Őszintén, valakinek segített a CSOK és a babaváró hitel valamit is?
Politikától függetlenül. Én a közeljövőben nem tervezek gyereket, de látom, hogy most nagyon megnőtt a házasodási és gyerekvállalási kedv (statisztika is van rá, aki nem hiszi, KSH honlapján), viszont utánanéztem a CSOKnak pl., és halljátok, ez nem egy nagy segítség szerintem. Lehet, hogy én ehhez túl "szerencsés" vagyok és rosszul nézem, ezért kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is, hogy tisztábban lássak! Az ismerőseimet nem merem szembe megkérdezni, hogy miért verik hitelbe magukat stb.
Szóval komolyan, semmi lenézés, meg politika. Valakinek ezek a támogatások őszintén nagy segítség / biztonságérzet / utolsó lökőerő volt?
Ki mondta, hogy hármat kell bevállalni?!
Mi pl csak kettőt vállaltunk, vagyis 1már van, egyet meg alapból akartunk még.
A babavárónál kapásból alá se kell írni gyereket, illetve 1töl mar kamatmentes, nem kell 3hozzá... és már jobban jártál a kamatmentességgel munt egy lakáshitellel...
Egyebként ki 5en vagyunk tesók. Anya mégis tudott 8órában dolgozni, mi szakkörre jártunk, sportoltunk... ez csak kifogás.
Plusz nem csak az anya a szülő, ott az apa is, meg is lehet osztani a feladatokat :D
A gyereket meg nem kell érettségiig hurcolni minden hova. Anno mi is el tudtunk sétálni a suliba meg vissza, elsős korunktól, nem haltunk bele. Ez csak a mai elkényeztetett gyerekek kiváltsága, akik késöbb olyan önállótlanik lesznek, caak na.
51.
Aki nem vállal be 3-at, az nagyságrendekkel kisebb támogatást kap. Az ingatlanárak pedig nagyon elszálltak.
52!
Tisztában vagyok vele, ki mennyit kap 😊
Akinek nem telik rá, ne a rózaadombon vegyen újépítésüt, és mar meg is van oldva.
Mérlegelni kell, nem észnélkül szülni, ennyi a titka.
Ez egy tamogatás, amit ajándékba kapsz. Mármint a csok. Örülj neki, hogy kapsz kb...
Mi a 2gyerekre járó összeget is meg tudtuk becsülni, és mivel nagyon nem tudtunk mihez nyúlni, így lettünk vidékiek. 20percre a megyeszékhelytől, ahol laktunk. 1000x jobb az életünk, elöbb benn vagyunk a munkahelyünkön, mint mikor a városban laktunk... igenyek azok vannak sokaknál...
54.
Anno 2006-ban, Budapest közvetlen közelében vettünk 22 millióert egy újépítésű házat. Ez a ház most 50 milliót ér és nem újépítésű. 2 gyerekünk született. Szóval mi maximum a 2 gyerekre járó CSok-ot és a babavárót tudtuk volna felvenni és cirka 38 millióra lenne még szükségünk. Akkoriban 2 gyerekre járó szocpolt tudtunk volna kapni és 20 millióra lett volna szükségünk, azaz, ha 10 milliót fel is veszünk akkor is csak 10 millióra. Ha a babavárónál a 2 gyerekre elengednék a 40 százalékot, akkor is még 34 millióra lenne szükségünk. Ja és bocs, itt a munkánk életünk, bocs, hogy nem akarok valami Debrecen melletti faluba költözni. A te ajándékoddal másokat megszívattak. Engem pont nem, de nagyon sok fiatalt igen.
51.
Senki nem mondta, h 3 gyereket kell bevallalni, de hatalmas kulonbsegek vannak a tamogatasok osszegeben. pl. ha negyesed van a lotton nagysagrendekkel kevesebbet kapsz mint az otosert. De ez valamilyen szinten termeszetes, mert 3 gyerekkel no a nepesseg, 2vel csak stagnal es ugye ez a cel.
Regesen 20-30 eve mas vilag volt, foleg videken. A ferjem mar az oviba is egyedul jart es atobbi gyerek is. Ezert kar ezzel peldalozni, hogy regen mi volt, mert az egy teljes mas elet volt, mas lehetosegekkel. A mai valosag az, hogy 3 gyerek mellett foallasban dolgozni munkahelyen, plane videkrol/agglomeraciobol bejarni napi szinten, megoldani a betegsegeket, szuneteket segitseg nelkul, lehetetlen.
Nekem 4 gyerekem van. (Mi sem csokot, sem babavárót nem vettünk fel, nincs szüksegünk rá, nem ezért szültem ennyit) 7,9,11,13évesek.
Én is és férjem is 8órában dolgozunk. A gyerekek mind járnak különórákra. A 2 lányom hangszerre, a 2 fiam sportra.
Mégis meg tudjuk oldani az életünket. Munka mellett. Ha beteg valamelyik akkor is. Ha szünet van, akkor is. Nagyszülők nincsenek, mi így 6an vagyunk csak egymásnak.
Sosem éreztem azt, hogy sok lenne.
Vidéken lakunk, 30perc a város. Ott járnak suliba a gyerekek, mi is itt dolgozunk.
Erre azt tudom mondani, nincs lehetetlen, csak tehetetlen....
Négy gyerekünk van, 5,5 év van a legnagyobb és a legkisebb között. Már nagyobbak, mikor ők születtek, nem voltak még ilyen támogatások. Minimális szocpol volt, aztán annyi.
Mi az adokedvezményeket tudjuk kihasználni, én a 4 gyerek miatt SZJA-mentes vagyok, a férjem meg igénybe veszi a családi kedvezményt a gyerekekre. Ez azért nem kis támogatás.
Beleolvastam a kommentekbe,persze megjelentek a szokásos károgások, hogy 3 gyerek mellett úgysem lesz munkád és hasonlok. Hát jelentem, én 4 mellett is tudok teljes állásban dolgozni. Nincsenek elhanyagolva a gyerekek, mindenféle különorákra is járnak stb.Igaz, kezdettől fogva önálloságra neveljük őket és életkoruknak megfelelően itthon is vannak állando feladataik.
Fiatal kolléganőim felvették a babavárot, van, aki lakásra fordította, van, aki hitelt fizetett belőle vissza. Mindegyikük szeretne gyerekeket amúgy is, miért is ne vennék fel?
"Ez egy tamogatás, amit ajándékba kapsz. Mármint a csok. Örülj neki, hogy kapsz kb..."
És mi a tökömet örüljek azon, hogy kapok két gyerekre 2,6 milliót, ha közben alsóhangon 10 millióval lettek drágábbak a házak???
Esküszöm, nem értem a logikádat. Nemhogy ki lennék segítve, még jól megnehezítették az otthonhoz jutást....
És ez nem a Rózsadomb, hanem Debrecen melletti kis falu, amiről az egyik hozzá szóló azt hiszi, itt nem aranyáron mérik a házakat... A fenéket nem.
Esküszöm, nem értem a logikádat. emhogy ki lennék segítve, még jól megnehezítették, hogy ahho
Kedves 52!
Mi két gyerekre 1.430.000at kaptunk... és örültünk neki.
Ebből és a babaváróból, illetve némi félretett pénzünkből vettük a házunkat. A Velencei-tó mellett. (2000m2 telek, 120m2 ház)
Barátnőmék ugyan ebben az összegben egy nagyobb bakonyi faluban vettek házat. Ők is örúltek neki...(2300m2telek, 150m2ház)
Ha nem kapnál semmit akkor mit szólnál?!
54 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!