Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha más férfi...

Mit tegyek, ha más férfi kölykét neveltem évekig?

Figyelt kérdés
2021. márc. 21. 08:51
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
92%

"Valakinek az is oké, hogy a feleségén átmegy a fél város, másnak meg az egy alkalom után nem tud rá ugyanúgy nézni. Akkor ő se szerette előtte?"

Hogy lenne ugyanaz?

Nem a gyerek csalta meg, a gyerek sehol se tehet arról, hogy más a biológiai apja. Ha valakit meg kell érte utálni, akkor az anyát illetve mindenkit aki esetleg asszisztált hozzá, de nem a gyereket. A gyerek ugyanúgy hazugság áldozata.

2021. márc. 21. 09:53
 32/42 anonim ***** válasza:
96%

Nekem az tűnik racionálisnak, ha a nőtől elválik a férfi, a gyereket, aki őt az apjaként szereti, pedig vállalja továbbra is.

A párkapcsolatot nyilván tönkreteszi egy megcsalás, de az apa-gyerek kapcsolat nem csak a genetikai kapcsolaton alapul. Az a gyerek holnap is olysn szeretettel várja mint tegnap.

Teljesen érthető, hogy apaként is nehéz megküzdeni a helyzettel, ugyanúgy szeretni a gyereket, de ebben egy pszichológus azért tudna segíteni.

Kártérítést nem lehet kérni, mert a házasságban született vagy apasági nyilatkozattal elismert gyerek az a Te gyereked.

Hogy a tartásdíjat egy válóperben ilyen indokkal meg lehet-e tagadni, genetikai teszt után, azt nem tudom. Itt megint az a dilemma, hogy a tartásdíj a gyerek hasznára van elvileg.

2021. márc. 21. 09:54
 33/42 anonim ***** válasza:
92%

18as tanulj meg szöveget értelmezni!

A pénz és a szeretet külon dolog. Attol,hogy nem fizetek és elhagyom az anyát, a gyerek iránt a szeretet nem szűnik meg, ha igen,az sose volt szeretet.

2021. márc. 21. 09:58
 34/42 anonim ***** válasza:
97%

"Valakinek az is oké, hogy a feleségén átmegy a fél város, másnak meg az egy alkalom után nem tud rá ugyanúgy nézni. Akkor ő se szerette előtte?"

Ez párhuzam csak akkor áll, ha a magzat az anyaméhbe kitalálja, hogy há-há mégis inkább a másik férfi lesz apám! A gyerek nem csalt meg senkit.

2021. márc. 21. 10:01
 35/42 anonim ***** válasza:
15%
Én nőkén és anyaként azt mondom, hogy elég fura lenne, ha egy ilyen esetben szétmennék egy férfival és ő fizetne meg látogatná egy másik férfitól született gyerekemet. Nem biztos, hogy kettesben merném őket hagyni, mert ott biztos van valami probléma.
2021. márc. 21. 10:09
 36/42 anonim ***** válasza:
11%
Hagyd el azt a büdös kölyköt. 😆
2021. márc. 21. 10:12
 37/42 anonim ***** válasza:
92%
Ezen már en is gondolkodtam sokat, ilyenkor vajon mi a helyzet. Hat nem tudom. Az a biztos, hogy elválnék, de a gyereket meg csak szereted. Ő aztan nem tehet semmiről. Elhiszem, hogy a harag nagyon durva, de ha el tud mosni x évnyi szeretetet akkor igazából nem is szeretted a gyereket.
2021. márc. 21. 11:08
 38/42 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem durva, hogy valaki évekig nevel egy gyereket, akit a sajátjának hisz, elvileg szereti, majd mikor kiderül, hogy nem az ő a vér szerinti apja, akkor hirtelen "más kölyke" lesz.

El tudom képzelni, eddig milyen szeretetben nevelte...

Az ilyen emberektől felfordul a gyomrom. 5 évig szerette, aztán hirtelen büdös kölyök...

Nyilván az anyja az gáz, arra én sem tudnék többet ránézni, pláne nem együtt élni vele, de a gyerek miről is tehet?

2021. márc. 21. 11:27
 39/42 anonim ***** válasza:
78%

Nagyon gáz, ha valakinek egy apa-gyerek kapcsolatban csakis az számít, hogy az utód hordozza-e az ő genetikai állományát. Összehasonlításként képzeld el, hogy egyszer csak odaáll eléd az anyád, és azt mondja, hogy Pistám, te az örökbefogadott gyerekünk vagy. Genetikai kapcsolat ugyanúgy nincs, de ez megváltoztatja azt a rengeteg évet, amit szülő-gyerek kapcsolatban töltöttetek? Nyilván trauma a gyerek számára is, ha kiderül, hogy a kapcsolat nem vérszerinti, de a szülőségben nem ez az elsődleges szempont.

Az anyával való kapcsolat teljesen más tészta, helyzetfüggő, hogy arra is hogyan reagálnék, de a gyerekkel való kapcsolatomat ez nem befolyásolhatná.

2021. márc. 21. 16:45
 40/42 anonim ***** válasza:
0%

"Pistám, te az örökbefogadott gyerekünk vagy."

Értsétek már meg, más a két helyzet! Ott a szülők úgy döntöttek, hogy örökbefogadnak, a kérdezőnél meg úgy van, hogy más gyerekét nevelte évekig, abban a tudatban élt, hogy az ő gyereke.

2021. márc. 21. 18:23
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!