Hány éves kortól lehet egyedül hagyni egy gyermeket otthon?
A hivatalos álláspont érdekelne nem az , hogy én nem szoktam vagy én nem hagynám.
Iskolaszünet lesz szabadság pedig nincs mert nemrég kezdtem, Covid miatt szűnt meg a munkahelyem.
Nincs törvényileg szabályozva. Ha abból indulok ki, hogy napközi az alsosoknak van (tudom, felsőben is lehet kérni, de az már extrának számít), és a felsosok már tanítás után hazamennek, akkor felsosnek nem kell felügyelet otthonra, hiszen a szülők jobb esetben dolgozni szoktak még akkor, amikor a sulinak vége.
Ha ez nem volt eddig gond, akkor az se lesz gond, hogy most végig otthon lesz, amíg dolgozol, hiszen írod is, hogy 12 év fölötti, akkor már nyilván eddig is volt otthon egyedül suli után, amíg dolgoztál.
Az enyém amúgy 13,az elmúlt időszakban neki is többször nem volt suli, nekem ez sosem volt gond, ő otthon volt, mi dolgoztunk, ebéd a hűtőben, mire hazaértem, addigra ő már tanult, sőt, ha hagytam neki kisebb feladatot itthon, azt is megcsinálta, pl a bekészített mosast elinditotta és kiteregetett, vagy elmosogatott, vagy porszivozott. Egy egy feladata volt ezeken a napokon, nem mind egyszerre, de ezeket is simán megcsinálta a fiam, kimondottan élvezte is, hogy övé a ház ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!