Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor adják ki a módosított...

Mikor adják ki a módosított orvostörvényt, amiben a nőgyógyászok "könnyítést" kapnak?

Figyelt kérdés

Bár az én nőgyógyászom biztosított, hogy vállal ígyis-úgyis, azért jobb lenne törvényes keretek között ezt tenni.

A kérdés NEM vitaindító, nem az érvek, ellenérvek érdekelnek, hanem a kérdésben feltett információ!

2021. febr. 16. 15:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
71%
màrc 1
2021. febr. 16. 15:46
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszi!
2021. febr. 16. 16:50
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
A nőgyógyász annyiban kap "könnyítést", hogy kezelheti államiban is azt a pácienst, akit magánrendelésen látott. De ennyi. Attól neki sem lehet hálapénzt adni és nem fogadhatja el, mert mind a két fél büntethető. Nem azt titoltották meg, hogy bemehessen szülést vezetni, azt tiltották meg, hogy fizetséget kaphasson érte. Így meg senki nem fogja vállalni. Azok, akik megígérték, még jófejségből esetleg bemennek, de ennyi. Új kismamát senkinek se érdeke vállalni. Ingyen?
2021. febr. 16. 18:48
 4/15 anonim ***** válasza:
83%
Hát fura de engem úgyis vállalt a doki hogy nem fizettem neki. Mivel nincs tarifája. A magánrendelésen fizettem eleget.
2021. febr. 16. 19:15
 5/15 A kérdező kommentje:
3as, ezt akartam elkerülni. Pont, hogy olyan törvény fog kijönni, ami szerződéssel engedélyezi továbbra is az eddig fennálló rendszert. De lényegtelen, csak a dátumra voltam kíváncsi.
2021. febr. 16. 19:28
 6/15 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező: Egyelőre erről csak szóbeszéd van, hogy tervezik. Erről semmiféle konkrétum nincs, pláne nem fix dátum. Szóval felőlem azt hiszel el, amit akarsz, de orvosként egy kicsit szerintem jobban képben vagyok, mint itt bárki.

És egyelőre mi sem tudunk szinte semmit. Március 1-től csak az eszjt lép életbe, a szülészeknél a hálapénz készenléti díjjá történő kifehérítése csak egy terv.

2021. febr. 16. 19:37
 7/15 anonim ***** válasza:
74%

"Hát fura de engem úgyis vállalt a doki hogy nem fizettem neki. Mivel nincs tarifája."

Mivel eddig sem mondhatott előre árat. Eddig az volt a gyakorlat, hogy a beteg hálapénz formájában utólag honorálta azt, hogy az orvosa a szabadidejében ugrált. És nyilván nem tud semmit tenni, ha te szülés után fogod magad és lelépsz fizetés nélkül. De az nem azt jelenti, hogy ő erre számított és egyébként szánt szándékkal full ingyen dolgozott. Ugyanis a magánrendelés az kicsit más tészta. Ott is kifizeted az idejét, a szaktudását. De attól, hogy magánrendelésre jársz, attól nem elvárható, hogy még ezen kívül a szabadidejében ugráljon. És ezentúl nem is fogják megtenni.

2021. febr. 16. 19:39
 8/15 A kérdező kommentje:
Talán az én orvosom is eléggé képben van, ha már ennyire megy, hogy kik vagyunk. :) Sőt, az egész kórház arra vár, hogy döntés szülessen és folytathassák. Engem nem érint különösebben, mert kifogtam egy hihetetlen jószándékú orvost aki ugyanúgy be fog jönni. Csupán jó lenne, ha addig lenne erről törvény, ugyanis ha valaki, ő megérdemelné a pénzt. Kizárólag emiatt az egy tényező miatt tettem fel a kérdést.
2021. febr. 16. 19:42
 9/15 anonim ***** válasza:
79%
Én értem, csak mint mondtam, egyelőre nincs erre vonatkozó dátum, mert ez csak egy terv. A március 1, amit az első írt, az csupán az új jogviszony kezdete annak, aki aláírja.
2021. febr. 16. 19:44
 10/15 A kérdező kommentje:
A kormányinfón január végére ígérték, hogy megoldást találnak erre. Nyilván mivel nincs még megoldás, ez csúszik. De úgy gondolom március 1-ig dön tés kell, hogy szülessen. Mindenki ezt az infót várja az orvosom elmondása alapján márciusig.
2021. febr. 16. 19:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!