Mi az ideális kor családalapitáshoz és általában mikor vállalnak gyereket?
21 vagyok,és terhes.nem tudom hogy jo anya lesz-e belölem.
csalàdi kapcsolatom évek ota nincs.Ahol élek ott senkire nem szàmithatok.Pàrom szülei is kizàrva.
Pàrom dolgozik,és nem tudom,ha a baba megszületik akkor lesz e energiàm a babàra is,meg hogy pontosan kilegyen fözve napi két alkalommal.
egyedül egy anya miket bir elvégezni?
megy segitség nélkül is?
Nos szia!
Ez nem életkor függvénye, sokkalinkább azon múlik, hogy mikor nősz fel a feladatra, mikor állsz készen, de ez még így sem elég , mert olyanvalakit kell találni, aki szintén felnőtt egy ilyen fontos dologra.
Ha a megfelelő párkapcsolat megvan, akkor közösen kell megegyezni a gyerekvállalásban, de egy anyában remélhetőleg annyira kialakul terhesség alatt az ösztön, hogy a betonfalon is átmegy a gyerekéért,vagyis mindenre képes lesz..nem szabad túlaggódni, de ha téged már foglalkoztat a gondolat valószínű töredelmesen fogsz cselekedni, szerintem a te energiaforrásodat már megalapozta,kérdés, hogy a párod hogy áll a dologhoz, mert a gyereknevelés 24 órás folyamatos 'munkaviszony', tehát ha a férfi hazajön igenis ki kell vegye a részét, pl vigyáz a babára, amíg te porszívózol stb..vagy fordítva-ezért mondom , hogy neki kell felnőnie a feladatra, hogy képes-e a fárasztó munka után kóncentrálóképes maradni!
Sok boldogságot kivánok ennek tekintetében!
Nagyon sok mindent belezsúfoltál a kérdésedbe, nagyon komplex választ igényel a téma.
Az első kérdésed: mi az ideális kor a családalapításhoz? Mindenkinek más. Én most, 22 évesen azt érzem, hogy még legalább két-három évig nem vállalnék gyereket, mert szeretnék "élni" még egy kicsit. Egy barátnőm viszont már 18 évesen tudta, hogy ő anya szeretne lenni, lánya három, fia egyéves, ő maga 21, mint te. Van ilyen is.
Általában mikor vállalnak gyereket az emberek? A válasz részben releváns az első kérdéshez: amikor úgy érzik, és ez mindenkinél más. Az átlag egyébként egyre később vállal gyereket. Ma Magyarországon átlagosan 26 évesen szülnek a nők először, ez a statisztikai adat, viszont az időpont folyamatosan egyre későbbre tolódik, aminek rengeteg oka van, ezeket most nem fejteném ki.
Nem tudod, jó anya lesz-e belőled: ezen a kérdéskörön minden anya rágódik eleget, az tudom mondani, ne félj! Biztosan megállod a helyed!
Nincsenek családi kapcsolataid: ez sajnos probléma, ami rendesen meg fogja nehezíteni a dolgod, de ezzel együtt sem kell elkeseredned: ügyes szervezéssel sok mindent megoldhatsz, csak mindig gondolkodj előre, és mindenre legyen B és C terved is!
Legyen mindennap kétszer főtt étel: nem sok ez egy kicsit? Te tényleg háztartási robotként szeretnél élni? Én kipróbáltam, és tudod, mit vettem észre? Semmi másra nem jutott időm, teljesen beszűkült a tudatom, az intelligenciám meg vészesen csökkenni kezdett pár hónap alatt... Mindemellett magam vállaltam a rabszolgaságot egy olyan férfi mellett, akinek sosem volt semmi elég jó, mindent kritizált, amit csináltam, és soha egy jó szót nem kaptam tőle. Én voltam a hülye, mert azt gondoltam, ha engedelmes szolga leszek, majd szeretni fog. De nem: ahogy elveszítettem a saját személyiségem, nagyon nyeregben érezte magát, és ezért hamarosan vége is lett a kapcsolatunknak. Szerintem te se vállald fel a mártír-szerepet, de ez csak egy tipp! A napi kétszeri teljes menü nem ér annyit, hogy feladd magad, vagy hogy elhanyagold a kicsit!
Egyedül miket tud elvégezni egy anya: szinte mindent, persze megfelelő átgondoltsággal, és nagyon jó szervezési készségek birtokában.
Megy segítség nélkül is? Erre nem lehet egyértelműen válaszolni, minden rajtad, a párodon, a kicsin és a külső tényezőkön áll...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!