Őszintén, valakinek segített a CSOK és a babaváró hitel valamit is?
Politikától függetlenül. Én a közeljövőben nem tervezek gyereket, de látom, hogy most nagyon megnőtt a házasodási és gyerekvállalási kedv (statisztika is van rá, aki nem hiszi, KSH honlapján), viszont utánanéztem a CSOKnak pl., és halljátok, ez nem egy nagy segítség szerintem. Lehet, hogy én ehhez túl "szerencsés" vagyok és rosszul nézem, ezért kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is, hogy tisztábban lássak! Az ismerőseimet nem merem szembe megkérdezni, hogy miért verik hitelbe magukat stb.
Szóval komolyan, semmi lenézés, meg politika. Valakinek ezek a támogatások őszintén nagy segítség / biztonságérzet / utolsó lökőerő volt?
értem, de az sem mindegy, hogy milyen szakmával. az alábbiak közül van bármelyik szakmának jövője német nyelvtudás nélkül Komlón?
személyi edző, borbély, irodai munka angol-francia nyelvtudással
ezek ilyen tipikus pesti munkák. nem akarok rinyálni, nyilván átképezhetjük magunkat, mert sokat gondolkodunk, hogy mi legyen, de ha pl budapesten kirúgnak, másnap van új helyed, félek vidéken ez nem így menne. de mi amúgy elég nyitottak vagyunk egy csendesebb, kisvárosi életre, csak mivel sosem éltünk ott, kételkedünk benne, hogy jól keresnénk, és munkahely elvesztése esetén találnánk-e gyorsan munkát.
jó, hülyén fogalmaztam meg, tehát IT-s munkára is gondoltam, az ITS-hez meg német nélkül sima IT-sként gondolom sokkal nehezebb bekerülni, mert ott alap, hogy beszélsz németül.
nézegettem pécs közelében munkalehetőségeket, számomra irodai munka kb 1 volt, amire illik a tudásom (angol-francia support), a többi német-angol volt. de eleve az irodai munkák is sokkal limitáltabb számban fordultak elő, a fizetést meg hagyjuk is.
Ja, 28-as, belinkeled az ország egyik legnagyobb munkanélküliséggel küzdő megyéjében és azzal példálózol :D Ennyi erővel egy észak-magyarországi 10 milliós házat is belinkelhettél volna, igaz, vagy lesz munkád a 3 gyerek mellett vagy nem, majd megéltek adományokból meg segélyekböl - ja, de akkor ki fizeti a hitelt?
Oké, tudjuk, a Gyk-n mindenki 300ezret keres az utolsó zs ál faluban is.
Mellesleg, nézd pl. azt a pécsi 20 milliós házat, mire azt felújítod kívül-belül, minimum 5 milla. Akkor ugyanott vagy, kell neked 25 millió, de mivel használt ház, ezért 3 gyerekre csak 2.5 millió támogatást kapsz, a másik 22,5 millió forint hitel lesz. Annak a havi törlesztője 20 éven keresztül havi 100 ezer forint. Oké, majd lesz csak 50, ha elengedik a babavárót, de addig el kell jutni először - és ha csak a férj dolgozik, hogy finanszírozzák majd a 100 ezres hitelt, a rezsit, a család kajáját, közlekedését, ruházkodását, az elromlott hűtő finanszírozását?
Mi történik, ha apuka valamiért -lásd pl. koronavírus - elveszti a munkáját egy nagy munkanélküliséggel küzdő megyében? Akkor megy a család az utcára?
De amúgy tipikus, csak az képes egy fizetésre alapozni 3 gyerek megélhetését, aki még önerőt sem képes gyűjteni az otthonához, hanem nulla forintra akar nagy családot és nagy házat. A pénzügyileg felelőtlen emberek...
De akkor menjen mindenki Baranyában meg Nógrádba 3 gyereket vállalni. Én Hajdú-Bihar megyei vagyok, itt Debrecenben egy ilyen használt/új ház 40-50 millió lett a város 50 km-es körzetében hála a Csornai, pedig elvileg ez is vidék ;)
jézus, 36, te hol élsz??? aki baranyába lakik az dögöljön is meg kb, mert elmaradott? Hol olvastál te 3 gyereket? Írtam, 1 van, még a másodikban sem vagyunk biztosak, ezért NEM vesszük fel a CSOKot meg a babavárót. Itt is elmondható, hogy csak az nem dolgozik, aki nem akar... itt is ugyanúgy vannak gyárak, sőt, épülnek is. Igen, a pécsi 20M-ra ráköltök még 5-t, hogy jó legyen, de alapból 25M-ról írtam. Meg arról, hogy ezek a házak a CSOK meg a babaváró előtt 15-17M-ba kerültek.
Apuka elveszítette az állását a koronavírus miatt, köszönjük szépen, ezt éppen pont eltaláltad, meg a lakhelyet, azon kívül semmit.
És azért Komló a zsákfalutól baromi messze van...
jajj, ez a kedvencem, ez lemaradt:
majd megéltek adományokból meg segélyekböl - ja, de akkor ki fizeti a hitelt?
családsegítős vagyok... én intézem másoknak a segélyt meg az adományt... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!