Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai világban miért probléma...

A mai világban miért probléma az,ha valaki nem akar gyereket,és ezt nyíltan vállalja?

Figyelt kérdés
2021. jan. 4. 21:53
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
26%

29! Persze a gyereket csak pelenkàzni ringatni altatni kell?! Ne mondd..

A gyerekvàllalàs hiàba önszàntu ha arról a kènyelmes èletrôl igenis lemondassz miatta mert azokat többè nem akkor teheted meg amikor akarod mert nem teszed be a gyereket a sarokba hogy pà nyaralni mentem. Alàrendelem magam neki igen mert èn akartam. Ti ezt soha nem tudnàtok megtenni pont az önzôsègetek miatt.

Làtszik, hogy halvàny lila gôzöd nincs egy gyerekrôl innentôl vitatkozni is felesleges róla.

Mellesleg valószínûleg a kèrdezônek is a vita indítàs volt a cèlja.

2021. jan. 5. 01:20
 32/55 anonim ***** válasza:
62%

Mutasd már meg hol írtam, hogy csak pelenkázni, ringatni és altatni kell egy gyereket?! És olyat hol írtam, hogy nekem nincs? Ne hallucinálj légy oly kedves.

Túlságosan korlátolt és beszűkült a látóköröd ahhoz, hogy valaha is megértsd, hogyha a gyermekteleneket önzőnek titulalod, akkor bizony a gyerekeseket is számtalan érv és indok mentén önzőnek lehet titulalni. De nem, te maga vagy a megtestesült önzetlenség, amiért méltóztatsz felnevelni a saját önös érdekeidből vállalt gyereked, bezzeg aki mindezt nem vállalja, mert ugyanúgy ahogy te is, úgy éli az életét, ahogy NEKI jó, akkor máris jelzőket kell rá aggatni, mert láthatóan ennyire faj neked valamiért az, hogy más másképp vélekedik a gyerekvállalásról, mint te..

Még jó, hogy nem teheted meg, hogy sarokba vágod a gyereked és elmész nyaralni, ez ugyanis kiskorú veszélyeztetése, büntetőjogi kategória és véletlenül sem önzetlenség! Te ezt magadtól vállaltad, hát akkor most ne hangoztasd úton-útfélen, hogy mekkora király vagy, amiért bizonyos dolgokról KÉNYTELEN vagy lemondani. Iszonyatosan kevered a szezont a fazonnal, az egész gyerekvállalás intézménye az önzőségen alapul, majd mikor vállalnod kell a gyerek járó alapvető feladatokat és azok követelményeit, akkor majdhogynem szobrot állítasz magadnak, hogy te milyen hihetetlen mód önzetlen vagy. Ugyan már.

De nyilvánvaló, hogy beléd kár a szó, halvány gőzöd nincs miről van itt szó, a világ minden kincséért sem próbálnád megérteni, hisz te elkönyvelted, hogy mindenki hülye és persze végtelenül önző, aki nem úgy gondolkodik, mint te.

Mondjuk elég érdekes hozzáállás egy gyerekhez az, hogy bezzeg én lemondok miatta a kényelmes életemről és nem mehetek akármikor nyaralni és én emiatt milyen önzetlen ember vagyok, de hat kinek mi..... Más nem azért vállal gyereket, hogy piedesztálra emelje magát, se nem azért, hogy vadidegen embereket önzőnek titulálhasson, na de halistennek nem vagyunk egyformák.

2021. jan. 5. 01:32
 33/55 anonim ***** válasza:
77%

Mégis ki a fészkes fenével szemben önzőség az, ha valaki nem szül??? A meg nem született “gyerekkel”? Értem, ez igazán logikus és érthető.🤦🏻‍♀️

Tehát a helyzet az, hogy a kedves gyerekeseknek joguk van úgy élni az egyetlen szem életüket úgy, ahogy az nekik ideális és megfelel, anélkül hogy bárki, bármiféle címkével látná el őket (mint ugye az önző jelzi, hisz ők is pontosan azok), ellenben a gyerektelenek csak ehhez nincs meg a joguk oly módon, mint a másik tábornak, hisz ők egyből önzőnek vannak kikiáltva, ők csak ne merészeljék “hiresztelni”, hogy nem akarnak gyereket.

No de bezzeg a szülők, mennyire rohadtul önzetlenek, amiért nem vágják sarokba a gyereket és mennek el bulizni/nyaralni vagy amiért kénytelenek ellátni a saját gyereküket, amiről pontosan tudták, hogy nem lesz egy egyszerű menet.

