Őszintén, valakinek segített a CSOK és a babaváró hitel valamit is?
Politikától függetlenül. Én a közeljövőben nem tervezek gyereket, de látom, hogy most nagyon megnőtt a házasodási és gyerekvállalási kedv (statisztika is van rá, aki nem hiszi, KSH honlapján), viszont utánanéztem a CSOKnak pl., és halljátok, ez nem egy nagy segítség szerintem. Lehet, hogy én ehhez túl "szerencsés" vagyok és rosszul nézem, ezért kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is, hogy tisztábban lássak! Az ismerőseimet nem merem szembe megkérdezni, hogy miért verik hitelbe magukat stb.
Szóval komolyan, semmi lenézés, meg politika. Valakinek ezek a támogatások őszintén nagy segítség / biztonságérzet / utolsó lökőerő volt?
Nyilvan megtehettuk
Volna hogy eladjuk a budapesti hazat es semmi kozepen veszunk velole kacsalabon forgo
Palotat, de mivel mi ugyanitt akarunk elni, a kulonbozethez igenis kellett a segitseg. 80 millat pedig nem kitermeltunk eddig se, hanem a haz amit vettunk 5 eve 30-ert, most 70-ert ment el.
Na jól beleszaladtam, hát mi pont Pécsről költöztünk ki, komló is szóba került, de azt a férjem nagyon nem akarta, lett helyette Szentlőrinc. 20 perc mindkettő Pécstől. Még az iskolás gyerekem is simán bejar vonattal minden nap, mert nem akart sulit váltani.
Az meg mókás, h Pécsen összesen egy multi van. A férjem irodai munkával fel millió körül keres havonta Pécsen, igaz, rohadt sokat dolgozik, de meg is fizetik. Ennekn inkább az az ára, hogy én csak nyolctól négyig tudok dolgozni, kozalkalmazottkent, nem túl jó fizuert, hogy az ovist tudjam intézni. De ha nagyobb lesz a kicsi is, majd váltok én is munkahelyet.
Mellesleg személyi edző meg borbély Pécsen is van, ez nem tudom, mitől Pesti munka.
Persze..
De nem emiatt vállaltunk gyereket ( volt is már) és már rég házasok voltunk.
Csok kérdéses.. gondolkodunk egy újépítésűre váltáson...
Ahhoz csak a csok támogatás de hitel nem kellene nekünk màr..
48.
Igen, sokan eljutnak addig, hogy terhesek és bevállalják most a 3 gyereket. Majd akkor lesz érdekes, ha ténylegesen meg lesz mind a 3 gyerek. Munkába való visszatérés, a 3 gyerek felnevelése és a elő ne forduljon esetleg, hogy megromluk a kapcsolat, mert az pedig nagy szívás lesz. Arról nem beszélve, hány emberrel kicsesztek, aki nem akar gyereket vagy esetleg 1-et vagy 2-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!