Volt olyan család, aki megkapta a babaváró kölcsönt már meglévő 1 gyerekre, aki 1 éves és csak a férj dolgozik, míg az anyuka gyeden van a gyerekkel otthon?
Több gyereket nem akarunk, nem akarunk bevállalni. Ennek feltételében meg lehet kapni így a babavárót?
A csok, meg olyan ne is írjon, aki babaváró és csokot is igénybe vette. Köszönöm. Csak a babaváró kölcsön érdekel minket.
Remélem kapunk érdemben választ erre. Nézelődtem a neten, de erre nem találtam semmit sem. Bankba holnap fogunk menni érdeklődni. Addig is, kíváncsian várom a tapasztalatokat.
Jól mondja az 1-es válaszoló.
A babavárót elvileg olyan veszi fel, aki akar gyereket.
Teljesen irreleváns, hogy mennyi gyereked van, az a lényeg, hogy legyen még gyereked.
Ha több gyereket szülsz a szerződés után, akkor annál több lesz a kedvezményed a szerződésen belül.
Értem. Tehát ahhoz hogy megkapjuk, be kell vállalni még egy gyereket, gondolom X éven belül, ugye?
És mi történik akkor, hogy mondjuk papíron bevállaljuk, de közben eszünk ágában sincs több gyereket szülni, mert bőven elég az 1. ? Nyilván vissza kell fizetni, így is úgy is fizetni kell, de mi lehet még?
A hiteled a kedvező kamatozásból piaci kamatozásúvá válik, és a kivárási időben felhalmozott kedvezményt egy összegben kell visszafizetned.
Pl: max. 50.000 ezer amit fizetsz havonta a max összegre , de mondjuk nem teljesítetted a vállalást és az 5. év után kb, 75ezer lesz a törlesztő.
6os kiegészítése: igen, visszamenőleg 5 év kedvező kamatból piacit számolnak és azt kell egy összegben visszafizetni.
Kicsit húzós úgy felvenni, ha nem akar az ember gyereket, csúnyán el lehet adósodni.
Még a gyereked is ezt fogja nyögni később.
"Ha nem érkezik baba, vagy nem fogadnak gyereket örökbe, vissza kell fizetni a már igénybe vett kamattámogatást, és megnő a hitel kamata (a jelenlegi hozamkörnyezet alapján, (2020 06.11) legfeljebb közel 8,5%-ra)"
Ez a babaváró.hu oldalon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!