Melyik GYIK felhasználó típus a legidegesítőbb számodra a gyermekvállalás topicban?
Nagyon jó a lista és a hozzászólások is.
Engem nem csak a kérdések de a válaszok is idegesítenek. A csodaanyák, akiknél minden cukormázas és soha semmi gond nincs. Pl. Kiír valaki egy kétségbeesett kérdést vagy inkább panaszkodást,hogy imádja a gyerekét, de pl a dackorszak közepén most rohadtul nehéz vele. Egyértelmű, hogy pillanatnyi fáradság és csak egy kis vígaszra/panaszkodásra vágyik, na arra legalább 4 olyan nő ugrik, aki még jól bele is rúg a kérdezőbe, hogy bezzeg az én gyerekem jó alvó, jó evő, soha nem hisztizett, egyedül eljátszik és minden kérdést első szóra teljesít és hogy ez csakis kizárólag nevelés kérdése és természetesen anyuka érdeme. Aki egy kicsit is megfáradt vagy elege van a gyerek okozta stressztől, az már azonnal sz*ranya.
Aláírom, hogy nagyon sok minden függ a következetes, jó neveléstől, de attól is, hogy milyen habitusú gyereket dobott a gép.
"Miért teszteltél ilyen korán a teszt csak akkor mutatja ki ha már késik és pont" habzó szájú kommentelők. Nekem maga a nőgyógyász mondta, hogy nem mindenkinek egyforma a szervezete, simán lehet, hogy valakinek hamarabb termelődik annyi HCG, amit egy extra érzékenyéségű teszt kimutat (akár bő egy-másfél héttel az együttlét után!), de a kommentelők szerint rosszul tudja, úgy látszik a GYED mellé már szülész diploma is jár. :D (persze tudom, tilos hamarabb tesztelni, mert még simán felszívódhat stb, ezért is leb@szás jár a kérdezőnek...)
A "lehetek terhes" kérdések, akiknek valószínű ciki venni egy tesztet, mert húzzák a dolgot és reménykednek, pedig nődokihoz menni abortuszt kérni sokkal kellemesebb lesz.
Az olyanok, mint a 44-es kommentelő, csak okoskodik de nem válaszol a kérdésre.
De leginkább az első és az utolsó típus, a másodikon csak jót mosolygok, mert úgyis annyi a válasz hogy vagy igen vagy nem, nem tudom ők mit remélnek igazából.
Amit 40-es ír.
Továbbá:
- amikor a válaszoló tudatos gyermektelenként tébolyultan túrja a Gyermekvállalás, nevelés topikot, hogy a kétségbeesett anyuka kérdésének kiírását követő második percben már ott díszelegjen, hogy " na, ezért nem lesz soha gyerekem", de ettől a topiktól mégse tud az istennek se elszakadni.
- mikor valaki a nehezen alvó gyereke altatásához más nehezen alvó gyerekek szüleitől kér tanácsot, és akkor jön Ő, A Tökéletes Anya: az én gyerekem a nulladik naptól átalussza az összes éjszakát, óra szerint szopik magától, és altatni se kell, leteszem és alszik... brrr... ki kérdezte?? Azontúl, hogy az ilyen dicsekedni jövőknek nem is hiszem egy szavát sem.
- aki tanácsot kér lázszólag, de igazából megerősítést vár, és begurul, ha nem azt kap,
- akinek a gyereke egyértelműen beteg, de itt kér tanácsot, ahelyett, hogy felemelné a telefont és hívná a dokit,
- akinek a gyerekének egyértelműen semmi baja, de olyan szinten nem bízik már benne, hogy minden szarról kérdést ír ki.
Gyermektelenek, akik személyes sértésnek veszik, ha valaki nem tudja, és megkérdezi mikor lesz baba (nem tolakodva, az engek is idegesít). Persze, engem is zavart, amikor állandóan kérdezgettek mikor tervezzük a babát, de egyrészt ezek hozzánk közeli emberek voltak, másrészt azért van a szám, hogy kinyissam, ha nem tetszik valami. Olyan mocskos szájjal fröcsögnek itt, akkor a tolakodó embereket miért nem teszik helyre?
Ők csak elfogadást várnak, de persze ocsmány szavakkal illetik az ÖSSZES gyerekest, majd azt állítják, hogy csak a momzilla típusokkal meg a neveletlen gyerekekkel van gondjuk. Azt hiszik, ők tartják el a gyerekes családokat és hogy a legfőbb érvük a gyerekmentességre, hogy hétvégén nyugidtan tudnak TV-zni. Aztán néha a kommentszekcióból kiderül, hogy a szüleik tették tönkre őket lelkileg, azért nem akarnak gyereket.
#55: az szerintem nem védekezés, hanem tény.
Max egyeseknek ez a "dobott a gép" kifejezés nem tetszik. Másnak meg a "pocaklako" nem tetszik.
Még egy típus eszembe jutott. :) A "tudatos", vagy "előrelátó". Aki a leginkább bagatel dolgokból is ideológiát gyárt, és azt vizsgálja, hogy ennek milyen hatása lesz a későbbiekben a gyermek fejlődésére.
Például:
- Nem ezért olvas esti mesét, mert az egy szép esti szertartás, hanem azért "hogy a gyerek szokja a könyveket".
- Előbb megfőz, kitakarít, csak utána mennek le a játszótérre, de nem azért, mert munkaszervezés szempontjából így az ideális, hanem hogy "a gyerek tanulja meg, hogy előbb a munka, aztán a szórakozás."
- Nem azért ad egyrészes fürdőruhát a totyogós kislányára, mert a fodros és cuki, hanem hogy "szokja meg, hogy nem mutogatja magát."
Ezek közül egyikkel sincs gond, sőt, de a rájuk gyártott magyarázat szerintem elég nevetséges.
Ma találkoztam egy szintén tipikus, és számomra borzasztó idegesítő fajtával, a jótét lélekkel. A történet nagy vonalakban mindig ugyanaz: ki akar hozni "árvaházból" egy gyereket, hogy "jobb életet biztosítson neki." A kerettörténet mindig más, de a beszélgetés mindig ugyanazon a mintázaton alakul: először mindig akad pár válaszoló, aki el van tőle olvadva, hogy milyen nemes tettet készül véghez vinni, aztán megjelennek azok, akik el akarják neki magyarázni, hogy ez nem így működik, hogy ő besétál az intézetbe, és kihoz egy gyereket. A vége mindig az, hogy a Kérdező megsértődik, hogy itt mindenki milyen rosszindulatú.
Ő például pont mai: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__orokb..
De ilyesmi időről időre felbukkan.
#58 ez az árvaház állandóan, na ettől kiégek 😨
Rengeteg hülye kérdés van ebben a kategóriában is, bugyuta szavakat használnak és hülyén negédeskedő a stílus (kisgyermek stb), a kérdések 90%-a trollkérdés, csak az a baj hogy nem is nővel iratják, ezért ennyire debilek.
Aki kerékbe töri Kazinczy nyelvét és mindent becézve ír le. Néha el kell gondolkodnom, milyen szóról is van szó.
A mai gyöngyszem nyitókérdés:
"Beadhatom így bölibe?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!