Két gyermekét egyedül nevelő anya kap támogatást az iskolai könyvekre?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 23. 19:34
1/13 anonim válasza:
régebben lehetett
de most már nem kap
csak három gyerek vagy több kap támogatást
2/13 anonim válasza:
3 gyerek vagy egyedül nevelő szülő kap támogatást. Nem tudom, hogy van-e új szabály, mert ezzel még nem régiben jó sokan (Sajnos. Rossz látni milyen sok anya marad magára a gyerekével) éltek az osztályomban.
3/13 anonim válasza:
én is 2 gyermeket egyedül nevelek. akkor kapsz rá csak támogatást, ha rendszeres nevelési támogatást kapsz. ez a határozat kell hozzá.
4/13 anonim válasza:
Egyedül nevelő anya nem kap, én is egyedül nevelem 3 gyermekemet, 2 még iskolás, megkérdeztem önkormányzaton, azért nem kapnak mert sok ember csinálta azt hogy aztmondta egyedül neveli, közbe élettársa volt.:S De amúgy 1-10.000 forint támogatást adnak.
5/13 anonim válasza:
Utolsó vagyok, ingyen könyvet nem kap az egyedül nevelő, támogatást kaphat
6/13 anonim válasza:
19.43
mint írtam, én is egyedül nevelem a gyerekeimet, pontosan kettőt, nem hármat. MEGKAPJUK a tankönyveket INGYEN.
ezt onnan tudom, hogy megkapjuk..:) lehet, hogy hihetetlen, de mondom, hogy rendszeres nevelési támogatásról kell hozzá papír. aki azt kap, tankönyvet is kap.
19.42
7/13 anonim válasza:
19.43 és még valami.
sokszor elhajtanak az önkormányzatnál embereket, hidd el velem is megtörtént. elég gusztustalan dolog, hogy nem akarnak adni sokszor segítséget, mert úgy gondolják, hogy neked nem kell. ezt nem ő nekik kéne eldönteniük, úgy hogy rádnéznek.
menj vissza, és érdeklődd meg mégegyszer. nem hiszem hogy kerületre válogatná, vagy megyére.
8/13 anonim válasza:
19:43-as vagyok: Lehet azt kéne, de már így is minden 3 nyaranta majdnem minden héten oda jártam, de eddig se segített senki. Sajnos kisközségben élünk és itt érvényesül,hogy mindenki ismer mindenkit, és akiről már elterjedt, hogy ő nem jó, semit nem tehet,mert a felső emberek eldöntötték már.
9/13 anonim válasza:
A rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők megkapják, akár egyedül nevelik őket, akár teljes családban élnek. Ez 100 %, mert nálunk 100-ból 90 gyerekre kapnak, és mindent, tankönyvet, étkezést, stb. ingyen kapnak ezek a gyerekek. (Nem is becsülik meg, a tankönyveket összefirkálják, az ennivalót kidobálják, válogatnak, természetesen tisztában vannak a jogaikkal, de a kötelesség szó ismeretlen előttük(: ) Kivételek természetesen vannak, de nálunk sajnos csak kevesen(:
10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! (:
2010. ápr. 24. 14:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!