Normális, hogy időről időre felbukkan nálam a babatéma gondolata? 20/L
Miközben tudom, hogy nem lesz sosem, nem is lennék alkalmas anyának.
Ti ennyi idősen gondolkodtatok már időnként babán?

Én bennem is felmerült 20 évesen sokszor. De nem volt meg hozzá az ami kell. 24 évesen szültem. Már nagyon rá voltunk kattanva mindketten.
Azért jön elő benned mert vágysz rá. De tudod hogy meg nem lennél jó anya ilyen fiatalon. Évek kérdése.
De az a baj, hogy mentálisan sem vagyok igazán stabil.
Gondot okoznak a társas kapcsolatok, nagyon erős hangulatingadozások, félelmeim vannak, ebből fakadó rémálmok és abból pedig az álmatlanság. Nyilván, így párom sem lesz, szóval gyerek sem, de ha mégis valahogy, akkor is, hogy lehetne gyereket nevelni, ha még emberek közelébe sem merek menni, persze nyilván ha muszáj lenne, a gyerekért megtenném, de úgy nőne fel, hogy azt látja, hogy az anyja senkiben sem bízik, paranoiás, mindenben a rosszat, a kételyt látja, nincs egy barátja se az egyetlen imádott kutyáján kívül és tényleg csak nagyon muszájból lépi át a küszöböt. Milyen példát mutatnék, nem vagyok szülőnek való.

Én 18 vagyok, de kb 5-6 éve nézegetem a Gyerekvállalás-nevelés témát. Míg kicsi voltam, nagyon fiatal anyuka akartam lenni (kb 17-24 év körül szerettem volna gyereket), de most, hogy végzős vagyok egy gimiben, és látom, milyen keveset értem, nemigen van élettapasztalatom, nincs párkapcsolatom és stabil önbizalmam, se keresetem, úgy látom, jelenleg nem vagyok erre alkalmas.
De, attól, hogy MOST nem állok készen, nem jelenti azt, hogy sosem leszek. Kb 3-4 éve kitaláltam, hogy 30 körül szeretném az első gyerekemet, nem sokkal rá a másodikat, és hacsak nem csap meg akkor valami "akarok még egy gyereket" láz, 2 is fog maradni, hogy ne legyen középső. Középső gyerek vagyok én is, elég rossz, mert példát is kell vennem a nagyról (a jó dolgokban), meg el is térnem tőle (ha valamit rosszul csinál), mindemellett a kisebb tesóm esetleges rossz viselkedését is hozzám kötik, hogy "azért rossz, mert nem mutatsz jó példát". Mindezt amúgy észre sem veszik és csak én veszem észre, de épp elég a saját belső nyomásom ahhoz, hogy ne kívánjak ilyet másoknak.
Szóval nyugi, ennyi idősen még nem kell késznek lenned a gyerekre. Manapság sokan 40 felett is szülnek, nem hinném, hogy sokan megszólnak, ha húzod a gyerektémát pár évig, míg biztos nem leszel benne. 😇
Köszi mindenkinek, de nem hiszem, hogy valaha is készen leszek rá.
De azért érdekes lenne, ha 10 év múlva ugyanitt írhatnék arról, hogy babát várok :')
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!