Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem érti meg, hogy...

Miért nem érti meg, hogy amiért itthon vagyok, nem érek rá dolgozgatni?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, aki nem tudja, vagy nem akarja felfogni, hogy mit is jelent egy újszülöttel az itthonlét. Folyamatosan szívességeket kérne, ha pedig nemet mondok, ő sértődik meg és szid fűnek-fának.

Nem apróságokról van szó, most amin megsértődött, hogy itt volt a jó idő és mondta, hogy menjek le vele a balatoni nyaralójába, mert ki kéne festeni és takarítani. Úgy, hogy 5 hete szültem császárral... Mondtam, hogy ne haragudjon, de a férjemmel más terveink vannak, meg amúgy se csináltam én soha életemben ilyet, kérjen meg egy festőt. Nem, az nem olyan, higgyem el, hogy jó érzés, ha az ember a sajátját maga csinálja. Ja, a sajátját, de nem a másét ingyen, napokig... És hogy ne bújjak a gyerek közé, 1 hónaposan tök mindegy, ki van vele, csak kapjon enni és legyen tisztába téve. Szóval ő elvárta volna, hogy én menjek le vele 3-4 napot takarítani és házat mázolni.

Előtte azon sértődött meg, hogy elutazott három hétre és nem volt kire hagyni a kutyáit (2 50 kg-os dobermann). Mondta, hogy menjek már majd el én hozzájuk, "úgyis itthon vagyok". Etessem meg őket, meg vigyem el sétálni is, mert kövérek és minden nap mozgatni kell őket. Ja, azért, mert amióta megvannak, sosem vitte őket sétálni, lehetetlen velük menni bárhová, mert rángatják és húzzák az embert összevissza, senkire nem hallgatnak és mennek neki minden kutyának, macskának, amit meglátnak. Mondtam, hogy azért vagyok otthon, mert folyamatosan keményedek, fájnak már a lábaim, nonstop fáradt voltam és 35 hetes terhesen nem fogok neki 3 hétig minden nap tizenkilométereket sétálni a kutyákkal, akikkel nem lehet bírni se és nem hallgatnak rám.

Minden nap felhív valamivel, ha pedig nem veszem fel, megjelenik a háznál és csenget, vagy kulccsal veri az ablakot. Ha felveszem és mondom, hogy nem érek rá, akkor számon kér, hogy miért?! Meg hogy ne mondjam már, hogy egy gyerek így lefáraszt, másoknak 3-4 van otthon és mégis élnek. Meg hogy vigyem le a babát anyukámékhoz, vagy a nagyszüleimhez, utána meg menjek hozzá és rögtön ráérek majd.

Nincs gyerek, se férje. Sosem volt családja. Valahol azt érzem, mintha az én családom mellől akarna elmarni, pl. ha mondom, hogy nem érek rá, mert megyek a nagyszüleimhez, akkor azt mondja, hogy miért hozzájuk megyek, ők ott vannak egymásnak, menjek inkább hozzá, mert ő egyedül van...

Sajnálom is ezért, de én meg nem azért élek, nem azért vagyok itthon, hogy ugráljak neki, amikor éppen eszébe jut valami.

Ti amíg otthon voltatok pici babával, kisgyerekkel, nem találkoztatok ilyennel? Hogy kéne kicsit lekoptatnom, hogy észrevegye magát?

2021. márc. 21. 19:08
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy vámpír, szívja a véred!

Miért barátkozol egyáltalán anyádkorú nénikkel?

