Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, ha...

Mit gondoltok arról, ha valaki azért vállal gyereket, hogy megkapja a babaváró hitelt és így könnyebben jusson lakáshoz?

Figyelt kérdés
Csak onnan jutott ez eszembe, hogy egy ismerősöm a párjával kifejezetten ezért házasodott össze és ezért vállaltak most gyereket szűk 1 év leforgása alatt. Nem teljesen értek egyet ezzel a hozzáállással, én nem anyagi okok miatt fogok gyereket szülni és bennem felmerült a kérdés, hogy milyen szülő lesz az ilyen, aki pénz miatt szül. A kérdésem nem provokatív szándékú, csak érdekel más véleménye is erről, mert lehet hogy én gondolom rosszul.

2021. márc. 6. 11:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
42%

De honnan tudod, hogy amugy is nem akartak gyereket?? Meg házasodni?

Lehet épp nem most, hanem mondjuk 1-2 év múlva, de úgy alakultak a dolgok, hogy mégis most...

ÉS miért nem a saját dolgaiddal foglalkozol? Nem hiszem, hogy ennyire belelátsz mások életébe, még ha azt is mondja valaki hogy a babaváró miatt, korántsem biztos, hogy azt szó szerint kell érteni.

Szoktam mondani, ha mindenki a maga háza táján sepregetne, sokkal nagyobb lenne a rend.

2021. márc. 6. 13:58
 12/25 anonim ***** válasza:
46%
Azt, hogy ne foglalkozz vele, úgyse fogod megtudni, hogy csak amiatt vállalták-e.
2021. márc. 6. 14:18
 13/25 A kérdező kommentje:
Csupán annyi a bajom a dologgal, hogy olyan emberek vállalnak gyereket akik vagy nem akarnak gyereket vagy alkalmatlanok gyereknevelésre és csak a pénz hajtja őket. Valóban közöm nincs hozzá és nem is mondom el nekik a véleményem erről, annak ellenére hogy nyíltan kimondták a családnak hogy ez az egésznek az oka. Gusztustalannak tartom és emiatt szüli mindenki eszetlenül a sok gyereket mostanság.
2021. márc. 6. 14:20
 14/25 anonim ***** válasza:
41%

Én meg azt tartom gusztustalannak, hogy nem a saját életeddel foglalkozol...

Nem neked kell azt a gyereket felnevelni, nem neked kell azt a pénzt visszafizetni...

Egyébként honnan tudod, hogs nem akartak gyereket?! Vagy nem gondolták meg magukat?!

Én sem akartam. Aztán egyik napról a másikra elkapott az érzés, hogs anya akarok lenni... és?

Pont nem a te dolgod. Inkább a saját életeddel foglalkozz...

Utálom az ilyen megmondó embereket, akik jobban tudják, hogy a masik mit akar, vagy mi lenne neki jó... ez a szánalmas

2021. márc. 6. 14:31
 15/25 anonim ***** válasza:
25%

" olyan emberek vállalnak gyereket akik vagy nem akarnak gyereket vagy alkalmatlanok gyereknevelésre és csak a pénz hajtja őket"

Rengeteg olyan ember akar alapból a pénztől függetlenül is gyereket, akik alkalmatlanok a gyereknevelésre. A legjobb barátnőm szülei azért vállaltak gyereket, mert szerették volna, hogy legyen gyerekük (keresztények, és a gyerekeket Isten ajándékának tartják). Aztán kisült, hogy a barátnőm nem pontosan olyan személy, amilyet ők előre elképzeltek maguknak, ezért megvárták, hogy nagykorú legyen, és a születésnapján kitették az utcára, és azóta is elzárkóznak tőle, szóba se állnak vele. Más meg soha életében nem akart gyereket, aztán valamilyen okból úgy alakul, hogy mégis lesz neki, és teljesen normális, szerető és támogató szülőként neveli. Azt még úgy-ahogy megérteném, ha az alapján ítélkeznél, hogy hogyan bánik az ember a gyerekével, de hogy ki milyen okból és milyen körülmények között vállalja a gyerekét, azt egyrészt nem tudhatod kívülállóként, másrészt nem is tartozik rád.

2021. márc. 6. 15:25
 16/25 anonim ***** válasza:
64%
Ilyen amit írsz, nincs. Senki nem olyan hülye, hogy amúgy ne akarna gyereket, de a babaváróért azért szül. Ezerszer többe kerül egy gyerek.
2021. márc. 6. 17:13
 17/25 anonim ***** válasza:
76%
Ha ez az egyetlen ok, akkor koppannak, mert baromi nehèz egy gyerekkel :D
2021. márc. 6. 19:21
 18/25 anonim ***** válasza:
51%

Nem a te dolgod.

Azt csinálnak amit akarnak.

2021. márc. 6. 21:05
 19/25 anonim ***** válasza:
83%
eddig én is azt mondtam, hogy hülye, de amilyen ütemben mennek fel az árak, én már nem csodálkozom... az eddigi árakra rádobtak egy 8-10 millát minimum, mert hát annyi állami támogatás van... ja, csak aki nem akar gyereket, az kb el is felejtheti, hogy vásárol...
2021. márc. 6. 21:09
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
19, hú de sok állami támogatás van.... 3 gyerekre tényleg egész jó, na de egyre vagy kettőre... egyáltalán nem fedezi az árkülönbséget.
2021. márc. 6. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!