Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki sokáig altatta a gyermekét...

Aki sokáig altatta a gyermekét (tehát nem aludt el egyedül) meddig tette? Kisfiam 4,5 éves. Még nem alszik el egyedül.

Figyelt kérdés
26 hós koráig szopizott este,15 hós korától szopi után kijöttem, és elbeszélgette magát. Utána 2 évesen jött a bölcsi, és újra nem aludt el egyedül.Azt mondja, hogy fél, hogy egyedül marad. Igazából nem zavar, hogy bent kell vele maradnom. Cak kíváncsi vagyok, hogy máshol hogy alakult a dolog. Utána is olvastam már, hogy ez a 6 éves korig teljesen normális. Általában maguktól abbahagyják.
2013. aug. 18. 08:21
 1/4 anonim ***** válasza:
én 2,5 évesen maradtam bent vele először,akkor kezdte megutálni az ágyát,meg anya hiánya volt + fél a sötétben is.kapott egy nagy ágyat meg kis éjjeli lámpát és akkor aludtam vele ott először addig egyedül aludt el mindig.azóta vele elaszunk,néha ki ki jövünk és egyedül alszik el.engem sem zavar,bár fél 4-kor kelek reggel és elég jó lenne időben lefeküdnöm,igy inkább nem kísérletezgetek vele hogy márpedig te egyedül is elalszol.engem se és a páromat se zavarja.és gazából utána se nézem meddig mehet ez igy.ameddig ugyérzem hogy fontos neki,márpedig az addig maradok bent vele.
2013. aug. 18. 08:30
 2/4 A kérdező kommentje:
Én is úgy vagyok vele mint te. Bár néha már nagyon bosszant amikor még fél óra után is szenved, és nem alszik. De imádom. Ha megébred éjjel, kér vizet, vagy be kell takarni, utána simán kijövök a szobájából. Vissza alszik nélkülem, de csak éjjel.
2013. aug. 18. 08:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Próbáltam már beszélni vele, hogy ő már nagy fiú stb. Kijöttem egy kis időre, de sírt. Azt mondta, majd akkor alszik el egyedül ha iskolás lesz :-)
2013. aug. 18. 08:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Az én fiam is 4,5 éves, az első 6 hónapban letettem, elaludt, azóta sem elvárás, időnként mégis... Bár nem is kérjük.

Esti dolgok, olvasás, pisilés, majd "altatás": ima és vmeddig ott van valamelyikünk. Még elmondja, ami nagyon izgatja, vagy én elmondom amit akarok. Majd mondom, hogy szólj, ha mehetek. Nem mindig szól, de egy idő után ki lehet jönni. Ha nagyon fáradt, akkor inkább megvárjuk, hogy elaludjon.

Segített ide eljutni, hogy pl. azt mondtam, hogy szomjas vagyok, kimentem, ittam, visszamentem. Vagy elmentem lezuhanyozni és visszamentem. Szóval nem nagy lépés, hanem, ilyen kicsik, és látja, hogy egyedül is OK.

A nyáron volt egy éjszakát nagymamánál ő leoltotta a villanyt és kész, és nem zavarta. Nyilván más vár tőle, mint tőlünk:)

2013. aug. 18. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!