Mit gondoltok arról, ha valaki azért vállal gyereket, hogy megkapja a babaváró hitelt és így könnyebben jusson lakáshoz?
De honnan tudod, hogy amugy is nem akartak gyereket?? Meg házasodni?
Lehet épp nem most, hanem mondjuk 1-2 év múlva, de úgy alakultak a dolgok, hogy mégis most...
ÉS miért nem a saját dolgaiddal foglalkozol? Nem hiszem, hogy ennyire belelátsz mások életébe, még ha azt is mondja valaki hogy a babaváró miatt, korántsem biztos, hogy azt szó szerint kell érteni.
Szoktam mondani, ha mindenki a maga háza táján sepregetne, sokkal nagyobb lenne a rend.
Én meg azt tartom gusztustalannak, hogy nem a saját életeddel foglalkozol...
Nem neked kell azt a gyereket felnevelni, nem neked kell azt a pénzt visszafizetni...
Egyébként honnan tudod, hogs nem akartak gyereket?! Vagy nem gondolták meg magukat?!
Én sem akartam. Aztán egyik napról a másikra elkapott az érzés, hogs anya akarok lenni... és?
Pont nem a te dolgod. Inkább a saját életeddel foglalkozz...
Utálom az ilyen megmondó embereket, akik jobban tudják, hogy a masik mit akar, vagy mi lenne neki jó... ez a szánalmas
" olyan emberek vállalnak gyereket akik vagy nem akarnak gyereket vagy alkalmatlanok gyereknevelésre és csak a pénz hajtja őket"
Rengeteg olyan ember akar alapból a pénztől függetlenül is gyereket, akik alkalmatlanok a gyereknevelésre. A legjobb barátnőm szülei azért vállaltak gyereket, mert szerették volna, hogy legyen gyerekük (keresztények, és a gyerekeket Isten ajándékának tartják). Aztán kisült, hogy a barátnőm nem pontosan olyan személy, amilyet ők előre elképzeltek maguknak, ezért megvárták, hogy nagykorú legyen, és a születésnapján kitették az utcára, és azóta is elzárkóznak tőle, szóba se állnak vele. Más meg soha életében nem akart gyereket, aztán valamilyen okból úgy alakul, hogy mégis lesz neki, és teljesen normális, szerető és támogató szülőként neveli. Azt még úgy-ahogy megérteném, ha az alapján ítélkeznél, hogy hogyan bánik az ember a gyerekével, de hogy ki milyen okból és milyen körülmények között vállalja a gyerekét, azt egyrészt nem tudhatod kívülállóként, másrészt nem is tartozik rád.
Nem a te dolgod.
Azt csinálnak amit akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!