2021. márc. 21. 19:32
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Közös nyaralás....? Anyámborogass! 😂😂😂😂 és m3g erre se szóltál be neki...? Pl hogy tán a gyertyát akarja tartani...? 😎
2021. márc. 21. 19:34
 13/28 A kérdező kommentje:
Éppen ez az, hogy én egyáltalán nem akartam vele barátkozni, néha válaszolgattam neki, mert megsajnáltam, mikor mondta, hogy mennyire egyedül van. De már látom, hogy ennek oka van, mert elviselhetetlen a természete, feljelentget mindenkit, még a közvetlen alkalmazottai is menekülnek tőle, senki nem bírja mellette sokáig.
2021. márc. 21. 19:34
 14/28 anonim ***** válasza:
93%

Azért nem érti meg, mert számára kifogás értékűek az indokaid és az ő szemszögéből annyiban igaza van, hogy nyilván, ha neked ő fontos lenne, akkor van, amit megoldanál.

Szerintem hülye vagy, hogy szóba állsz vele, én már rég elzavartam volna. Főleg ott rontod el, hogy magyarázkodsz neki. Nem tartozol neki magyarázattal, hogy miért nem sétáltatod a kutyáit és miért nem festesz ki nála, ahogy másért sem. Annyit kellene mondanod, hogy nem.

2021. márc. 21. 19:39
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Mindenhol tiltani, ajtót nem kinyitni, utcán elkerülni, levegőnek nézni. Egyszer csak leesik neki, hogy nem vagy rá kíváncsi
2021. márc. 21. 19:40
 16/28 anonim ***** válasza:
95%
Nekem is voltak ilyen ismerőseim, de ők férfiak voltak és nyilván nem barátkozni akartak, de nagyon nem lehetett őket lerázni. Akkoriban borzasztóan nehezen tudtam nemet mondani, de ezek olyan pasik voltak, hogy az egyértelmű nem sem volt nekik elég. Vagy egy két évig tartott, mire már féltem kitenni az utcára a lábam vagy ránézni a telefonomra, mert nagyon stresszelt a tudat, hogy "azért kéne nekik válaszolni valahogy", de aztán átlendültem a holtponton. Belefáradtam, hogy azzal telik az értékes időm, hogy folyamatosan mások miatt aggódom, amikor ők nyilván le se szrják, hogy én mit szeretnék. Gondolj, te is erre, hogy aki ilyen pofátlan, az nem érdemli meg a törődésed. A lehető legegyértelműbb módon zárd ki az életedből. Egyszer vedd fel neki a telefont, és mondd meg neki, hogy neked már túl sok, amit itt a hónapok alatt csinált, nem szeretnéd, hogy többet hívjon, keressen mást, aki ráér/rá szeretne érni, de te nem ez az ember vagy. A többi hívását ne vedd fel, ha a házhoz jön, akkor mondd meg neki, hogy ne zaklasson, mondtad, hogy soha többé nem akarod látni vagy kérd meg a férjed, hogy segítsen kidobni. Egy párszor összeszeded magad és túléled ezeket a kellemetlenségeket, és nekem a legmakacsabb zaklatóm is feladta. És minden alkalom után gondolj bele, hogy mennyivel jobb érzés lesz, ha soha többé nem kell miatta aggódnod.
2021. márc. 21. 19:51
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Közlöd már vele, hogy kopjon le. Teljesen elmeroggyant.
2021. márc. 21. 19:51
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerencséd, hogy nincs vele más kapcsolatod (nem szomszédod, nem munkatársad).

Teljesen szakítsd meg vele a kapcsolatot. Ha telefonál, nyomd ki. Ha veri az ablakot kiabálj ki neki, hogy ha nem megy el, rendőrt hívsz. Előbb-utóbb csak lekopik rólad.

2021. márc. 21. 19:59
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben közölném vele,hogy közel sem egy korosztály vagytok. Innentről meg nincs miről beszélnetek. Neked családod, kisgyereked van.

Neked köszönöd nincs igényed rá mert nem vagytok barátnők,egy korosztály főleg. Majd fogod magad megfordulsz becsukod az ajtót. Innentől semmire sem reagálnék.

Kedves férjed miért nem küldte már a pecsába?

2021. márc. 21. 20:04
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer nem mehetne ki a férjed és küldené el a francba.
2021. márc. 21. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!