Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, ha...

Mit gondoltok arról, ha valaki azért vállal gyereket, hogy megkapja a babaváró hitelt és így könnyebben jusson lakáshoz?

Figyelt kérdés
Csak onnan jutott ez eszembe, hogy egy ismerősöm a párjával kifejezetten ezért házasodott össze és ezért vállaltak most gyereket szűk 1 év leforgása alatt. Nem teljesen értek egyet ezzel a hozzáállással, én nem anyagi okok miatt fogok gyereket szülni és bennem felmerült a kérdés, hogy milyen szülő lesz az ilyen, aki pénz miatt szül. A kérdésem nem provokatív szándékú, csak érdekel más véleménye is erről, mert lehet hogy én gondolom rosszul.

2021. márc. 6. 11:49
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
91%
Szimplán hülyék, ha csak ezért vállalnak gyereket. Egy gyerek még mindig jóval többe van, mint amennyit az állam ad.
2021. márc. 6. 11:55
 2/25 anonim ***** válasza:
94%

Én pl amúgy is szeretnék gyereket, de albérletben élve eleget félretenni esélytelen, családi háttér egyikünknél sincs. Szóval hiába tudnék hitelt fizetni (a pesti albérletnél szinte csak olcsóbb lehet...), önrész nélkül senki nem áll szóba az emberrel.

Erre pl tök jó a babaváró. Simán bevállalnám, de ettől még nem a pénz miatt szülnék gyereket...

2021. márc. 6. 12:05
 3/25 anonim ***** válasza:
62%
Azt, hogy az ő dolga.
2021. márc. 6. 12:11
 4/25 anonim ***** válasza:
72%
Én leszarom.
2021. márc. 6. 12:26
 5/25 anonim ***** válasza:
57%

Ugy gondolom,hogy ez a hitel ösztönző lehet a több gyermekre. Ezért találták ki amúgy.

Nekem is most bevallalta a barátnőm a 4.et emiatt,de ő 3 gyerekkel is vígan el van,és a 4.et is várja,szereti.

2021. márc. 6. 12:39
 6/25 anonim ***** válasza:
75%

Egyrészt nem vagyok benne biztos, hogy repdesnék az örömtől, ha megtudnám, hogy csak azért létezek, mert anno a szüleimnek kellett a pénz.

Másrészt viszont az élet kiszámíthatatlan. Sokan vannak úgy, hogy megtartanak egy egyáltalán nem tervezett, de becsúszott gyereket, és mégis úgy tudják szeretni, mintha tervezett lett volna. Mások pedig 100% tervezetten, családalapítási vágyból vállalnak gyereket, később mégis pocsék szülők lesznek és le se szarják a gyereküket. Szóval szerintem teljesen mindegy, milyen okból vállalja valaki a gyereket, az a lényeg, hogy szeretetben nevelje és fizikailag és érzelmileg is adjon meg neki, amire egy gyereknek szüksége van.

2021. márc. 6. 12:43
 7/25 anonim ***** válasza:
98%
Ha amúgy is szerettek volna gyereket, akkor szerintem tök mindegy, hogy most vállalja a babaváró miatt, vagy évek múlva. Csak így mégis csak a sajátját fizeti nem az albérletet.
2021. márc. 6. 12:47
 8/25 anonim ***** válasza:
92%

Az szerintem őrült nagy hiba, hogy ha valaki egyáltalán nem áll rá készen, netán nem is igazán akar, és szül a pénz miatt.

Az pedig szerintem egy nagyon okos dolog,hogy ha valaki szeretne gyereket akkor él az adott időszak lehetőségeivel.

2021. márc. 6. 12:52
 9/25 anonim ***** válasza:
86%

Nekünk volt már egy 1 éves fiunk, mikor bejött ez a babaváró. Akartunk tesót neki, de majd egyszer...

Albérletben laktunk, megtakarításunk, segitségünk nem volt egyáltalán. Arra amire kellett elég volt a pénzünk (2 autó, nyaralás.. stb). De félretenni nem tudtunk. Így esélyünk nem lett volna az életben saját lakáshoz jutni.

Aztán a tulaj benyögte, ad 6hónapot, vagy megvesszük a házat, vagy eladja a fejünk fölül.

Mi emiatt házasodtunk, vettük fel a babavárót+sima csokot (hitel nélkül), és vettük meg a házat.

Elötte fizettünk az albérletre 90+rezsit, most, (igaz 20évig) fizetünk a hitelre 47ezer ftot. Azért ez sem mindegy. És a sajátunk, nem kell félni mikor tesznek ki.

Igaz lett volna 4 évünk, de azonnal belevágtunk a tesó projektbe. 1x el is vetéltem, most 10hetes terhes vagyok.

Nálunk nagyon jól jött ez a hitel.

2021. márc. 6. 13:14
 10/25 A kérdező kommentje:
Az más hogy ha amúgyis tervben van valakinek a gyerek de most nem erre gondoltam, hanem ha valaki kifejezetten a pénz miatt vállal gyereket egyáltalán.
2021. márc. 6. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!