Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyereket akarunk a párommal,...

Gyereket akarunk a párommal, kirúghat a főnököm?

Figyelt kérdés
Gyerek szeretnénk a párommal. Az lenne a kérdésem hogy ha én mondom el a főnökömnek akkor kirúghat? Az a baj hogy a párommal egy munkahelyen dolgozunk és attól is félünk hogy ha elmondom hogy terhes vagyok akkor a párom állásának is vége, őt ez miatt kirúghatják?
2014. szept. 30. 19:04
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem kell megosztani a fonokoddel, hogy gyereket terveztek. Amennyiben teherbe esel, felmondasi vedelem ala kerulsz - ez nem vonatkozik rendkivuli felmondasra, kozosmegegyezesre vagy hatarozott ideju munkaszerzodes eseten.

A parodat siman kirughatja, nem kell indokolnia.

2014. szept. 30. 19:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Teljesen jól írja az egyes. Egyáltalán miért szólnál neki, hogy gyereket terveztek? Maximum, ha lombikra, inszemre van szükség, akkor szólhatsz, de akkor fél évig felmondási védelem jár.
2014. szept. 30. 19:28
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem akarok neki szólni hogy gyereket tervezünk. A kérdésem arra utal ha kiderül hogy terhes vagyok akkor kirúghat-e? Csak most még nem vagyok az ezért tettem fel így a kérdést.
2014. szept. 30. 19:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha már terhes vagy és akkor derül ki, tök mindegy hogy te mondod vagy valahogy észreveszik már védett vagy!!!!
2014. szept. 30. 20:29
 5/8 anonim ***** válasza:

Határozott vagy határozatlan idejű a szerződésed?

Elvileg te védett vagy, a párodat viszont nem védi semmi. Elég sok mondvacsinált okkal ki lehet rúgni, persze lehet menni munkaügyi bíróságra, de nem mindig esélyes a dolog.

2014. szept. 30. 20:31
 6/8 A kérdező kommentje:
1 éves határozott idejü
2014. okt. 1. 07:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkora em kell kirúg is sem. Ha lejár a szerződés, siman nem hosszabbítja meg. Erre nagyon kell figyelni, mert ha szules elott jar le,minek kapsz se tgyast, se gyedet
2014. okt. 1. 07:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben nem véd téged meg a terhesség, lejár a szerződésed, és nem hosszabbítja meg. A párodnak is így van a szerződése?
2014. okt. 1. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!