Hány gyereket ideális szülni a mai világban?
Olyan sokat hallom: nekem ennyi van, többet nem vállalunk az anyagiak miatt.
Te hol húzod meg a határt? Meg lehet-e jósolni, hogy a mostani anyagi helyzeted nem lesz jobb, roszabb?
Hány gyerek az ideális? Megveted-e azt a családot, akiknél több gyerek van mint nálad, de szegényebbek, mint ti?
Mindenki hordozza a saját keresztjét, én nem nézek le senkit.
2 volt a határ, 3 lett de nem bánom
attól függ, kinek. hány éves, kell-e belőle a világra még 4, stb. stb.
Én 1-2-t szeretnék, de nem foglalkozom a nálunk szegényebbekkel, és azzal sem, hány gyereket szülnek. Kicsit bosszant az adózás-segélyezés téma, de igyekszem homokba dugni a fejemet az ügyben.
27n
Szerintem ahol mindkét ember dolgozik és nem minimálbérért mindketten ott azért 2 gyerek bevállalható több nem nagyon.
Jobb rosszabb anyagi helyzet,persze változhat de én azért annyira nem látom. Aki nem tanul valami nagyon mást és nem nyer a lottón azért jelentős változás nem lesz az életébe, pát tízezer vagy épp az inflációt követi a fizetés az semmit nem számít.
Nem vettem meg, ha megfelelően gondoskodnak róla, de ha csak segély, vagy azért van az a gyerek mert még óvszerre sem telet de anyuka mégsem hajlandó dolgozni gyerek mellett azt igen.
Nem csak az anyagiakon múlik. Szerintem nekünk 4-5 gyerek (nem egyidősek) beleférne anyagilag, viszont csak egyet vállaltunk. Egyrészt magamról tudom, hogy ennyire van mentális kapacitásom. Ezen túl én megkattannék, ha sok évig itthon kellene lennem. 4 hónapos, de már most heti 5-8 órát dolgozom itthonról, nem az anyagiak miatt elsősorban, hanem azért, hogy feldobott maradjak.
A férjemnek már van egy jóval idősebb gyereke, illetve a férjem életkora már most is határeset volt.
Magát a terhességet se szerettem, pedig nem volt gondom vele, csak nekem az a rész nem jött be, hogy önmagam trójai falova vagyok.
Mióta kint van és külön személy, sokkal jobban kötődöm hozzá.
Szóval nem lehet ezt lecsupaszítani az anyagiakra. Szerényebb körülmények között élő barátnőmnek 4 gyereke van. Pörög, élvezi, tök jól csinálja. Egymás életét (bőrcsere) szerintem utálnánk. Neki kevés lenne az egy gyerek, utálná a munkámat, én pedig házisárkány lennék négytől pár hét után.
Személyiségtől, teherbírástól is függ, nem csak az anyagiaktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!