondjak: egyébként imádnivaló, nagyon jól elvagyunk, sokat játszunk, sétálunk, labdázunk, könyvet nézegetünk... De ugye az akaratosság 🙄

És rengeteg anyuka van, aki úgy szüli a második, harmadik, negyedik gyereket, hogy a férjére sem számíthat, nincs segítsége, és ezt akkor is tudta, amikor teherbe esett, akkor mégis miért???? Itt is rengeteg ilyen kérdést olvasok... Miért szül valaki több gyereket egy olyan embernek, aki az elsőnél sem segít? De nem is kell szemétnek lennie, elég ha 12 órázik, tehát akaratán kívül nem tud segíteni... Akkor is miért szül a nő még többet?

Kérem írja meg az, aki ebben benne van, hogy mégis mi a jó ebben?

2021. ápr. 8. 12:45
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
59%

1,5 van köztük..

Szóval ilyenkor már félidős voltam, mint a lányod

Egyébként a 2 gyerek rázós az egy az semmi nem volt nekem (!!) eghez képest.

Főleg, hogy közben változott a férjem részvétele a dolgokban.

Iskolát kezdett a terhességem alatt.

De

Szeretnék 3.-at is

Kizárólag akkor, ha már a nagy ovis.

Emiatt aggaszt a helyzet.

Imádom a gyerekeket de 0-24 a 2 az sok nagyon..

3-mal.. szóval meglátjuk mit mondanak az ovikra az elkövetkezendő helyzetben.

Addigra a sulival is végez a gyerekek apja már.

Szóval én nem élem meg ekkora traumaként a dolgokat, mint te, Kérdező.

2021. ápr. 8. 12:54
 2/33 anonim ***** válasza:
59%

Értelmetlen provokáció.

Az a kérdés hogy mivel te eggyel se bírsz, más miért szül többet? Hogy mer jobban lenni többel mint te eggyel?

2021. ápr. 8. 12:57
 3/33 anonim ***** válasza:
96%

Szia! Én is úgy voltam mint te, minél hamarabb szerettem volna második gyereket. Aztán végül a nagy egyéves korára lettem terhes, és már a terhesség alatt is majd meghaltam mert a nagyobb akkor kezdett járni, aztán már nagy hassal jött az akaratossag a mindenhová felmaszas... Nehéz volt.

Nekem csak a férjem segít, de o se tud sokat, de nekem jó hogy itt vannak a gyerekek, én szívesen vagyok velük :) szóval ezért. Később egy harmadikat is örömmel fogadnék.

2021. ápr. 8. 12:58
 4/33 anonim ***** válasza:
76%

Én a másodikat várom. A párom csak hétvégén van itthon. Én nem úgy élem meg mint te pedig az enyém is tud akaratos lenni. Nincs megállás mellette. 4éve alig aludtam át éjszakát(ez nem zavar mert napi 6ora alvás nekem bőven elég). Nincs hozzászoktatva sok hülyedéghez. Csinálom a dolgom és jön utánam ha kell. Ez 1 évesen is így volt.

Én titeket nem értelek egy kicsit. Akik azt hiszik hogy eggyel nehéz nincs idejük. Tudom hogy gyereke válogatja. De attól hogy akaratos attól még segítség nélkül is meg kéne oldani azt amit meg KELL csinálni.

2021. ápr. 8. 12:59
 5/33 anonim ***** válasza:
80%
Pont a második válaszolóhoz hasonlóak miatt vannak tök jó anya-rinya csoportok facebookon, ahol kapsz megértést is. Próbálkozz ott, mert itt név nélkül bárki leugat bárkit, csak a szaranya meg a szuperanyu létezik. Nem kell ez neked.
2021. ápr. 8. 13:01
 6/33 A kérdező kommentje:

2es, gondoltam hogy lesznek ilyenek, mint te. Akit nem tanítottak meg a suliban vitatkozni. Csak ideböfögtél valamit, ami semmit nem tesz hozzá a vitához :D

Érveket várok. Egyet kaptam eddig, hogy valaki 'szeret velük lenni'. Hát ez nekem kevés lenne :D

Na 1es, 4es pont ez az! Azt mondjátok nekem, hogy én azt hiszem, h egyel nehéz, pedig kettővel hudenehéz! Na ezért nem értem, hogy akkor miért nehezíti meg valaki a saját életét? Én pont azt írtam, hogy nekem most könnyű, és nem akarom, h nehezebb legyen! Ti miért akarjátok?

2021. ápr. 8. 13:06
 7/33 anonim ***** válasza:
98%
Mások vagyunk, más-más teherbírással. Valaki szinte anyának született és meg se kottyan neki 3-4 kisgyerek nevelése és ellátása. Valaki meg a munka-háztartás kettősbe is bele akar szakadni. Mi négyen vagyunk testvérek kis korkülönbséggel, édesanyám élvezte nagoyn a kisgyerekes időszakot, nagyon jól tudta menedzselni a család életét, erre termett, pedig apám 14 órákat dolgozott akkoriban, semmi segítsége nem volt. Ők így voltak boldogok. Én meg pl még az első bevállalásától is félek, akkora punnyadék vagyok.
2021. ápr. 8. 13:09
 8/33 anonim ***** válasza:
54%

Nehezen jött össze az első, így nem is reménykedtünk a másodikban. Aztán közel 3 év múlva mégis megfogant.

Csodálatos, hogy ketten vannak! Jó testvérek, szeretik egymást, annyira megható, mikor együtt játszanak!

Egyébként még mielőtt feleségem terhes lett a másodikkal, kisfiam sokszor mondogatta, milyen jó lenne egy testvér, hogy lenne kivel játszani. Persze, amikor megszületett, még 2-2,5 évig nem volt játszótárs, de szépen az lett. Így most már felhőtlen a kisfiam öröme, a kislányom meg csak örül, ha játszik vele a testvére. :-)

Kérdező, a te fröcsögésedet nem is olvastam végig. Az, hogy te nem tudsz megbirkózni egyetlen gyerekkel, az téged minősít, nem azokat, akik kettő vagy három vagy még több gyerekkel igen.

9/33 anonim ***** válasza:
93%

Nyilván nem tudtam, hogy ennnyivel nehezebb

De már tudom, hogy a nehézségeink többsége nem állná meg a helyét a 3. Vállalásánál.

És nyilván mert szeretem őket, velük lenni

De nem gondoltam, hogy érv kell

Szeretnék.....az elég érv 🙈?

10/33 anonim ***** válasza:
78%
Még kicsi a gyereked. Ilyenkor lassuk be élvezzük,élvezzük, de kívánjuk is,hogy legyen nagyobb. A fiam 15 hónapos,én hülyét kapnék ha most jonne egy tesó. 8 év vsn a gyerekeim kozott ez így szuper. De biztos másoknak nagyobb teherbírásuk van. Azt tudom milyen ha nincs az embernek tesója es örulnék ha lenne.
2021. ápr. 8. 13:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!