Őszintén, valakinek segített a CSOK és a babaváró hitel valamit is?
Politikától függetlenül. Én a közeljövőben nem tervezek gyereket, de látom, hogy most nagyon megnőtt a házasodási és gyerekvállalási kedv (statisztika is van rá, aki nem hiszi, KSH honlapján), viszont utánanéztem a CSOKnak pl., és halljátok, ez nem egy nagy segítség szerintem. Lehet, hogy én ehhez túl "szerencsés" vagyok és rosszul nézem, ezért kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is, hogy tisztábban lássak! Az ismerőseimet nem merem szembe megkérdezni, hogy miért verik hitelbe magukat stb.
Szóval komolyan, semmi lenézés, meg politika. Valakinek ezek a támogatások őszintén nagy segítség / biztonságérzet / utolsó lökőerő volt?
Fiatalok vagyunk, jó fizetéssel (együtt kb. Nettó 800), kb 1 milla önerővel. Albérletben éltünk, ami 150/hó. Felvettük a babavárót, csokot, lakáshitelt, lett egy új építésű 48 milliós lakásunk. Ugyan annyit fizetünk törlesztőre, mint anno albérletre.
Nekünk nagy segítség volt, nyilván kockázattal, de ezt láttuk a legjobb döntésnek. Nekünk nagyon jó lehetőség volt.
Még tudnék írni, privátban megteszem, ha érdekel valakit.
3-as vagyok.
Úgy látom a válaszok alapján, azok jártak akkor jól vele, akiknek semmije vagy minimális ön ereje volt.
Mi is a nulláról indultunk, külföldre is mentünk és évekig dolgoztunk több helyen még szakadva, spórolva, hogy saját otthonhoz juthassunk és mi meg jól megszívtuk az egésszel az áremelkedések miatt...
Mi férjemmel minden támogatás nélkül kezdtük közös életünket. Én konkrétan 1 szatyor ruhával hagytam el a szülői házat...
Férjem anyóstól csak adósságot kapott..
Hiába középkategóriás a jövedelme mindkettőnknek, esély nem volt ebben az életben, hogy anyit összeszedjünk, hogy házat vegyünk.
Albérletben laktunk, 90+rezsit fizettünk érte. (Velencei-tótól 10km, egy kisebb faluban).
Mi a babaváró és a csok segítségével megvettük ezt a házat önerő nélkül. 12millióért eladta nekünk a főbérlőnk.
Nem egy palota, de egy az, hogy itt lakunk már 3éve, nagyon megszerettük, a másik,hogy aprankénti ráfordításokkal nagyon jóra megtudjuk csinálni.
1fiunk már van, alapba 2gyereket szerettünk volna. Így a babaváró jól jött, mert ha meglesz a 2.gyerek, akkor kamatmentesek leszünk. A csok miatt meg így aláortunk meg1et, ugye aki alapból lett volna.
Most igy havonta 40ezerrel beljebb is vagyunk, és emellett tudjuk, hogy a sajátunk, nem adja el senki a fejünk fölül.
15.válaszolónak:
Első válaszoló vagyok. Fővárosban éltünk és saját házat szerettünk volna. Ez csak úgy sikerülhetett, hogy felvettük a CSOK-ot és beáldoztuk a nagyvárosi életet. De nekünk ez nem jelentett problémát, van továbbra is munkánk, nem lett kevesebb a fizetésünk.
11,5 millióért vettünk vidéken felújítandó de lakható házat. (Körülbelül 5 éven belül kell majd elkezdenünk a nagyobb felújításokat, mert szerencsére nem sürgős munkálatok vannak rajta.)
7 millió a hitel, 1,4 millió volt talán a CSOK ha jól emlékszem és a fennmaradó személyi kölcsön.
Budapesten esélyünk se lett volna saját házat venni. Max valahol Vác környékén egy felújítandó paraszt házat, amibe nincs gáz bevezetve és csatorna.. És akkor onnan ingázni. :/
Mondjuk nem értem, a babavárót miért emlegetik itt sokan segítségként, meg hogy anélkül nem lett volna házuk.
Az egyik hitel. Ennyi erővel más hitelt is fel lehetett volna venni, nincsenek brutál kamatok.
Aki még úgy vesz házat, hogy önereje sincs, csak felvesz egy hitelt, meg amellé még egy hitelt, meg még gyereket is ezután akár vállalni, azt nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!