Hány éves kortól lehet egy gyermeket egyedül hagyni?
Nekem 7 éves a kislányom , önálló már nagyon sok dologban :)
Kíváncsi voltam ki mit ír.
Én ma itthon hagytam őt amíg leszaladtam a kis tesóval a közeli boltba .
Gondoltam egy gyerekkel hamarabb megjárom .
De nagyon ügyes volt addig nézte a mesét mire vissza értünk a boltból éppen fagyizott a kislányom :)
én parás vagyok nagyon, én levittem volna magammal :)
ha az egyiket viszem, akkor viszem a másikat is
ettől függetlenül, azért egy 7 éves már elég önálló, és 15-20 percre magára lehet hagyni, ha tud kinek szólni ha problémája van
Én ennyi idősen még nem merném így otthon hagyni. Nem mintha szófogadatlan lenne, inkább attól félnék, hogy velem történik valami út közben, és akkor ő akár órákra egyedül marad.
Viszont úgy volt már egyedül, hogy a ház környékén voltam. Most is ez volt, éppen költözködünk, és amíg hordtuk fel a cuccokat lifttel, addig ő a lakásban volt, ült az ágyon, és laptopról mesét nézett, mi meg föl-le járkáltunk. Ez mondjuk számomra annyiban más, hogy azért az épületen belül vagyunk, ráadásul nem csak én vagyok itt, hanem többen is voltunk, így ha bármi történik, valaki azért csak fel tud szaladni a gyerekhez.
Attól nem tartok, hogy valami veszélyeset csinál, mert ilyen téren nagyon szófogadó, ha azt mondom neki, hogy üljön az ágyon, amíg nem vagyunk fent, akkor ül az ágyon. A régi lakásban is megcsináltam sokszor, hogy levittem a szemetet például, a gyerek meg tökéletesen tudta, hogy mi az, amihez nyúlhat, és mi az, amihez csak akkor, ha mi is ott vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!