Ha egy hímsoviniszta férfinak lánya születik, akkor utána hogy fog gondolni a nőkre? Hogy fog tekinteni a lányára? És ha lesz egy fia? Jobban fogja szeretni a fiát a lányánál?
az itteni kérdésekből kiderül...
ő lesz a cseléd
Ha lánya születik, szeretheti, mert nincs kizarva, hogy ne szerethetné. De ha utána születik egy fia is, akkor a lánya mehet a levesbe.
Jó példa erre Berki. Mazsi még nem is terhes, de már el van döntve, hogy mi lesz a fiának a neve. De nagy lenne, ha az is lány lenne!
Szerintem valamennyire szeretné, de rossz értékrendet adna át, rossz példát mutatna, nagyon sokat kellene a kislánynak küzdeni, hogy figyeljen rá, és ha meg is teszi, akkor is burkoltan vagy kevésbé ,de olyasmiket hallgathatna, hogy figyeld anyád hogy csinálja a galuskát, hamarosan neked is ezt kell csinálni a férjednek.
Nem hiszem, hogy eszébe jutna pl beíratni kosarazni, hiába érdekli, mehet majd táncolni ha tetszik ha nem.
"Végülis az is ember"
Kb ennyit fog elérni, és ha lesz valaha fia, akkor már a lány még annyit sem fog érni a szemében. Soha nem lennék együtt egy hímsoviniszta majommal, és pláne nem szülnék neki.
6
Ja,falun lakom. Nekem mondjuk fiam lett,szóval olyat kaptam,hogy:
- ügyes az apja,fiút csinált
- így kell ezt,fiú lett
- hálisten' gratulálok
Ha lány lett volna,tuti azt kapom, " nem baj majd a következő fiú lesz"
Én csak mosolygok és boldog vagyok,hogy egészséges gyermekem lett,egy vetélés után. :)
Van, ahol az ilyen apa le se tojja a lányát, mert hát az "csak lány", nála nem fontos, hogy jól tanuljon, vagy hogy egyáltalán bármit csináljon vele az apja, mert ő "mit kezdjen egy lánnyal".
Meg olyan is van, ahol az ő lánya a kicsi kis hercegnője apának, elvárás semmi, csak annyi, hogy szép legyen, ennél több egy lánynak nem kell, és persze jaj annak, aki csúnyán néz rá, vagy ha majd egy pasi hozzá mer érni, mert akkor megy apu és elássa, hiszen egy lány még véletlenül se tud kiallni magáért, vagy érvényesíteni az érdekeit.
Nagyon sok ilyen lányos apuka van, és ez ugyanúgy hímsovinizmus, ugyanúgy káros, csak kevésbé tűnik annak, hiszen itt láthatóan apuci nagyon szereti a lányát, csak éppen nem tartja egyenrangunak a fiúkkal, férfiakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!