Kit tartotok ősanyának?
- aki minden elképzelhető áldozat árán ragaszkodik a szoptatáshoz, mert szerinte a tápszerezés az ördögtől való
- aki 2 éves kor után is elvből szoptat, pláne, ha a következő csecsemőjével együtt szoptatja a nagyobbat is
- aki egészen az orthorexia határáig elmenve biomindenfélével, szűrt pí-vízzel, stb. oldja meg a hozzátáplálást
- aki ráerőlteti a vegán étrendet a gyerekre is
- aki kiméreti a földcsakrák sugárzását a gyerekszobában, hogy hová tegye a biokókuszpamuttal kézileg újratömött matracú gyerekágyat
- aki annyira technológiaellenes, hogy nem szimplán csak ügyel az alacsony képernyőidőre, de még a mobilokat is kitiltja a házból.
- aki nem oltat, nem adja be a vitaminokat és gyógyszereket, sőt rosszabb esetben orvos helyett természetgyógyászhoz vagy sámánhoz viszi a gyereket
Adom a 8-at. Tökre látszik a válaszokból, hogy mindenki az általa nem szimpatikusnak vélt bármilyen anyai attitűdre használja.
Sok leírt jellemzőnek semmi köze egymáshoz pl nem ugyanaz az ember szoptat 2 évig, mint aki kiméreti a földsugárzást vagy aki nem neveli a gyerekét.
Az uram szokott azon viccelni, hogy "alkoholista, aki annyit iszik mint mi, de nem szeretjük".
Hát ez kb ugyanaz. Amúgy biztos én vagyok naiv, vagy szerencsés, de én a való életben eddig még senkit nem találtam, akit ősanyának tartanék, legfeljebb valamiről kiderült hogy azt másképp látjuk/csináljuk. Csak itt divat ismeretlen embereket kategorizálni.
Hát nem tudom.. én itt még csak negatív hozzászólásokat olvastam, de nekem erről a kifejezésről, hogy "ősanya" mindig az jut eszembe, hogy "született anya". Tehát, hogy a gyermeke minden rezdülését érzi stb stb..
Tudom és neten is olvastam, hogy nem erre használják a kifejezést, de nekem mindig ezt juttatja eszembe.
Aki 3+ gyereket szul es imadja az anyasagot, elvezi a porgest.
Engem egy is depisse tesz 😂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!