Ha valaki elvetél, vagy halva születik a babája, akkor van gyereke vagy nincs?
Figyelt kérdés
Van egy kérdés, amiben valaki azt írta, hogy ha csak pár óráig is benne volt az édesanya méhében a gyerek, akkor már volt gyereke, csak meghalt, azt kell mondani.
Az én édesanyám 3x vetélt el, akkor neki 2 gyerek helyett 5 gyereke van? Nekem akkor 4 testvérem van?
Akkor van valakinek gyereke, ha megszületik és él, nem?
2021. jan. 28. 21:31
21/36 anonim 

válasza:

Ez nem "gizdáskodás", hanem tények. Igen, ő a 4. terhességből származó gyerek, aki megszületett, de az ilyen nőnek összesen egy gyereke van, és nem négy. Olyat nem mondtam, hogy sosem volt. Voltak, éltek pár hetet, majd valamiért elhaltak magzatként sajnos. Tahó meg nem vagyok, hogy lehülyézzek bárkit is, de aki nem élő személyre kvázi élőként hivatkozik, az beteg. Elég sokakat érint a vetélés sajnos, de senkit nem hallottam úgy nyilatkozni, hogy neki öt gyereke van, holott a valóságban nem született meg egy sem. Nem élőre nem lehet élőként, létezőként hivatkozni.
22/36 anonim 

válasza:

21 nyilván egyet értek veled. Ettől függetlenül, ha valaki ezt tenné nem érezném magam feljogosítva, hogy kijavítsam. Ennyit írtam elsőre és másodszorra és szazadszorra is ezt írnám.
23/36 anonim 

válasza:

Valóban nem a mi dolgunk lenne, hanem a környezetének. Elég sok vetélésen átesett emberrel találkoztam, a bánatuk nyilván jogos és érthető, de egy sem hivatkozott kvázi élőként, létezőként azokra magzatokra. Annyi gyereket mondtak, amennyien ténylegesen megszülettek és éltek. Aki hosszú évek után is élőként, létezőként hivatkozik elhalt magzatokra annak segítségre van szüksége, de sürgősen.
24/36 anonim 

válasza:

18!
Ne, létezik többé ? Értem. Anyád él ? Ha meghal, akkor nem létezik többé ? Azt valaszolod a kérdésre, hoyg nem létezik, nincs vagy meghalt?
25/36 anonim 

válasza:

Amúgy a vetélés, a halva születés és a csecsemo/gyermek halál nem uyganaz, semmilyen szinten. Ha elvetélsz, akkor nincs gyereked, nem is volt. Ha születik utána, akkor mondhatod, hogy egy lányom van, két terhességem volt-már ha felmerül ilyesmi kérdés. Ha halva szuletik, akkor szintén: két lányom volt, sajnos az elsőt elvesztettem a születésekor. Ha a már élő gyereked halt meg, akkor x idősen elvesztettem a lányomat.
26/36 anonim 

válasza:

Ez szavakon lovaglás, és ugyanazt jelenti. Azt mondjuk meghal az illető, ami azt jelenti, hogy onnantól nem létezik. Aki akarja, megérti. Anyám meg hogy jön ide? Hála Istennek él.
27/36 anonim 

válasza:

Úgy jön ide, hogy azt írtad, aki meghal, az nem létezik. Ergo ha anyad/apad/gyereked/macskad/akárki meghal, a te véleményed szerint nem létezik többé.
28/36 anonim 

válasza:

Utolsó kommentem a 24-esnek szólt. Amúgy onnantól, hogy az illető meghalt, nekem ő már nincs sajnos többé.
29/36 anonim 

válasza:

27-es igen, pontosan ezt jelenti. Aki meghal, az megszűnik létezni, magyarán nincs.
30/36 anonim 

válasza:

Azért az durva, hogy manapság annyira egyértelmű dolgokat is el kell magyarázni, hogy mit jelent a halál / nem létezni többé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!