Két éve gyermeket már éjjelre egyedül lehet hagyni a szobájába?
1 éves kora óta van saját szobájába saját ágyba de valahogy én is ott rekedtem
vajon megérett rá hogy egyedül legyen éjjel is?
illetve ha februárba megszületik a tesoka odategyem hozzá abba a szobába vagy a szülői szobába legyen az újszülött pár hónapig
illetve ezt a nagy hogy fogja lereagálni hogy a kicsi velem aludhat ö meg nem?
az enyém születésétől egyedül van a szobájában. nem igazán értem miért kéne őrizni?
túl nagy feneket kerítesz ennek. pici mindenképpen a ti szobátokba menjen
Simán megérett rá, a mienk nulla napos korától tök egyedül alszik (bébiőrrel hallgattuk)
Én azt javaslom, hogy az új jövevényt tegyétek rögtön külön, így szokja meg.
Nem kell őrizni őt, hagyd nyugodtan egyedül. Ha baja van, átmész hozzá.
Én külön raktam a picit, hogy ne zavarja a nagyot, nehogy felkeltse a sírásával.
persze, hogy egyedül lehet hagyni, egy újszülöttet is egyedül lehet hagyni! 2 évesnek meg el is tudod már magyarázni, hogy anya szeretne a saját ágyában aludni, reggel ha felébred akkor jöjjön be és keltsen fel!
mondjuk enyém 2 évesen előbb körbejártas hajnalban a lakást, néha rosszalkodott és csak azután keltett :D
figyelj arra, hogy veszélyes dolgok ne maradjanak elöl, pl. kések, ollók, kötelek, vezetékek, amiket ugye nappal eleve figyelsz :)
a kistesót nem raknám egyből a nagy mellé, míg sokat ébred éjszaka. szerintem jobb ha a nagy kimarad a 3 óránkénti kelésekből és legalább ő kipiheni magát, na meg neked se a legkényelmesebb ha minden ébredéskor bemész érte, majd visszaviszed és az így 1,5-2 óránként.
majd látni fogod, ha csak 1x-2x ébred és nem zavarja a nagyot akkor egy szobába teheted.
de ez csak az én véleményem, biztos van olyan is aki egyből egy szobába altatja a gyerekeket és a nagyot nem zavarja a kicsi sírása :)
Már hogyne lehetne egyedül hagyni. Ha baja van, rosszat álmodik vagy bármi, úgyis szól.
Nálunk a nagy az első perctől külön volt, a kicsi most 5 hónapos, most költöztettük őket össze, eddig velünk aludt. Eddig fél siker, a kicsi tovább alszik éjjel, ma pl. 3-ig aludt egy huzamban, de onnantól egymást sírják fel, úgyhogy a ma reggel engem is náluk talált. Úgy alakítsad, ahogy nektek a legjobban megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!