Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Őszintén, valakinek segített...

Őszintén, valakinek segített a CSOK és a babaváró hitel valamit is?

Figyelt kérdés

Politikától függetlenül. Én a közeljövőben nem tervezek gyereket, de látom, hogy most nagyon megnőtt a házasodási és gyerekvállalási kedv (statisztika is van rá, aki nem hiszi, KSH honlapján), viszont utánanéztem a CSOKnak pl., és halljátok, ez nem egy nagy segítség szerintem. Lehet, hogy én ehhez túl "szerencsés" vagyok és rosszul nézem, ezért kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is, hogy tisztábban lássak! Az ismerőseimet nem merem szembe megkérdezni, hogy miért verik hitelbe magukat stb.

Szóval komolyan, semmi lenézés, meg politika. Valakinek ezek a támogatások őszintén nagy segítség / biztonságérzet / utolsó lökőerő volt?

2020. dec. 23. 13:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
80%
:DDDD 40-as, nyilván óriási segítség volt a meglévő 80 misi mellé az az állami 20, azt biztos nem tudtátok volna 3 hónap alatt kitermelni, igaz?
2020. dec. 24. 13:29
 42/76 anonim ***** válasza:
65%
Igen segitseg. Nem tudtunk volna kitermelni. Nem kp-ban volt annyink, hanem eladtuk a mostani hazunkat.
2020. dec. 24. 15:53
 43/76 anonim ***** válasza:
74%

Nyilvan megtehettuk

Volna hogy eladjuk a budapesti hazat es semmi kozepen veszunk velole kacsalabon forgo

Palotat, de mivel mi ugyanitt akarunk elni, a kulonbozethez igenis kellett a segitseg. 80 millat pedig nem kitermeltunk eddig se, hanem a haz amit vettunk 5 eve 30-ert, most 70-ert ment el.

2020. dec. 24. 15:56
 44/76 anonim ***** válasza:
93%
Babaváró nem volt még, amikor a gyerekeink születtek, CSOK igen. Nekünk a lakás önrészéhez jól jött, kb a felét kitette a két gyerek után járó támogatás, a másik felét meg összegyűjtöttük. Így tudtunk lakást venni, igaz, nem ott, ahol addig laktunk, hanem egy közeli kisvárosban, de ez már a sajatunk, és nem albérlet végre.
2020. dec. 25. 20:36
 45/76 anonim ***** válasza:
70%

Na jól beleszaladtam, hát mi pont Pécsről költöztünk ki, komló is szóba került, de azt a férjem nagyon nem akarta, lett helyette Szentlőrinc. 20 perc mindkettő Pécstől. Még az iskolás gyerekem is simán bejar vonattal minden nap, mert nem akart sulit váltani.

Az meg mókás, h Pécsen összesen egy multi van. A férjem irodai munkával fel millió körül keres havonta Pécsen, igaz, rohadt sokat dolgozik, de meg is fizetik. Ennekn inkább az az ára, hogy én csak nyolctól négyig tudok dolgozni, kozalkalmazottkent, nem túl jó fizuert, hogy az ovist tudjam intézni. De ha nagyobb lesz a kicsi is, majd váltok én is munkahelyet.

Mellesleg személyi edző meg borbély Pécsen is van, ez nem tudom, mitől Pesti munka.

2020. dec. 25. 20:50
 46/76 anonim ***** válasza:
67%
Na, mi meg lőrincről komlóra.. :D
2020. dec. 26. 17:12
 47/76 anonim ***** válasza:
76%

Persze..

De nem emiatt vállaltunk gyereket ( volt is már) és már rég házasok voltunk.

Csok kérdéses.. gondolkodunk egy újépítésűre váltáson...

Ahhoz csak a csok támogatás de hitel nem kellene nekünk màr..

2020. dec. 29. 08:04
 48/76 anonim ***** válasza:
50%
Ez addig szep es jo mig jarnak a juttatasok, plane most a megemelet Csed. Meg tobbet is kapsz otthon mintha melozni jarnal. A gond akkor kezdodik, h sokan ugy vallalnak 3mat, h fogalmuk sincs 1 is mivel jar. Ha a legkisebb utan is lejar a Gyed es anyanak kene visszamenni dolgozni, akkor kezdodik a gond. 3 gyereket hozni vinni, szakkor, korrepetalas, eseteleg 3 intezmenybe, betegsegek, tanitas nelkuli napok, csak a nyari szunet 10 het. Foleg ha meg ingazni is kell fel1-1 orat (ami meg nem is sok) utazni oda vissza. Anyuka igy tuti biztos, h nem tud olyan allasba visszamenni, ahonnan 3 gyerekkel ezelott eljott. Sot orulhet ha 6 oraval a Gyed osszeget megkeresni, mar ha egyaltalan talal olyat, mert az is ritka. Tehat egyszeru matek, a bevetel csokken, a kiadas meg ahogy nonek a gyerekek egyre jobban no es meg fizetheted a hiteledet is.
2020. dec. 29. 09:02
 49/76 anonim ***** válasza:
62%

48.

Igen, sokan eljutnak addig, hogy terhesek és bevállalják most a 3 gyereket. Majd akkor lesz érdekes, ha ténylegesen meg lesz mind a 3 gyerek. Munkába való visszatérés, a 3 gyerek felnevelése és a elő ne forduljon esetleg, hogy megromluk a kapcsolat, mert az pedig nagy szívás lesz. Arról nem beszélve, hány emberrel kicsesztek, aki nem akar gyereket vagy esetleg 1-et vagy 2-t.

2020. dec. 29. 13:13
 50/76 anonim ***** válasza:
95%
Mi most veszünk házat babaváró+falusi CSOK+lakáshitel kombóval (CSOK-hitel helyett lakáshitel lett). A babaváró önrésze is nagyon kellett a sajátunk mellé, a falusi CSOK lakásfelújításáért járó 5 milla is nagyon hiányozna, ha nem volna. Összességében pont ugyanannyi lesz a törlesztőrészletünk, mint eddig az albérletünké volt, és ha lejár a lakáshitel, ezt már nem is kell fizetni, saját házunk lesz - kerttel, rengeteg hellyel. Mi eleve sok gyereket szeretnénk, a 2. már úton volt, amikor ezeket igényeltük, szóval nekünk a kedvezmények (egy része) már amúgy is járt(ak). A babaváró konkrétan "ajándék", eleve alacsony a kamat, de ha már egy gyerek is van, kapsz kölcsön 10 millió Ft-ot úgy, hogy ha akarod, elhasználod, ha nem akarod, nem, és csak X év alatt kell vissafizetned. Nyilván, ezek a segélyek csak akkor érik meg, ha tényleg akar valaki gyereket, erre lettek kitalálva, de ha már eleve tervben van, akkor hatalmas segítség. Persze EZEKÉRT nem éri meg gyereket vállalni.
2020. dec. 29. 13:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!