Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha valaki elvetél, vagy halva...

Ha valaki elvetél, vagy halva születik a babája, akkor van gyereke vagy nincs?

Figyelt kérdés

Van egy kérdés, amiben valaki azt írta, hogy ha csak pár óráig is benne volt az édesanya méhében a gyerek, akkor már volt gyereke, csak meghalt, azt kell mondani.

Az én édesanyám 3x vetélt el, akkor neki 2 gyerek helyett 5 gyereke van? Nekem akkor 4 testvérem van?

Akkor van valakinek gyereke, ha megszületik és él, nem?

2021. jan. 28. 21:31
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
64%
Van, csak meghalt
2021. jan. 28. 21:37
 2/36 anonim ***** válasza:
92%
Igen. Akkor van valaki, ha él. Aki nem éri meg a megszületést, arról nem szoktunk úgy beszélni, mintha lett volna. Általában nem szoktunk olyat mondani, hogy két gyerekem van, meg volt kettő, akit elvesztettem, meg egy, akit holtan szültem. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezek az életek nem számítanak. Ők is fájnak a szüleiknek, de ezek túlságosan bensőséges dolgok ahhoz, hogy egy egyszerű beszélgetésben megemlítsük őket.
2021. jan. 28. 21:38
 3/36 anonim ***** válasza:
100%
Nincs 5 gyereke, hanem 2 gyereke van, 3 meg már csak volt sajnos.
2021. jan. 28. 21:43
 4/36 anonim ***** válasza:
97%
Hát en egyszer egy kolleganomtol megkérdeztem, van e gyereke. Azt mondta nincs. Hónapokkal később tudtam meg, hogy a kislánya két éve halt meg leukémiában 6 évesen. En azt gondolom, mindenkinek a szíve joga mit mond, gondol erről és nincs jogunk felülbírálni. Ha ő úgy érzi van, hat ki vagyok en, hogy meghazudtoljam? Ha úgy érzi nincs, csak volt, akkor szinten ki vagyok en hogy ezt felulbiraljam?
2021. jan. 28. 21:44
 5/36 anonim ***** válasza:
96%

Egyébként erre a válasz nyilvánvalóan az hogy nincs (de volt).

A vetélés más. Jogilag 24. hétig az. De az azután élve született, csak nem sokat élt baba az az elhunyt gyereked, nem vetélés.

2021. jan. 28. 22:02
 6/36 anonim ***** válasza:
96%

Erre a helyzetre (meghalt születés után/halva stületik) azt mondtam volna hogy MÁR nincs.

A vetélés az más.

2021. jan. 28. 21:12
 7/36 anonim ***** válasza:
40%

Aki meghalt, az már nincs többé, szóval nem öten vagytok testvérek, hanem ketten. Én se mondom azt, hogy van nagyapám, mivel már meghalt, tehát már nincs, csak volt régebben.

Az pedig mi már, hogy azt kell mondani? Ép ember miért számolna be kérdés nélkül boldog-boldogtalannak arról, hogy volt-e vetélése? Az ilyen se normális...

2021. jan. 28. 22:31
 8/36 anonim ***** válasza:
79%
1 gyerekem van, volt 2 vetèlèsem. A halott babàkat nem szàmolom, ha megkèrdezik hàny gyerekem van.
2021. jan. 28. 22:33
 9/36 anonim ***** válasza:
25%

Nincs gyereke. De ha egy értelmes, érző embernek teszed fel a kérdést, akkor azt fogja válaszolni, nincs, elvesztettem x idősen, vagy nincs, meghalt x idősen. A vetélés tök más téma, az teljesen privát.

A kérdés egyértelműen kamu volt. Aki nem látta volna: a kérdező munkainterjún volt, ahol rákérdeztek van e gyereke, ő pedig nemet mondott. Felvették, 2 nappal később pedig behívatta a fonok: azt mondtad nincs gyereked,ugye? Nincs. Többszöri kérdésre is nemet mondott, aztán amikor a főnök a tb könyvben lévő csedre kérdezett rá, elordította magát hogy nincs mert meghalt. Ne mondja már nekem senki azt, hogy ebben a helyzetben minimum a második tényleg nincs gyereked kérdésre nem azt válaszolta volna a nincs helyett, hogy meghalt, vagy elvesztettem....

2021. jan. 29. 06:26
 10/36 anonim ***** válasza:
93%

4-essel értek egyet abszolút. Még egy szívhang előtt elhalt terhességet is meg kell gyászolni, és ha valaki úgy érzi, hogy azt a terhességet is a gyermekeként tartja számon, minden joga megvan hozzá. Szerintem szomorú és talán még káros is, hogy a vetélés, halvaszületés akkora tabu ma, az emberek általában kínosnak tartják, ha megtudják egy ismerősükről, hogy halott magzata is volt.

Én pl. mondhatom azt is, hogy egy gyerekem van, és azt is, hogy ő a negyedik gyerekem.

2021. jan. 29. 08:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!