Miért nem érti meg, hogy amiért itthon vagyok, nem érek rá dolgozgatni?
Van egy ismerősöm, aki nem tudja, vagy nem akarja felfogni, hogy mit is jelent egy újszülöttel az itthonlét. Folyamatosan szívességeket kérne, ha pedig nemet mondok, ő sértődik meg és szid fűnek-fának.
Nem apróságokról van szó, most amin megsértődött, hogy itt volt a jó idő és mondta, hogy menjek le vele a balatoni nyaralójába, mert ki kéne festeni és takarítani. Úgy, hogy 5 hete szültem császárral... Mondtam, hogy ne haragudjon, de a férjemmel más terveink vannak, meg amúgy se csináltam én soha életemben ilyet, kérjen meg egy festőt. Nem, az nem olyan, higgyem el, hogy jó érzés, ha az ember a sajátját maga csinálja. Ja, a sajátját, de nem a másét ingyen, napokig... És hogy ne bújjak a gyerek közé, 1 hónaposan tök mindegy, ki van vele, csak kapjon enni és legyen tisztába téve. Szóval ő elvárta volna, hogy én menjek le vele 3-4 napot takarítani és házat mázolni.
Előtte azon sértődött meg, hogy elutazott három hétre és nem volt kire hagyni a kutyáit (2 50 kg-os dobermann). Mondta, hogy menjek már majd el én hozzájuk, "úgyis itthon vagyok". Etessem meg őket, meg vigyem el sétálni is, mert kövérek és minden nap mozgatni kell őket. Ja, azért, mert amióta megvannak, sosem vitte őket sétálni, lehetetlen velük menni bárhová, mert rángatják és húzzák az embert összevissza, senkire nem hallgatnak és mennek neki minden kutyának, macskának, amit meglátnak. Mondtam, hogy azért vagyok otthon, mert folyamatosan keményedek, fájnak már a lábaim, nonstop fáradt voltam és 35 hetes terhesen nem fogok neki 3 hétig minden nap tizenkilométereket sétálni a kutyákkal, akikkel nem lehet bírni se és nem hallgatnak rám.
Minden nap felhív valamivel, ha pedig nem veszem fel, megjelenik a háznál és csenget, vagy kulccsal veri az ablakot. Ha felveszem és mondom, hogy nem érek rá, akkor számon kér, hogy miért?! Meg hogy ne mondjam már, hogy egy gyerek így lefáraszt, másoknak 3-4 van otthon és mégis élnek. Meg hogy vigyem le a babát anyukámékhoz, vagy a nagyszüleimhez, utána meg menjek hozzá és rögtön ráérek majd.
Nincs gyerek, se férje. Sosem volt családja. Valahol azt érzem, mintha az én családom mellől akarna elmarni, pl. ha mondom, hogy nem érek rá, mert megyek a nagyszüleimhez, akkor azt mondja, hogy miért hozzájuk megyek, ők ott vannak egymásnak, menjek inkább hozzá, mert ő egyedül van...
Sajnálom is ezért, de én meg nem azért élek, nem azért vagyok itthon, hogy ugráljak neki, amikor éppen eszébe jut valami.
Ti amíg otthon voltatok pici babával, kisgyerekkel, nem találkoztatok ilyennel? Hogy kéne kicsit lekoptatnom, hogy észrevegye magát?
Én a balatoni nyaraló festését olvastam csak el.
Mi a fenének tartod a kapcsolatot egy ilyennel?
Én már ott megmondtam volna, hogy nézze h...lyének a nénikéjét, ne engem.
Már mondtam neki. Terhesen is többször, mert mindig azzal jött, hogy a "terhesség nem betegség". Mikor jött és verte az ablakot, akkor is. Hogy szerintem érdemesebb lenne mások társaságát keresnie, mert én most egy jó ideig el leszek foglalva itthon. Hát de őt itt nem kedvelik az emberek, neki nincsen senkije, azt hitte, hogy bennem meg lehet bízni és lehet rám számítani...
Utána mondtam már neki csúnyábban is, akkor megsértődött, de pár nap után újra itt volt, mintha mi sem történt volna.
Ha nem veszem fel a telefont, nem írok vissza, akkor megjelenik a házunknál és csenget, dudál, veri az ablakokat.
Ki ő neked?
Küldd el a halál f..ra, de erőteljesen!
Mit jelent, hogy ismerős?
Idős? Nem lehet, hogy demens?
Fenyegesd meg, hogy feljelented, mert ez mar a zaklatas kategoria.
Amugy nincs keritesetek, vagy mi? Hogy tudja az ablakot verni, hogy jut el odaig?
Szerinte barátnők vagyunk, de én inkább ismerősként kategorizálnám.
Anyukám egyik barátnője által ismertem meg. Egyszer szóba elegyedtünk, utána írt Facebookon, beszélgettünk, de közel sem mondanám legjobb barátnőnek.
Ő nyomulna érezhetően, pl. mindenáron közös nyaralásra akar menni, karácsonykor is mondta, hogy szívesen át jönne hozzánk, mert ő egyedül karácsonyozik már 27 éve, de szerencsére mi vidéken voltunk, így azt megúsztam.
Idősebb már (64 éves), de még dolgozik, teljesen jól van szellemileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!