Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Feladnád az álom munkát...

Feladnád az álom munkát gyerekvállalásért?

Figyelt kérdés
30 éves vagyok. Minden adott a gyerek vállaláshoz és akkor bekopogtat az álommunka. Ha elvállalom egy olyan folyamat indul el, hogy a következő 4, de inkább 5 évben esélyem sem lesz és nem is szeretnék otthon maradni éveket egy gyerekkel. Ha nem vállalom el egy hatalmas lehetőségről mondok le, de közben meg ketyeg az óra. Én azt gondolom utána 35 évesen mèg nem késő gyereket vállalni. Mások szerint igen és karrierista tyúk vagyok. Ha most esnék teherbe nem hiszem hogy egy felhőtlen történet lenne így. Én is szeretnék gyereket és ha már lenne csodásan menne mellette is a munka, de a teljes kiesést amivel a szülés és az első 1-2 év jár nem lehet összeegyeztetni vele jelen fázisban.
2021. febr. 18. 09:50
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

"Látom, mindenki le lett pontozva, aki a gyerekvallalast helyezne előbbre. Szép kis világ ez..."

Nekem ez ütötte meg a szemem. Oké azt írtad, de kb lesajnáltál mindenkit aki nem biztatta a kérdezőt, hogy legyen a szülés az első. Mert milyen világ ez. Hát milyen, olyan amiben akkor kell szülni, mikor úgy érzi készen áll rá.

2021. febr. 18. 13:30
 22/34 anonim ***** válasza:
43%
Nekem a nagy család (volt) az álmom, semmi munka nem ér többet, mint a gyermekeink és a férjem.
2021. febr. 18. 13:44
 23/34 anonim ***** válasza:
27%
Gyereket bármikor szülhetsz, akár többet is, egy ilyen lehetőség viszont ritkán adódik. Most érdemes dolgozni, tapasztalatot, pénzt, tőkét gyűjteni, gyereket meg akkor kell vállalni, ha már nem is kérdés, hogy tényleg arra vágysz-e inkább.
2021. febr. 18. 15:40
 24/34 anonim ***** válasza:
30%
Karriered barmikor lehet, gyereket barmikor viszont nem tudsz szulni. De! Kivanom h osszejojjon 35evesen, a te utad inkabb az.
2021. febr. 18. 16:33
 25/34 anonim ***** válasza:
25%
Nem lehet bármikor karriered, főleg egy világjárvány közepén és gazdasági világválság elején. Ha van már gyereked, nem tudsz akármilyen munkát elvállalni, mindig ott lesz a hatalmas kötöttséged időben és energiában is, mellesleg hiába okos és tehetséges valaki, a jó lehetőségek nem mindig kínálkoznak fel.
2021. febr. 18. 16:39
 26/34 anonim ***** válasza:
75%
Ezt te tudod és azt is csak te tudhatod hogy párod hajlandó e 5-6 évet várni míg te esetleg szeretnél gyereket igazán.
2021. febr. 18. 18:31
 27/34 anonim ***** válasza:
87%

Engem ebben az borzaszt el, hogy valaki a kerdezot gyerekszülésre biztatja, holott ő nem akarja. Most nem. Márpedig egy gyerek akkor is óriási kötöttség ha be lehetne adni 6 hetesen bolcsibe, amit nem lehet. És gondolom magán intézmények sem nőnek mindenhol plusz mennyibe kerülhet ez...

De! Nekem két ismerősöm már a terhesseg alatt 4 hónapot töltött kórházban és többet nem engedtek dolgozni otthoni fekvessel. Na itt már bukik a nagy karrier. En pl majdnem elvereztem szules közben. En se pattantam volna még dolgozni 6 hét után. Épphogy már tudtam menni 100 métert szédülés nélkül. Pedig amúgy en végig dolgoztam a terhesseg alatt. Szoval egyáltalán nem garantált, hogy tudna munkát végezni végig és azonnal de ha meg igen is egy 6 hetes/hónapos gyerek munka mellett is alapvetően írja át egy no életet. (Férfiét is persze, de ott általában azért az anya 100%-ban a gyerekkel van). Szoval hacsak az apa nem maradna otthon a gyerekkel, az egész életképtelen elképzelés. Lehet így élni. Amerikában is élnek. Jó szar is ez az anyukának, de nyilván a gyereknek is. De meg ha otthon is marad, a kérdező nem tudhatja, hogy bizony akkor sem az van hogy karrier 100% aztan este 6-7-kor haza esik. Az anyai ösztön ennél erosebb.

2021. febr. 18. 18:40
 28/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ és hasznos volt látni mindkét oldalt. Úgy döntöttem igyekszem felgyorsítani minden munkafolyamatot és még 3 évet adni magamnak erre. Ha utána mr nem jön a gyerek akkor a sors így akarta, ha igen akkor úgy..
2021. febr. 19. 08:56
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Miert irjatok sokan hogy 40 evesen ne vallaljon valaki elso gyereket csak sokadikat? Mi kulonbseg az elso vagy harmadik kozott?
2021. febr. 19. 10:27
 30/34 anonim ***** válasza:
26%
#29 nagyobb a down kockazat.
2021. febr. 19. 11:06
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!