Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kit tartotok ősanyának?

Kit tartotok ősanyának?

Figyelt kérdés
Véleményeket szeretnék kérni, kinél mit jelent az, amikor valakire rámondja, hogy ősanya? Csak a gyerek létezik az életében, minden mást elhanyagol? Vagy hogy fogalmaznátok meg?
2020. dec. 21. 08:57
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
76%
Nálam is ez a túltolt anyaság az indokolatlanul hosszú szoptatással és együttalvással, a gyerek és anya majomkénz csüngenek egymáson 0-24, a modern technika mellőzése mert ördögtől való és az anya női oldalának teljes elhanyagolását jelöli egyben.
2020. dec. 21. 11:12
 12/29 anonim ***** válasza:
70%

- aki minden elképzelhető áldozat árán ragaszkodik a szoptatáshoz, mert szerinte a tápszerezés az ördögtől való

- aki 2 éves kor után is elvből szoptat, pláne, ha a következő csecsemőjével együtt szoptatja a nagyobbat is

- aki egészen az orthorexia határáig elmenve biomindenfélével, szűrt pí-vízzel, stb. oldja meg a hozzátáplálást

- aki ráerőlteti a vegán étrendet a gyerekre is

- aki kiméreti a földcsakrák sugárzását a gyerekszobában, hogy hová tegye a biokókuszpamuttal kézileg újratömött matracú gyerekágyat

- aki annyira technológiaellenes, hogy nem szimplán csak ügyel az alacsony képernyőidőre, de még a mobilokat is kitiltja a házból.

- aki nem oltat, nem adja be a vitaminokat és gyógyszereket, sőt rosszabb esetben orvos helyett természetgyógyászhoz vagy sámánhoz viszi a gyereket

2020. dec. 21. 11:19
 13/29 Derjaderja ***** válasza:
67%

Adom a 8-at. Tökre látszik a válaszokból, hogy mindenki az általa nem szimpatikusnak vélt bármilyen anyai attitűdre használja.

Sok leírt jellemzőnek semmi köze egymáshoz pl nem ugyanaz az ember szoptat 2 évig, mint aki kiméreti a földsugárzást vagy aki nem neveli a gyerekét.

Az uram szokott azon viccelni, hogy "alkoholista, aki annyit iszik mint mi, de nem szeretjük".

Hát ez kb ugyanaz. Amúgy biztos én vagyok naiv, vagy szerencsés, de én a való életben eddig még senkit nem találtam, akit ősanyának tartanék, legfeljebb valamiről kiderült hogy azt másképp látjuk/csináljuk. Csak itt divat ismeretlen embereket kategorizálni.

2020. dec. 21. 14:24
 14/29 anonim ***** válasza:
29%

Hát nem tudom.. én itt még csak negatív hozzászólásokat olvastam, de nekem erről a kifejezésről, hogy "ősanya" mindig az jut eszembe, hogy "született anya". Tehát, hogy a gyermeke minden rezdülését érzi stb stb..

Tudom és neten is olvastam, hogy nem erre használják a kifejezést, de nekem mindig ezt juttatja eszembe.

2020. dec. 21. 14:39
 15/29 anonim ***** válasza:
66%
Én azokat tekintem ősanyának, akik miután megszületett a gyerek, ők maguk megszüntek létezni, és csak a gyerek, csak a gyerek. Semmi bajom azzal, ha valaki sokat van a gyerekével, de az már túlzás szerintem, amit sokan itt előadnak, hogy még pisilni se mennek el, mert jaj, ha húszegészszekundermásodpercig sír a gyerek, akkor életre szóló lelki traumaja lesz, amiért nem ugrott rögtön. Meg nekem semmi bajom nincs a nyilvános szoptatassal, csak undorítónak tartom, amikor ezek a vérmamik mindenhol mutogatják, hogy ők anyák, és egy étteremben, fedetlenül szoptatnak mindenki előtt, mert hát egy gyereknek enni kell, bár nem foglalkoznak vele, hogy más is enne.
2020. dec. 21. 14:52
 16/29 anonim ***** válasza:
8%

Aki 3+ gyereket szul es imadja az anyasagot, elvezi a porgest.

Engem egy is depisse tesz 😂

2020. dec. 21. 14:55
 17/29 anonim ***** válasza:
26%
12- és mondja jól!!!
2020. dec. 21. 15:04
 18/29 anonim ***** válasza:
57%
Igaz, hogy nem feltétlen csinálja ugyanaz az ember mindkét dolgot, vagy pláne az összeset, de ahogy eddig láttam (nem itt, névtelenül, hanem nagyon is névvel vállalt csoportokban, fórumokon), elég nagy az átfedés köztük. Nekem az ősanya egy ilyen "testünk temploma" mániát, az idegen anyagok, pláne a tudományos vívmányok elutasítását, és helyette a spirituális, ezoterikus, áltudományos megközelítést jelenti. Személyesen kevés ilyen ismerősöm van, de ez valószínűleg azért van, mert én is a saját kis buborékomban élek és nem az ilyen érdeklődésű emberek társaságát keresem. Végülis így ők is, én is boldogabbak vagyunk :)
2020. dec. 21. 15:05
 19/29 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem a hordozasos nácik...akiken 0-24 ott rohad a gyerek. Eroszakosak mint a Bantu néger mód szoptatásos nácik. Ezek csendesen szültek, dől belőlük azonnal az anyatej, , parfüm szagut finganak mindig minden körülmény kozt. A szuloszobarol 60- as derekkal , és azonnal szopó, éjszakát ataludo gyerekkel távoznak.Gyerekagy alatt takaritanak és 3 fogásos ebedet főznek. Egész terhesség alatt fogytak. A gyerek egy perc alatt kinn volt.
2020. dec. 21. 15:12
 20/29 anonim ***** válasza:
53%
Illetve van pofája azt mondani "a gyerek úgy fogzott észre sem vettük"
2020. dec. 21. 15:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!