Hisz ugye mennyire nagyon önzetlen már az az ember, aki totálisan alkalmatlan a szülőségre, de azért vállal párat, mert hat az “kell”. Vagy aki nyíltan azért szül, mert nehogy egyedül maradjon idős korára. Vagy aki sorozatban potyogtat, de a minimumot is alig tudja biztosítani. Vagy aki teljesen rátelepszik a gyerekre, a tulajdonaként tekint rá, be akarja az élete minden mozzanatát korlátozni ésatöbbi. Ők is milyen csuda önzetlenek, hisz ők is lemondtak (itt jegyzem meg totálisan önként!!!) a kényelmes kis életükről és remélhetőleg ők sem hajították sarokba a gyereket, ha épp olyan volt a kedvük..

2021. jan. 5. 01:46
 34/55 anonim ***** válasza:
26%
Nem probléma,de nekem egy sincs az ismerősi körben,max olyan akinek nem sikerült és belesavanyodott ,megkeményedett ebbe.
2021. jan. 5. 08:37
 35/55 anonim ***** válasza:
34%

Nincs túlnépesedés, pont, hogy csökken a magyar lakosság.

Talán nem véletlen költ a magyar kormány annyi pénzt család támogatásokra.

Amúgy akinek nincs, nem akar az nem tudom mit keres itt. Nincs velük bajom, csak nem értem. Én se járok kutyás fórumokba hangoztatni, hogy nincs kutyám. Rá se kattintok.

2021. jan. 5. 11:28
 36/55 anonim ***** válasza:
51%
Engem nem izgat, hogy mások akarnak-e gyereket vagy sem, de ez a passzív-agresszív kérdezési stílus, ami lassan napi rendszerességgel előfordul, nagyon zavar.
2021. jan. 5. 11:37
 37/55 anonim ***** válasza:
47%

“Nincs túlnépesedés”

Dehogy nincs! A Földet egészében tekintve igen is túlnépesedés van, ugyanis nem csak Magyarország van a világon, hanem még jó néhány másik is és ha a Földnek szép lassan kimerülnek az energiaforrásai, azt idővel mindenki érezni fogja, hiába hogy most helyileg konkrétan idehaza nem vagyunk túlnépesedve, de ezt összegzésében kell nézni. Márpedig ennek hatásai minket is érinteni fognak, már most is túl sokan vagyunk, de hát lényegtelen.....

2021. jan. 5. 11:58
 38/55 anonim ***** válasza:
22%
A világ leggyorsabban csökkenő népességű országai Európa keleti felèn talàlható èlen Magyarorszàggal. Pont erre hivatkozvàn engedtèk be Europàba tömegesèvel 2015 ben a menekülteket többek között. Gondolod azèrt mert India, Kína , Afrika màr tulnèpesedett többet itt Europàban nem fognak mostantól gyereket vàllalni?? Èletemben gyerektelentôl ilyen èrvet mèg nem hallottam, demagóg szöveg nem màs a gyerektelensègre...
2021. jan. 5. 12:17
 39/55 anonim ***** válasza:
61%

Az megvan, hogy a világ, amit emlegetsz, magában foglalja azokat az országokat, kontinenseket is, ahol jelenleg is túlnépesedés van? Ki kene nyitni kicsit jobban a szemed és kinézni a nagyvilágba, az élet nem áll meg sem Magyarországnál, sem Európánál!

Nem hiszem, hogy túl sok esz kéne ahhoz, hogy felfogja az ember, ami a világban történik, ami a földünkkel, amin élünk történik, amit a környezetünkkel teszünk, az mind-mind ránk is kihat vagy hamarosan ki fog hatni! Nem kell belátni, de tagadni sem kell, felesleges, hisz ez az igazság.

Tudom ajánlani David Attenborough filmjeit, meg lehet nézni mit tesz az ember a Földdel és mit okoz ez az eszetlen szaporodás, megélt egyet s mást az “öreg” és ő is vallja, hogy sürgősen “korlátozni” kéne ezt a rémisztő tempójú gyerekvállalást, mert a Föld már bizony most is nyög alattunk, tetszik, nem tetszik, ez az igazság. Aki ezt elbagatellizálja meg tagadja ezt a TÉNYT, az nemes egyszerűséggel rettentő ostoba, de hat kedves egészségére.

2021. jan. 5. 12:24
 40/55 anonim ***** válasza:
38%

Ott a pont a 39-nél és ezt nem a gyerek nélküliek “béna kifogása”, ez a kegyetlen valóság. Rengeteg szülő is gond nélkül belátja, hogy ez bizony így van. Nem kell ezt személyes sértésnek meg támadásnak venni, de a nyilvánvalót ne tagadjuk már. Attól még mindenki ugyanúgy szülni fog, mert ilyenek az emberek, önzőek, én, én, én, én meg amit én akarok meg amire én vágyom az a fontos.. Nincs ezzel gond, csak akkor ne tagadjuk le a tényeket meg ne a másikra mutogassunk, hogy pfej de önző, amiért nem szül, miközben ő maga is önző, hisz azért szül, mert ő akar!

Mondom ezt úgy, hogy igen van gyerekem, tehát nem a másik oldalról beszélek.

2021. jan. 5. 12:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!