A mai világban miért probléma az,ha valaki nem akar gyereket,és ezt nyíltan vállalja?
Mit korlàtoznàl màr azon a “rèmisztô tempójú” gyerekvàllalàson ahol itthon is a többsèg kb 1 gyereknèl màr megàll? Nem mellesleg gondolom akkor te a bolygónk megóvàsa èrdekèben megteszel mindent ugye nem csak kivàlasztassz magadnak egyet amit szajkózhatsz, hogy jajaja baj lesz ebbôl a tùlnèpesedett tàrsadalomból te ezèrt ( nyilvàn persze ezèrt) nem szülsz :)
Mert fontos a fenntartható társadalom kialakítása, a fókusz az emberiségen van, a szokások, életmód tudatos átalakításán .
A föld valóban nem bírja.
Itt nem arról van szó,hogy a magyarok "fogynak",mert nem fogynak,csak mindenki a jobb megélhetést keresi,hiszen a gyereknek akarnak megadni mindent,tudat alatt pedig maguknak is.
Valóban jót tenne egy népesség korlátozás. A földet nem csak használni kell,azt gondozni is kéne. Attól még,hogy van aki felveszi a szemellenzőt a probléma nem tűnik el.
Amúgy köszönöm szépen a válaszokat,jó kis beadandót tudok belőle írni. :)
A magyar lakosság fogy. Ez itt a probléma. Tök mindegy, hogy Afrikában mi van, itt fogy.
Vagy ha szerinted globálisan kell nézni akkor szólj már a kormánynak, hogy nem kéne ösztönözni és milliárdokkal támogatni a gyermekvállalást. :)
Valamiért ők mégiscsak úgy látják, hogy támogatni kell, mert kevés gyerek születik!
Te meg èrtsd már meg, hogy kissmanyika Magyarorszàgon 10.kerület Kôbànyàn kb leszarja, hogy a vilàg túlsó felèn tulnèpesedès van. Szerinted itt kb azèrt ne vàllaljon többet senki gyereket?? Ezt nem gondolhatod komolyan. Ezt irrelevàns elvàràs lenne a Föld kizsàkmànyolàsàra hivatkozvàn. Amugy tèríts Afrikàban, Indiàban ès a többi helyen ahol inkàbb helye lenne ennek.
De ugye azèrt holnap nem kèrsz a boltban neylon zacskót vàsàrlàsnàl ès teszed be otthon a többi 50 mellè??
Így van, nem Magyarországon kellene ezt a túlnépesedett Föld hajajajj dumát nyomni. Menj el Indiába aztán téríts ott.
Egyáltalán nincs túlnépesedés ITT, MAGYARORSZÁGON. Máshol van, de az nem a mi kis családunk gondja.
Amúgy külföldön sok magyar él. :)
Csak mondom..
Mondtam, nyugodtan lehet játszani a hülyét és elhinni, hogy Magyarországon kívül nincs élet, ahogy azt is hogy az Ázsiában levő túlnépesedés nem fog ránk is kihatni, főleg ha itt is mindenki ugyanúgy szül, nem különösebben izgat. Mondjuk meglehetősen egoista hozzáállás, hogy kit érdekel mi van máshol, én itt élek, szarok minden másra.
Egy árva szóval nem mondta senki, hogy ne szüljetek, tessék nyugodtan, de lehet mielőtt a másikat leönzőzöm meg lehordom, mert nem akar szülni, el kene kocsit gondolkodni, hogy ki is a valójában önző. És ezt azokra a kommentelőkre értem, akik meghallják, hogy valakinek nem kell gyerek és egyből megy a puffogtatás, hogy milyen önző...
Fúú basszus, látom a szövegértelmezési képességeid erősek korlátozottak vagy direkt nem is próbálod megérteni a mondandóm lényeget.
Kérlek másold ide nekem, ahol én egyetlen szóval is azt írtam, hogy kizárólag a túlnépesedés miatt nem szülök! Várom. De először inkább azt mutasd meg, hol mondtam hogy nem is akarok/fogok szülni vagy hogy nincs gyerekem. Mert sehol nem írtam ezek közül egyiket se, ezt csak te szeretnéd idehallucinálni.
Pusztán annyit mondtam, a föld igen is túl van népesedve, tehát lehet nem a gyerekteleneket kéne szidni és önzőnek titulálni, miközben a gyerekvállalás egész intézménye az önzőségen alapszik és ezek közül egyik példa, hogy azért szülök mert ÉN akarok, mert vágyom rá, mert családot akarok mert stb, másik példa az, hogy eleve túlnépesedés van, de én ettől függetlenül is szülök!! Most már érted végre vagy szeretnél tovább kötekedni a semmin?
Nem mondta senki sehol, hogy jaj én a túlnépesedés miatt nem vállalok gyereket, pusztán annyit mondtunk, ha mindenáron rá akarjuk aggatni a tudatosan gyerektelen emberekre azt, hogy önzőek, akkor nézzük már meg a másik oldalt is, mikor is a Földet iszonyú módon vágjuk haza időről-időre egyre jobban, de attól még vállalok pár gyereket, mert a saját önös érdekeim úgy kívánják meg.
Őszintén tudom sajnálni, ha ezt az egyszerű dolgot nem vagy lépés felfogni, de ez hadd legyen a te problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!