Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit tesztek félre havonta...

Mennyit tesztek félre havonta a gyereknek?

Figyelt kérdés
2020. dec. 23. 09:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%

#10, nálunk is ez volt a helyzet. Mármint a szüleimnél, gyerekkoromban. Arra volt elég, hogy meglegyen mindenünk, legyen kaja (még ha nem is minden nap hús), legyen ruha meg cipő (még ha kínaiból is), tudjunk venni gyógyszert, ha valaki épp megbetegedne, be legyen fizetve minden számla, lemenjünk nyáron olykor a Balatonra vagy a Velencei-tóra, vagy tudjunk venni pl egy új mosógépet, ha meghal a régi. De arra már nem volt, hogy ezen felül havi szinten több tízezret rakjanak félre mindhármunknak. Én abszolút nulláról indultam, férjemet azért tudták támogatni a szülei.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, két gyerekünk van, 4,5 éves a nagy, 6 hónapos a kicsi; havi 20-20 megy a babakötvényes számlájukra.

2020. dec. 23. 11:24
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Havi 15.000 Ft-ot. Többet jelenleg nem tudunk, de jobb, mint a semmi. Később már többet is szeretnénk. Ezen kívül felnőve várja majd egy plusz üres lakás.
2020. dec. 23. 11:33
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
#8 vagyok igen, nekünk is ez volt, hárman vagyunk testvérek, mindig volt étel, ki volt fizetve minden, azért volt karácsonyra szép ajándékok, volt néha kis zsebpénz, új ruha..De eltenni sosem tudtak a szüleim egyikőnknek sem, annyi már nem volt. Így nekem is mindent magamnak kellett 18 éves koromtól, jogsi, tandíj, nyelvvizsgák, házvásárlás, bútorok mindent..Hát nem könnyű. Én a gyerekemet szeretném egy 5-10 millióval elindítani 18 évesen az életben,persze én azután is rakok/adok neki ha úgy van, ha megtehetem támogatom idősebb koráig is.
2020. dec. 23. 11:34
 14/21 anonim ***** válasza:
85%

Évi 300000-t tervezünk félrerakni.

Én sem kaptam semmit a szüleimtől, 21 éves koromig küldtek havi 30at meg a kolit fizették. Azóta dolgoztam, mindent magamnak vettem, van ház, autó (ezt a kettőt együtt a férjemmel), jogsi, baba, és egyáltalán nem nélkülözünk. Még mindig van 2millióm a számlámon. 28 vagyok...

2020. dec. 23. 12:10
 15/21 anonim ***** válasza:
89%

nekem semmit nem tettek félre, férjemnek sem. én 0-ról indultam, férjem mínusz 5-ről, ezt nyögjük most kb.

jelenleg egy éves a kicsi, eddig az ünnepekre kapott pénzt tettem félre neki, nem stresszelek azon, hogy ez még kevés, majd lesz jobb is a helyzet, főleg ha visszamegyek dolgozni. még sok időnk van, amíg felnő, a célunk hogy addigra összehozzunk két ingatlant.

egyébként nem csak pénzben lehet segíteni valakit, én arra is gondoltam, hogy a tanulmányai után 1-2 évet lakhat úgy itthon hogy nem kell beszállnia a költségekbe, hogy a fizetése nagy százalékát félre tudja tenni. vagy ha addigra lesz kertes házunk, külön lakrészt építenénk a gyerekeknek, ott meg addig maradhatnak, amíg akarnak.

de ott van még a taníttatás, jogosítvány, érzelmi nevelés, mint nem konkrét összeggel való támogatás.

én még diák voltam amikor elköltöztem otthonról, folyamatosan nullán voltam, férjemnek nem fizették a jogsit, nem járhatott egyetemre, értő és érzelmi nevelés egyenlő volt a nullával, de volt helyette lelki terror. sajnos pénzügyi kultúrát egyikünknek sem tanítottak.

ha én a fentiek közül mindent meg fogok tudni adni a gyerekemnek (tanulás, jogsi, pénzügyi kultúra, normális szeretetteljes nevelés) nem fogok szégyenkezni.

2020. dec. 23. 12:20
 16/21 anonim ***** válasza:
49%

Van egy megtakarításos életbiztosítás. Az kb 1,5 misi lesz a végére. Mellé lehet pluszba ráfizetni, annyival több lesz. Tehát amikor összejön 50-100 ezer, akkor azt ráfizetjük. Ezt a családi pótlékból, és a rokonoktól kapott (pl szülinap) pénzből gyűjtögetjük. Ez 10 éves futamidejű. Ha lejárt, akkor meglátjuk, hogy állunk ezen kívül anyagilag. Vagy kötünk egy újat, vagy veszünk egy kis lakást,amit kiadunk addig albérletbe, amíg felnő.

Nem tudom hogy jön ide mindenkinek, hogy honnan indult... Tök mindegy, a kérdés az volt, ki mit tesz félre.

2020. dec. 23. 12:59
 17/21 anonim ***** válasza:
78%
Havi ötöt fejenként (Ketten vannak), ezt 18 éves koruk után megkapják. Illetve megtartottuk a kezdő lakásunkat, ha felnőnek eladjuk, elfelezzük köztük, hitelalapnak jó lesz. Lakást venni eszünkben sincs nekik, jobb ha megdolgoznak érte, többre becsülik. Nem a mi dolgunk megoldani az életüket. A mi dolgunk szeretetben felnevelni őket, és a kezükbe adni a kulcsot ahhoz, hogy jó életük legyen, nem csak anyagilag.
2020. dec. 23. 13:31
 18/21 anonim ***** válasza:
97%
Két gyerekre havi 40 megy két külön megtakarítási számlára, plusz ha kapnak valami nagyobb összeget szülinapra stb, akkor azt is betesszük.
2020. dec. 23. 14:01
 19/21 anonim ***** válasza:
97%

Havi 20ezret utal az apja a számlájára. Elváltunk,ez lett volna a Gyerektartás.

Mivel én többet kerestem már akkor is mint az ex-férj így nem akartam lehúzni. De kellett alternatíva.

Normális válásunk volt szerencsére.

Nagyjából 1 mill van most rajta.

2020. dec. 23. 14:56
 20/21 anonim ***** válasza:
82%
#16: nagyon is számít, ki honnan indult. Egyrészt nagyon meghatározza lehetőségeket is a megtakarításra, másrészt egy rossz kezdőélmény motiváció is a megtakarításra.
2020. dec. 23. 16:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!