Ha valaki elvetél, vagy halva születik a babája, akkor van gyereke vagy nincs?
Van egy kérdés, amiben valaki azt írta, hogy ha csak pár óráig is benne volt az édesanya méhében a gyerek, akkor már volt gyereke, csak meghalt, azt kell mondani.
Az én édesanyám 3x vetélt el, akkor neki 2 gyerek helyett 5 gyereke van? Nekem akkor 4 testvérem van?
Akkor van valakinek gyereke, ha megszületik és él, nem?

Nem. Egy meg sem született gyerek nem gyerek. Nincs valakinek 4 gyereke, ha 3x elvetélt, és csak 1 született. Annak van gyereke, akinek élve született.
Önéletrajz:
Négy gyermekem van: Kiss Pista, gimnáziumi tanuló, Kiss Piroska, akivel elvetéltem a 16. héten, Kiss János, akivel a 12. héten vetéltem el, és Kiss József vagy Mária (a neme sajnos nem derült ki), akivel a 10. héten vetéltem.
Most komolyan?

4-es azért ez a mondat durva: Ha ő úgy érzi van, hat ki vagyok en, hogy meghazudtoljam? Ha úgy érzi nincs, csak volt, akkor szinten ki vagyok en hogy ezt felulbiraljam?
Azért, mert aki meghalt / vagy elhalt magzatként, az már ténylegesen NINCS, nem létezik többé. Esetleg aki hívő, az hihet valami transzcendens dolgot, de ebben a fizikai világban nem létezik, és aki azt állítja mégis, hogy neki gyereke VAN, az egyszerűen beteg. Gyászolja el, sírjon utána ameddig jólesik, de óriási baj van azzal az emberrel, aki elhalt magzatra úgy hivatkozik, hogy neki az gyereke aki VAN. Itt egyedül az a válasz a helyes és az igaz, hogy neki sajnos csak lett volna gyereke. Minden más súlyos pszichés betegséget mutat, és nem jó ilyen alá adni a lovat... Én sem állítom, hogy vannak még nagyszüleim, hiába is azt szeretném, azért legyen már józan eszünk!

12 de nem az a lényeg, hogy mi a realitás. Tegyük fel a kolleganőd vagyok és beszélgetünk az ebédnél. Valahogy szoba kerül ez és azt mondom, hogy hát nekem a Juliska a negyedik gyerekem mert 3-at sajnos elvesztettem. Erre te mit reagálnál?
- hülye vagy?! Akkor neked az első a Juliska, vetélés nem számít bele a létszámba, az sose volt.
Ugye, hogy nem? Remélem nem.
Ezt mindenki döntse el maga, hogyan akarja számon kérni. Persze elvben egy névtelen oldalon lehet róla vitatkozni, de nem hinném hogy amúgy egy ténylegesen érintett személlyel bárki elkezdene gizdáskodni. És jól is van az úgy, mert aki elkezdené, az elég egy khm. Hát nem lenne rá jelző szerintem.

Ilyet asztalnál nem nyögünk be, hogy " hát nekem a Juliska a negyedik gyerekem mert 3-at sajnos elvesztettem". Juliska a gyerekem és pont. Minek kellene mondani, hogy negyedik?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!