Hány éves kortól lehet egy gyermeket egyedül hagyni?
Ha felelősségteljes, megbeszéled vele, hogy mit lehet és mit nem, és ezt ő megérti, akkor szerintem maradhat egyedül. 10-12éves kortól. De nem csak a kor számít, hanem tényleg az, hogy mennyire felelősségteljes, tud e vigyázni magára stb.
14 évesen már biztos nem lesz gond. Engem 10 éves korom körül hagytak egyedül először, pár órára.
Esetleg tehettek próbát is, hogy először csak rövidebb időre otthagyod, de ő azt hiszi később mész haza, és ellenőrzöd minden ok e.
Hogy törvényileg mikor? Gondolom 18. És igen, ha vki. felnyom akkor beleszólhat a gyámügy!
Amugy meg ez teljesen gyerek függő...én 9-10 évesen is voltam egyedül mert egyedül lehetett hagyni. Van olyan ismerősöm aki a 12 éves lányát és a 10 éves fiát nem hagyja egyedül, mert annyira éretlenek!
Ezt csak te tudod eldönteni, mert te ismered.
ha feleloseg teljes a gyermek, igen. bar, engem estere sosem hagytak egyedul, kb 5.es korom ota egyedul voltam delutan, vagy estig, amig a szuleim dolgoznak. Fektess le szabalyokat, pl nem hagyhatja el a hazat sotetedes utan, zarja be az ajtot, ne engedjen be senkit, ne is valaszoljon ha kopogtatnak, tanuljon, irja meg a lecket.
Ha mindenben szot fogad, nem lesz baj.
A gyamugynek ehhez semmi koze, elvegre nem napokra hagyod teljes felugyelet nelkul.
De ha nem dicsekszik senkinek azzal, hogy o mar egyedul szokott otthon lenni, akar ejszakakon at, senki sem fogja jelenteni a helyzetet. Azert jo, ha van valaki rokon,m vagy barat, aki ra tud nezni, vagy te ellenorizni telefonon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!