Hány éves kortól engeditek gyermekeiteket egyedül iskolába, játszótérre, sétálni a városban/faluban a barátaival?
7 évesen, első osztályban. Boltba is. Ez egy kicsi falu. Egy helyen kell átmenni az úton. Biztonságosan közlekedik. Kb. 15 percre van a suli. Városban nem engedném nem is tudom meddig. Én is falun nőttem fel, szintén egyedül jártam már elsős korom óta.
Az osztálytársai is első óta egyedül járnak.
Falusi iskolában dolgozom, ott kb harmadik osztálytól.
Itt a városban én most azt gondolom, hogy felsős korától engedem majd, de még meglátom (mármint lehet, hogy ötödikben még nem). Ugyan sétálni kell csak az iskoláig, de azért át kell menni pár zebrán.
Itt Kőszegen (~10 000-es város) máz az a általános legelejétől mehettünk gyalog iskolába.
Harmadik- negyedikben már a bicikli sem volt gond, 14-től pedig kismotor, akinek volt rá igénye.
Egy esetre sem emlékszem, hogy bárkinél probléma lett volna belőle.
Főleg annak fényében érdekes a lepontozás, hogy kollektívan így jártunk iskolába. Nyilván, ha dolga volt a szülőnek, vitte kocsival a gyereket, de senkinél nem okozott fejtörést a sétáljon- ne sétáljon kérdés.
Persze, Pestről nézve ez elképzelhetetlen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!