Szülés után jönni rá, hogy mégsem akarunk gyereket?
Mindig úgy éreztem szeretnék anya lenni, szeretnék gyereket. Aztán lett is, már 2 éves, de úgy érzem nem volt jó döntés. Minden felborult azóta, persze tudtam hogy a gyerek kel éjjel, tudtam hogy maszatosan eszik, tudtam hogy melóval jár stb. De más valamit elképzelni meg más valamit átélni.
Most így 2 év után is azt mondom én ezt nem akartam. Azóta nem tudunk rendesen pihenni, a hobbikra levő idő szinte semmi, spontán dolgok szintén nulla, kettesben lenni a férjemmel alig tudunk, mindent megoldani macera a vásárlástól kezdve egy orvosi vizsgálat vagy akármi, nincs semmi nyugtunk,a munka előtt után rohangászás a bölcsibe is csak stressz, egyszerűen úgy érzem elcsesztem az életem. Más is járt így, hogy utólag jött rá ezt nem akarta?
Nevelni kell a gyereket, következetesen és akkor nem úszik a lakás a mocsokban, lomban, a gyerek nem hisztizik és vinnyog. Így nem kell megbánni.
6 éves a gyerekem, én hírből sem ismerem azokat a nyavalyákat,amiktől más siránkozik, mert van nevelés és rendszer.
Nem lehet, hogy pont emiatt nehéz? Hogy nagyon precíz vagy és nem tudsz belexarni kicsit?
Én is szenvedtem sokaig attól, hogy nem tudok jó ütemben haladni, bar nem vagyok tisztaságmàniás, de pl a kerttel nagyon sok ötletem, vágyam nem valósult meg.
A gyerek az olyan, hogy elúszik az ember. Nekem most 2 van és így sokkal lazabb lettem. Amikor egy óra indulni sétálni, meg 30 perc utana levetkőzni, elpakolni, lesikalni a sarat a babakocsiról, akkor már kb minden mindegy lesz (tél, dackorszakos tipegő, újszülött). 😂
Amúgy tarts ki, már nem sokára sokkal jobb lesz, értelmesebb, ügyesebb lesz.
Akkor itt a baj. A tisztaságmánia nem fér össze egy gyerekkel. Nem a rendről meg a tisztaságról beszélek, hanem amikor valaki négykézláb mászik a földön a morzsát felszedni.
A szülőiséghez kell egy fajta laza jellem és humor, hogy betudja venni az ember a lesząrom tablettát, meg furcsa kettősség miatt a lazaság mellett kell a határozottság és következetesség. Ha nrked ez nem megy akkor persze hogy kínlódsz.
Azért macera elmenni bárhova, mert macerát csinálsz belőle. Mert elakarod tenni a fél házat mikor mentek valahova, nehogy Jenőke hiányoljon bármit.
Amennyiben elmennél a férjeddel randizni, hívj babysittert.
Mi a hobbid, hogy nem megy gyerek mellett? Keress olyat ami gyerek kompatibilis.
Nekem nagyon rosszul esne ha anyám arról panaszkodott volna a neten meg fűnek, fának, hogy megbánta hogy megszült.
A panaszkodás helyett inkább tegyél a boldogságodért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!